The Vampire Diaries: Klaus


Καλώς τονε κι ας άργησε. Spoiler μετά το άλμα για το πλήρως επεξηγηματικό χθεσινό επεισόδιο.

Ah, το λατρεμένο αυτό ημι-flashback επεισόδιο.

Η μεγάλη ευκαιρία που δίνουν οι showrunners στον εαυτό τους να γεμίσουν τρύπες ή ξαναγράψουν κομμάτια της μυθολογίας τους, με το μανδύα της αφήγησης. Βασικά αυτό το ήταν το 'Klaus': ποτάμια exposition, όλο το arc της σεζόν πλέον εκτεθειμένο, αλλά δοσμένο με την ψευδαίσθηση πως βλέπεις μια ιστορία με ροή. (Και περούκες! Γελοίες περούκες!)

(Αχ, μόνο να είχε κάνει το ίδιο πράγμα και το Battlestar Galactica. Ε, το flashback εννοώ, όχι τις περούκες.)

Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση νομίζω πως η σειρά δεν χρειάστηκε καν να προχωρήσει σε σβησίματα και διορθώσεις. Δεν παίρνω κι όρκο, μπορεί να στρογγυλεύτηκαν κάποιες λεπτομέρειες ώστε να χωρέσει ακριβώς το αληθινό στόρι πίσω από τον Klaus, αλλά σε γενικές γραμμές ταιριαστό μου έκανε, κι ευχάριστα αναπάντεχο επίσης.

Βασικά, ο Klaus και οι υπόλοιποι Originals ήταν αδέρφια, η πρώτη οικογένεια βαμπίρ από την οποία εν συνεχεία εξαπλώθηκε το είδος. (Το πώς αυτοί απέκτησαν τις βαμπιρικές ιδιότητες δεν μου έγινε απόλυτα σαφές, αλλά δεν είναι μια ερώτηση στην απαιτώ απάντηση.) Όμως ο Klaus ήταν μπασταρδάκι, καθώς η μαμά Original ξενοπηδούσε, και δη έναν λυκάνθρωπο. Έτσι, ο Klaus είναι κάτι σαν best-of των δύο φυλών, μόνο που επειδή αυτό θα του έδινε τη δύναμη να γαμήσει το σύμπαν, η Φύση μέσω των μάγων και μαγισσών που την υπηρετούν (nice!) του έριξε μια κατάρα για να κοιμίσει τη λυκανθρωπική πλευρά του.

Αυτή είναι και η κατάρα που έχει λυσσάξει να σπάσει ο Klaus, κι όχι αυτή που νομίζαμε όλοι - η οποία τελικά είναι παραμύθι για να έχουν όλοι να ασχολούνται, βασικά. Τώρα έχει στα χέρια του το doppelganger που θα του επιτρέψει να προχωρήσει στο ξόρκι και, πιστεύοντας πως η Bonnie (που έχει μέσα της τη δύναμη των μαγισσών που του είχαν ρίξει την κατάρα) είναι νεκρή, αισθάνεται πλέον αρκετά confident προκειμένου να κάνει ο ίδιος την εμφάνισή του.

Το θέμα, όπως ξέραμε έτσι κι αλλιώς, είναι πως η Bonnie δεν είναι νεκρή, παρά κρύβεται κάπου με τον ενοχλητικό αδερφό της Elena μέχρι να κάνει σινιάλο ο Damon. Στο μεταξύ η Elena είχε τη φαεινή ιδέα να ξεπαλουκώσει (πάλι) τον Elijah, ο οποίος σε ανταπόδωση όχι μόνο μας λέει όλη την ιστορία, αλλά εξηγεί ότι θέλει κιόλας να βοηθήσει να σκοτώσουν τον -as it turns out- αδερφό του. Λογικό. Κι εγώ, αν ο αδερφός μου αποκτούσε εμμονή με το να δολοφονήσει την κοπέλα για την οποία έχω ψιλοδαγκώσει τη λαμαρίνα, ενώ δεν είναι απαραίτητο, κι όλα αυτά ώστε να μπορέσει να αποκτήσει την απόλυτη δύναμη να χτίσει κατ'εικόνα του την απόλυτη φονική φυλή, ε, όσο νά'ναι θα το σκεφτόμουν σαν ενδεχόμενο.

(Sorry bro.)

Οπότε τώρα έχουμε όλα τα κίνητρα και όλες τις ιστορίες σχετικά ξεκαθαρισμένες, όλους τους παίχτες στη θέση τους και ετοιμαζόμαστε για τον πανικό που θα επικρατήσει στο τελευταίο σερί επεισοδίων. Όπως είπα και παραπάνω, το πώς έγιναν όλα αυτά με άφησε ικανοποιημένο. Ο Elijah μοιάζει να γίνεται πιο ενδιαφέρων μετά από κάθε νέο του θάνατο, ο Damon είναι στα όρια του να του σαλέψει τελείως, ο Stefan οριακά το έχει να σκοτωθεί μαζί του στο ξύλο για τα μάτια της Elena, η Katherine χορεύει με σέξι τρόπο μέσα σε έρημα διαμερίσματα (always a plus), ο Alaric είναι ξανά ο εαυτός του (υποθέτω) και κυρίως, η Jenna επιτέλους ξέρει την αλήθεια για τα πάντα γιατί αυτή την κλάψα και τα μυστικά δε τα άντεχα πλέον, δηλαδή ήμαρτον κιόλας.

(Όταν μια κρυφή αλήθεια την ξέρουν οι 9 από τους 10, τότε αυτόν που περισσεύει δεν τον 'προστατεύουν' πλέον, απλά τον θεωρούνε μαλάκα. Απλά πράγματα.)

Έχουμε Klaus λοιπόν! Η τελική μάχη έρχεται. Αναρωτιέμαι τι θα σκεφτούν οι σεναριογράφοι για να κρατήσουν ζωντανή την Bonnie. Κι αν όντως την κρατήσουν ζωντανή, θα τη φάει άλλος χαρακτήρας; Σα να παραγίναμε πολλοί ξαφνικά, και το Vampire Diaries δεν είναι από εκείνες τις σειρές που κωλώνουν να ξεκάνουν κόσμο. Οπότε μάλλον κάποιοι πρέπει να αρχίσουν τις προσευχές τους.


.

6 σχόλια:

  1. Ωραίο episode review, με ωραίο χιούμορ και όχι καφρίλα όπως κάνουν άλλοι ;-) Συνέχισε έτσι.

    Πάρα πολύ καλό επεισόδιο πάντως. Εξελίξεις που σίγουρα κανείς δεν τις περίμενε.
    Θα ήθελα ωστόσο, αφού την έκανε που την έκανε την αφήγηση ο Elijah, να μας έλεγε και πως έγιναν οι Originals τελικά. Ελπίζω να το μάθουμε μέχρι το τέλος της σεζόν - θα ήταν ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το origin των Originals (δεν το πιστεύω ότι μόλις είπα αυτή τη φράση) θα μπορούσε ίσως να είναι η βάση για κάποιο season arc στο μέλλον.

    (Καφρίλα δεν θα έγραφα, εξάλλου τη βρίσκω πραγματικά απολαυστική τη σειρά, με απολύτως ειλικρινή τρόπο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα είπες τόσο καλά που δεν μπορώ να συμπληρώσω και κάτι...
    Επίσης, παρέλειψες κάτι που μου άρεσε τρελά και το βρήκα τόσο γαμάτο, το '' O M G '' του Elijah που για μένα έτσι όπως το είπε ήταν από τα καλύτερα στιγμιότυπα από ξένη σειρά... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει ωραίο επεισοδιάκι αν και δεν μπορώ να καταλάβω πως ο Klaus θεωρείται ο Αρχαιότερος από την στιγμή που υπάρχουν άλλοι έξι Original.
    Όπως είπες Nina Dobrev και τα μυαλά στα κάγκελα.
    Καλά είναι ανάγκη στα flashback να θολώνουν τα πάντα; Με πιάνει πονοκέφαλος. lol
    Πάντως έχω την άποψη ότι στην δεύτερη σεζόν οι συγγραφείς έχουν αρχίσει να χάνουν την μπάλα καθώς προσπαθούν συνέχεια να εντυπωσιάσουν με την τροπή της υπόθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενδιαφέρον, εγώ νομίζω ότι έχουν απολύτως κοντρολαρισμένο το στόρι, και είναι αυτός ο έλεγχος που τους επιτρέπει να προχωρούν σε τόσες πολλές ανατροπές χωρίς να μοιάζει η μυθολογία χαοτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kανε ρε Vampire Diaries μια κοιλιά γαμώτο!

    Προσωπικά δε με νοιάζει αν αυτά που βλέπουμε προέκυψαν στην πορεία. Από την στιγμή που τα απολαμβάνω και δεν βρίσκω κάποια χτυπητή αδυναμία στο σενάριο εγώ θα γουστάρω αυτές τις ανατροπές απο το πουθενά.

    Το επεισόδιο, όπως όλα τα τελευταία άλλωστε, ήταν εξαιρετικό, στα υψηλά standards της σειράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή