The Vampire Diaries: The End of the Affair

Πραγματικά μου αρέσει αυτό που βλέπω αυτή τη στιγμή στο Vampire Diaries. Είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη σειρά, και το φοβερό είναι ότι έχουμε ακόμα αρχή σεζόν. Φαντάσου να αρχίσει να φορτσάρει. Λίγα spoilers σχόλια μετά το άλμα.

Τον Stefan (Stefanus; Κατά το Angelus δηλαδή;) τον πάω πολύ έτσι όταν είναι κεφάτος ως villain. Ο Paul Wesley κάνει την καλύτερη μίμηση David Boreanaz που έχω δει από τότε που ο Angel έχασε για τελευταία φορά την ψυχή του. Και όλο το στόρι/flashback/αδερφική-φιλία-από-το-πουθενά με τον Klaus είναι τόσο (ματωμένα) κεφάτη που με έχει κερδίσει. Κι ας ανήκει σε αυτή την αντιπαθητική κατηγορία επεισοδίων που ρετρο-εισάγουν χαρακτήρες και σχέσεις χαρακτήρων από το πουθενά. Ναι, το δέχομαι το παράπονο. Αλλά είναι τόσο καλοφτιαγμένο.

Άσε που εδώ που τα λέμε, άλλος ένας παράγοντας στο ερωτικό τρίγωνο χρειαζόταν λίγο. Δώστε δράμα στο λαό! Δεν ξέρω τι θα προσφέρει η καινούρια αιώνια αγαπημένη του Stefan, αλλά η παλιά έχει τρομερές σκηνές με τον Damon. Αυτός ο χωρισμός έχει κάνει πολύ καλό στη σειρά.Διότι κάπου το πιστεύεις, πως αν ήταν για κάτι ο Damon να γίνει καλό παιδάκι, θα ήταν για να σώσει τον αδερφό του. Οι σκηνές στο προηγούμενο επεισόδιο, όταν και συνειδητοποιεί και παραδέχεται πως όντως υπάρχει σωτηρία, ήταν φανταστικές.

Ακόμα πιο φανταστικές; Οι σκηνές του με την Elena και με τον Alaric. Τα έχουμε ξαναπεί από το 'Let the Right One In', το πιο γαμάτο επεισόδιο της σειράς, πως το να ρίχνεις αυτούς τους 3 στο πεδίο της μάχης είναι εγύυηση. Έχουν τρομερή χημεία μεταξύ τους και παραμένουν οι πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Η προοπτική να το βλέπουμε αυτό για μια σεζόν με εξιτάρει αφάνταστσ.

Την ίδια ώρα που η σειρά έχει βρει τα ιδανικά ζευγαρώματα για τους κεντρικούς χαρακτήρες της, ακόμα και οι πιο περιφερειακοί κάνουν γαμάτα πράγματα. Ο HRG από το Heroes επιστρέφει και αυτή τη φορά είναι εχθρός της ξανθιάς hot κόρης του. ("Κόντρα ρόλος" LOL.) Το δράμα μεταξύ δύο οικογενειών, της Caroline και του Tyler δεν ξέρω αν εν τέλει θα δεθεί κάπως με το κεντρικό στόρι, αλλά α) ακόμα κι αν όχι, είναι διασκεδαστικό από μόνο του και β) ένας λυκάνθρωπος και μία βαμπίρα in love, την ώρα που ο Μεγάλος Κακός έχει λυσσάξει να δημιουργεί ένα στρατό από υβρίδια; (*) Ναι, καμία σχέση.

(* Btw, δεν ξέρω πότε θα ανακαλύψει ο Klaus ζωντανή την Elena, αλλά έτσι όπως έχουν μπλεχτεί και προσωπικά τώρα οι χαρακτήρες μεταξύ τους θα γίνει μεγάλο μακελειό. Μέχρι 1-2 επεισόδια πριν ήταν σχετικά straightforward η κατάσταση. Τώρα έχουν μπλέξει τα μπούτια τους κάπως, δεν ξέρω ακριβώς πού το πάνε οι Williamson & Plec.)

Αλλά ναι, και άντε πες η Caroline είναι ούτως ή άλλως ενδιαφέρουσα. Εδώ μέχρι και το στόρι του Jeremy μου φαίνεται ενδιαφέρον. Ήδη από το περσινό cliffhanger είχα ψηθεί, είχα περιέργεια να δω πού το πάει. Είναι το First -ή κάτι τέτοιο- ή πρόκειται όντως για τα πνεύματα της Vicky και της Anna; Και γιατί αυτές οι δύο μόνο; Τη στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι κι ο παράγοντας των δύο φαντασμάτων σε αντιπαλότητα, σχεδόν τσίριξα από χαρά.

Very well done all around. Είναι μόνο 3ο επεισόδιο και η σεζόν είναι ήδη exciting.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου