This week in OH GOD YES: Luck


Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση για το Veep, τη νέα κωμωδία του ΗΒΟ από τον Armando Iannucci (δηλαδή ΝΑΙ), είδαμε επιτέλους τις πρώτες εικόνες από το Luck. Το οποίο Luck, αν θυμάσαι από παλιότερο ποστ, είναι κάτι σαν το Holy Grail του τηλεοπτικού 2011, μια σειρά στην οποία ενώνουν τις δυνάμεις τους αληθινοί τιτάνες. David Milch. Michael Mann. Dustin Hoffman. Nick Nolte.

Έχω καθηλωθεί κατ'επανάληψη στη ζωή μου από πολλά πράγματα χάρη σε κάθε έναν από αυτούς τους ανθρώπους, και η προοπτική να απολαμβάνουμε τα συνδυασμένα τους ταλέντα σε εβδομαδιαία βάση με εξιτάρει αφάνταστα. Το θέμα του Luck αφορά σε ιπποδρομίες και τη στοιχηματζίδικη κουλτούρα που αναπτύσσεται γύρω τους, κάτι που μπορεί να είναι από μόνο του όσο βαρετό ή όσο συναρπαστικό ακούγεται στον καθένα. Αδιάφορο μου είναι, γιατί ξέρω πως για να θέλησε ο Milch να αφηγηθεί μια ιστορία σε ένα τέτοιο setting, θα ξέρει τι είναι αυτό που θέλει να πει. Υπήρχε μια εποχή θυμάμαι, πριν το Deadwood, που βαριόμουν τα γουέστερν. Και υπάρχει μια ολόκληρη υποκατηγορία αστυνομικού δράματος (δηλαδή το Wire και το Shield, δύο από τις σπουδαιότερες σειρές στην ιστορία) που δε θα είχαν υπάρξει αν ο Milch δεν άλλαζε τα πάντα με το NYPD Blue. Ο άνθρωπος δεν ξέρει τι θα πει αδιάφορο, τι θα πει ακίνδυνο.

(Για το John from Cincinnati οι απόψεις διίστανται, εγώ το βρίσκω σπουδαία, καθηλωτική, τολμηρή τηλεόραση. Αλλά ακόμα κι αν είσαι από αυτούς που το βρίσκουν απάλαυτο, δε γίνεται να αρνηθείς ότι ήταν τηλεόραση όπως δεν την έχουμε ξαναδεί, μια σειρά που δεν έχει όμοιο στα χρονικά, και που κρύβει από πίσω το όραμα ενός εξίσου τρελού και σπουδαίου γραφιά.)



Το ΗΒΟ για την ώρα δεν έχει δώσει ενδείξεις για το πότε να περιμένουμε τη σειρά - αν και το καλοκαίρι θα ήταν μια λογική περίοδος, ώστε να λανσαριστεί και παρέα με το True Blood που είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του δικτύου. (Σεπτέμβρης παρέα με το Boardwalk Empire θα έβγαζε επίσης νόημα, αλλά ίσως -σωστά- να μη θέλουν να ζευγαρώσουν δύο τόσο βαριά δράματα μαζί.)

Όπως και νά'χει, είναι ξανά μια καλή περίοδος για το ΗΒΟ. Δημιουργικά δε θεωρώ πως σταμάτησε ποτέ να είναι πειραματικό και ενδιαφέρον, αλλά η απουσία κάποιου τεράστιου hit είχε ως αποτέλεσμα λιγότερα projects και λιγότερη υπομονή με αυτά. Η ύπαρξη ενός True Blood κι ενός Boardwalk Empire δίνει στο δίκτυο τη δυνατότητα να μπορεί και πάλι να συνεργαστεί άφοβα με δημιουργούς που θέλουν να κάνουν το δικό τους (Milch), να μην αγχώνεται για σειρές που δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν εμπορικές επιτυχίες (Treme), και να επενδύει σε ακριβά και μεγαλεπήβολα δράματα φαντασίας (Game of Thrones). Όλα λίγη τύχη χρειάζονται.

.

1 σχόλιο: