How I Met Your Mother: I heart NY

Λίγα λόγια μετά το άλμα για το πρώτο καλό φετινό How I Met Your Mother.

Είχε κάτι από τα παλιά. Το ότι δεν άφηνε να περάσει ένα λεπτό χωρίς να βγάλει από το μανίκι του κάποιο αφηγηματικό τρικ ή κάποιο running joke ή κάποια πρωτοτυπία στη δομή. Το ότι ήταν love/hate letter στη Νέα Υόρκη, την τελειότερη πόλη του κόσμου κι ας μην έχω πάει ακόμα. (Το ότι εύκολα τράβαγες τις δικές σου παραλλήλους με την Αθήνα- αν ζεις σε άλλη πόλη δεν ξέρω πώς θα σου φάνηκε το επεισόδιο.)

Σίγουρα, κάποια στοιχεία έγιναν γρήγορα προβλέψιμα. Ο 'Στάθης ο Παντού' της Νέας Υόρκης ας πούμε ήταν εμφανές ότι θα εμφανιζόταν κάθε ένα λεπτό σε διάφορα σημεία της πόλης- αν και ο τρόπος που αυτό το αστείο τραβήχτηκε μέχρι να σπάσει, το ξαναέκανε αστείο. (Είναι σαν κάποια από τα gags του Spongebob Squarepants ή το “Lois, mom, mommy” από το Family Guy.) Ή ας πούμε το 'Why Barney Needed A Win' που φυσικά και θα κατέληγε στο ότι ο Barney δεν τη χρειαζόταν.

Αλλά είχε τόσα πράγματα να λατρέψεις το επεισόδιο- άσε που ήταν επιτέλους ξανά αστείο. Το περιστατικό με το ανθρώπινο κομπιουτεράκι (άσε που έμαθα επιτέλους τι σημαίνει αυτό το CE), τα 4 βήματα της Robin προς την Νεοϋορκέζικη ολοκλήρωση, το ότι ο Barney έκανε πετάλι για 65 τετράγωνα και μύριζε υπέροχα, η τελική έκβαση (και το πώς παρουσιάστηκε), η παράλληλη δράση α λα 24 και τα διαρκή updates μέσω χάρτη της Νέας Υόρκης, η αντίδραση του Ted στις κριτικές-ύμνους των φοιτητών του αλλά και το τόσο συνεπές κόλλημά του με τη μία αρνητική, το ότι δεν είσαι αληθινός νεοϋορκέζος αν δεν έχεις συναντήσει τον Woody Allen(*), και πάνω από όλα το τραγούδι του Marshall, οι φορές που νίκησε τις μηχανές και η φορές που ηττήθηκε από αυτές.

(*Κάποιος θεούλης έγραψε στο twitter ότι το δικό μας αντίστοιχο είναι ότι δεν είσαι Αθηναίος αν δεν έχεις συναντήσει ποτέ τον Νίκο Περράκη. Απλά τέλειο!)

Είναι κρίμα βέβαια και διαρκές ξενέρωμα που Ο Λ Α τα character arcs δίνονται τόσο υπερβολικά μασημένα, αλλά τι να γίνει, δε μπορούμε να τα έχουμε όλα. Πολύ καλό επεισόδιο.


.

8 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα ότι ήταν το πρώτο καλό επεισόδιο για την 6η σεζόν (καιρός ήταν!). Ωραίο αυτό με το χάρτη, όπως και τα αλά Woody... "Why ___ needed a Win". Και φυσικά η New York!

    Άντε να πάρει τα πάνω του γιατί στα 3 πρώτα επεισόδια το προσπαθούσαν πολύ ώστε να φανεί αστείο (χωρίς να υπάρχει λόγος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, τα Γουντικά fonts ήταν ωραίο touch!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ήταν το Community, θα έπρεπε να ψάχνουμε στο φόντο για το Maury Porich, οπότε καλύτερα έτσι!
    Και το περιστατικό με το "κλέβω το ταξί του άλλου" εμφανίστηκε το ίδιο βράδυ και στο Gossip Girl.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο και για πρώτη φορά εδώ κ πολύ καιρό το στυλ επεισοδίου που έκανε αυτή τη σειρά να ξεχωρίσει. Άμα ήταν περισσότερο αστείο κ subtle θα μπορούσε να μπει στο himym πάνθεον με τα Pinneaple Incident, Slap Bet, How I met everyone else, Naked man, το περσινό μ το starship trooper κτλ. Αλλά ακόμα κ έτσι τεράστια βελτίωση απο τα 3 πρώτα που ήταν σχεδόν όσο άνευρο ήταν το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους ένα πραγματικά καλό επεισόδιο. Έβλεπα και τις "επαναλήψεις" στον ΑΝΤ1 και διάολε, ήταν πολύ καλύτερη η σειρά τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα μπορούσαν να ήταν και λίγο πιο subtle με τη χορηγία της Microsoft ίσως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hmph. "Έμαθες επιτέλους τι σημαίνει αυτό το CE". Τι πανεπιστήμια, τι μαθηματικούς, τι βλακείες μας λες τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή