Community: Abed is God is Abed

Εντελώς καθόλου χρόνου αυτή τη στιγμή, αλλά για το Community θα βρω ένα μικρό κενό έστω και με καθυστέρηση. Λιγοστά σχόλια μετά το άλμα.

Εγώ, εν συντομία, το βρήκα ενδιαφέρουσα αλλαγή ταχυτήτων, με το focus στην Shirley και τον Pierce να βγάζει νόημα: Και οι δύο είναι κατά κάποιο τρόπο outsiders ακόμα και στο γκρουπ των outsiders, και εδώ η σειρά βρίσκει έναν γλυκό αστείο τρόπο να το υπογραμμίσει, μαζί με το γεγονός ότι παρόλ'αυτά, μεταξύ losers υπάρχει αλληλεγγύη και αλληλοκατανόηση.

That said, το επεισόδιο το κλέβει κανονικότατα ο Abed και όλη η μετα-δόξα του. Εκτός του ότι τα πάντα που τον αφορούσαν ήταν ξεκαρδιστικά (το μαλλί, οι ψαλμοί Abed Abed που τον συνόδευαν), το concept είχε ενδιαφέρον, έστω κι αν δε νιώθω πως η σειρά το εξάντλησε με τον τρόπο που έχει κάνει σε άλλα genres. (Αν μπορούμε να θεωρήσουμε one-man genre τον Charlie Kaufman.)

Επίσης οι συγγραφείς του Community εδώ μοιάζουν να έχουν προσπεράσει τον βαθύ ουμανισμό ταινιών σαν το Eternal Sunshine of the Spotless Mind ή φυσικά την Synecdoche, New York, ταινίες που μιλάνε περισσότερο για τη ζωή, τη μνήμη και το θάνατο από ό,τι για τον εαυτό τους. Για να μην πολυλογώ, νομίζω πως η σάτιρα ήταν εκτός στόχου εδώ, και κάπως ημιτελής κιόλας.

Πέρα από αυτό, αστείο και τρυφερό επεισόδιο. Και περίεργο. Προφανώς.

Random αστεία πράγματα:

*Hipsters!
*Ο John Oliver, πάντα, και συγκεκριμένα όταν βάζει την τάξη να βλέπει βιντεάκια από το YouTube επειδή η ανθρωπολογία έχει ευρύ φάσμα.
*“Abed has broken the internet.”
*Το αμάξι των γερο-hipsters που πήγαινε με ταχύτητα χελώνας.
*Ο Leonard.
*“This is the movie.”

Indeed.


.

6 σχόλια:

  1. Αν ήταν ελληνική η σειρά θα λέγαμε πως ο Abed σατιρίζει και τον Ρουβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Polu diaskedastiko kai auto! trella gelia kathe fora pou epeftan oi psalmoi Abed Abed, kai Shirley Shirley sto telos pou ta spaei ola..! (den kserw giati,alla oi psalmoi kai genikotera to epeisodio mou thumize Bryan Fuller..) Polu sughnitiko (gia prwth fora sth seira) to finale me to "you humble me"...
    Den nomizw oti phge na kanei full satira auto-anaforikwn tainiwn,(opws ekane me action kai space movies) isws gia auto na sou fanhke hmiteles..Egw to phra apla ws ena episodeio pou oi pop anafores tou htan epikentrwmenes ston Kaufman!

    Oti kai na leme pantws, to gegonos einai ena.. erxetai Halloween episode!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θα έλεγα ότι για πρώτη φορά έπειτα από καιρό είδα το Community να σκοντάφτει. Έχουμε δει και στο παρελθόν τον Abed να δημιουργεί κάτι meta(όταν έφτιαξε τη δική του web series) με πιο ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.
    Μου αρέσει ωστόσο πως τριτεύοντες χαρακτήρες (Leonard, Star-burns) βρίσκουν το χώρο τους να εμφανίζονται στη σειρά ως κάτι περισσότερο από απλά tokens.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα πάλι μου φάνηκε καλύτερο το στόρι του Pierce από ότι το Abed-Shirley. Και τα αστεία του (hipsters) και από συναισθηματικής πλεύρας (μπαμπάς Τζεφ).
    Όσο για τη σάτιρα περισσότερο μου φαίνεται ήταν στοχευμένη προς το μόνο αρνητικό που μπορούν να βρουν κάποιοι κριτικοί για το Κομίουνιτυ (ότι είναι too meta) παρά στον Τσαρλι Κάουφμαν.

    Anyway καλό επεισόδιο, ερχεται Halloween.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλό αυτό το τελευταίο point.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O σωστός τίτλος για το επεισόδιο θα ήταν 'so what if it's meta'. Ο Harmon Θέλει απλώς να δείξει ότι ακόμα και αν κάνει κάτι τιγκαρισμένο στο pop culture reference, μπορει ακόμα κι έτσι να είναι αστείο και συγκινητικό. Και ναι, είναι. Ακόμα γελάω με 'go wait in the car! it wasn't my fault! GO WAIT IN THE CAR!'

    ΑπάντησηΔιαγραφή