The Vampire Diaries: The Last Dance


Στα Vampire Diaries γίνεται της κακομοίρας, καιρός να πιάσουμε να σχολιάζουμε και τίποτα. Spoilers μετά το άλμα.

Η σειρά επέστρεψε την προηγούμενη βδομάδα με ένα επίπονα μεγάλο hiatus, αλλά ανταπέδωσε την υπομονή μας: Το επεισόδιο ήταν μια σκέτη απόλαυση non-stop ανατροπών. Μετά από αυτό, αναρωτιόμουν τι μπορεί να υπάρχει φυλαγμένο για το αμέσως επόμενο, ξεχνώντας ίσως το στοιχείο εκείνο που με έκανε έτσι κι αλλιώς να γουστάρω τη σειρά τόσο πολύ. Ότι δηλαδή καταπίνει ιστορία σα να μην υπάρχει αύριο. Πάντα.

Οπότε φυσικά, μετά από ένα επεισόδιο φισκαρισμένο στις στιγμές σοκ, τι θα ακολουθούσε; Άλλο ένα. Στο οποίο μάλιστα είχαμε και την πρώτη -sort of- συνάντηση των Scoobies(*) με τον Klaus, έστω κι αν αυτός είχε τη μορφή του Alaric. Δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχώ για αυτή την εξέλιξη, btw. Συνήθως όταν οι σεναριογράφοι αρχίζουν τέτοιες τσαχπινιές σημαίνει πως δεν ξέρουν τι να κάνουν με έναν χαρακτήρα (και ο Alaric είναι ένας από τους 2 αγαπημένους μου στη σειρά) αλλά από την άλλη ήταν γαμάτο ως σκηνικό, τι να λέμε τώρα.

(* Ναι, θα τους λέω έτσι γιατί είναι εύκολο και πρακτικό και ας το παραδεχτούμε τελοσπάντων ότι όλων(**) μας έχει περάσει από το μυαλό.)

(** Αν όχι, προφανώς δεν έχεις δει Buffy. Στην οποία περίπτωση δεν έχω τι να σου πω. Απλά σταμάτα να βλέπεις σαχλαμάρες σαν αυτή για την οποία μιλάμε εδώ και δες Buffy :) )

Η μαγκιά που καταστρώσανε ο Damon με την Bonnie ήταν φυσικά σούπερ προβλέψιμη, αλλά άξιζε για τις αντιδράσεις όλων, τόσο μπροστά στον 'θάνατό' της, όσο και στην πληροφορία πως είναι ακόμα ζωντανή. Αλλά και για το γεγονός ότι οι συγγραφείς, ενδεχομένως ποντάροντας κι οι ίδιοι σε ένα κοινό εκπαιδευμένο στο να μυρίζει τέτοιου είδους ανατροπές, δε μας άφησε να φύγουμε από τη σκοτεινή αίθουσα με αυτήν, αλλά μας έδωσαν άλλο δωράκι για το σπίτι: Την Elena να ξεπαλουκώνει τον Elijah, ο οποίος υποπτεύομαι δε θα έχει και τρελά φιλικές διαθέσεις.

Λογικά η Elena θέλει να κάνει μαζί του κάποιου είδους συμφωνία, και μάλλον να χρησιμοποιήσει το μαχαίρι για τον Klaus. Ο οποίος Klaus, θεωρώντας πως the witch is dead, ίσως νιώσει τώρα αρκετά άνετος, ώστε να κάνει την εμφάνισή του χωρίς να κρύβεται σε σώματ ξένων ανθρώπων. Ορίστε μας. (Αν και ο Matt Davis πρέπει να απόλαυσε την archy ερμηνεία του όσο εμείς να τον βλέπουμε. Πλάκα έχουν αυτές οι αλλαγές ρόλων.)

Η Katherine στο μεταξύ είναι δεμένη στο διαμέρισμα του Klaus/Alaric να μαχαιρώνει το δεξί της πόδι (ίσως να έχει προχωρήσει και στο αριστερό, στο μεταξύ) και η Karoline με τον Matt είναι στη φάση του ποιος δουλεύει τον άλλον καλύτερα - το δεύτερο αυτό subplot δεν κατέληξε κάπου, αλλά όπως και το πρώτο υποπτεύομαι πως θα έχει κάποιο άμεσο ρόλο να παίξει στη συνέχεια.

Τι άλλο γούσταρα: Τον θεματικό χορό, που μας έδωσε την Nina Dobrev σε μια ακόμα hot αμφίεση. (Πάντα τέτοια.) Τη σκηνή που ο Damon εξηγεί στην Elena πως πάντα θα την προστατεύει. (Την έκανε λίγο ένα με το πάτωμα, μη κοιτάτε που το παίζει σκληρή.) O Damon να χορεύει '60s. Και το γεγονός πως το επόμενο επεισόδιο λέγεται 'Klaus'. Με τις υγείες μας.


.

4 σχόλια:

  1. Εγώ αισθάνθηκα πως το επεισόδιο έχτιζε την πλοκή για την συνέχεια, καμία σχέση με το προηγούμενο στο οποίο γίνονταν της κακομοίρας.
    BTW, εάν μου σκοτώσουν την Katherine θα σκεφτώ πολύ εάν δω την 3η Season.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους και πάλι σχολιασμός από Dark Tyler για Vampire Diaries...
    Ως μεγάλος φαν δεν θα παινέψω καθόλου αυτή τη τόσο γαμάτη σειρά που μου αρέσει όλο και περισσότερο και δεν θέλω να τελειώσει ποτέ...

    Αυτό που γουστάρω σε αυτή τη σειρά είναι το ότι δεν το βαριέσαι στιγμή σε σχέση με άλλες 40λεπτες σειρές που πατάς και κανα pause να πας τουαλέτα ή να τσεκάρεις να mention σου στο twitter, Παραμένεις καθηλωμένος 40τόσο λεπτά εκεί.
    Είναι μια σειρά που από την αρχή φαινόταν ότι έχει να προσφέρει πολλά και είχε πολλούς κριμένους άσους από το παρελθόν. Όπως το storyline about Klaus που θα μάθουμε στο επόμενο πως ξεκίνησε η όλη ιστορία κλπ.
    Θα έχει κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον...

    Υ.Γ. Αγαπώ υπερβολικά Nina Dobrev και σαν γυναίκα και σαν ηθοποιό... Go Nina :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εδώ της κακομοίρας πάντως έγινε, και με δεδομένο ότι θα γίνει της κακομοίρας και στο επόμενο, και μετά πλησιάζει το φινάλε, νομίζω θα χορτάσουμε.

    Nina Dobrev απίστευτα σέξι, και (δε θα πω καμιά υπερβολή) αξιοπρεπέστατη και επαρκής στο διπλό ρόλο της. Αν και ο κορυφαίος παραμένει ο Sommerhalder με το άθλιο παίξιμο που κάνει με τα μάτια του 8D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kai ego exo xetrelathi me auta pou ginontai... Exo berdeuti ligo alla auto einai to kalo... Pantos na diavasete kai ta vivlia an den to exete kani... Einai mikra kai kamia sxesi me tin sira (sxedon)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή