DVD: Lost (Season One)

I hoped Sawyer would show up drunk in everybody's flashbacks.
~Maggie Grace, in the "Hearts and Minds" commentary

Τι μπορεί να πει κανείς για αυτή τη σειρά σε αυτό το σημείο? Το Lost σάρωσε στα Emmy, είναι το 3ο σε θεαματικότητα show στην Αμερική, και καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού κανείς δε σταμάτησε να ασχολείται μαζί του. Και δικαίως. Στην πρώτη του σεζόν διέθετε τον καλύτερο σεναριογράφο (David Fury), τον καλύτερο σκηνοθέτη (Jack Bender), τον καλύτερο συνθέτη (Miachel Giacchino) και το καλύτερο καστ (Them All) της Αμερικάνικης TV αυτή τη στιγμή.

Η συνταγή της επιτυχίας βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις subtle υπερφυσικές απειλές, την compelling ανάπτυξη χαρακτήρων και την απρόβλεπτη εξέλιξη της πλοκής. Στο υπέροχα κινηματογραφημένο φυσικό τοπίο οι συναρπαστικοί ήρωες καλούνται ο ένας μετά τον άλλον να ανταπεξέλθουν σε δοκιμασίες που τους θέτουν αντιμέτωπους με τα φαντάσματα του παρελθόντος τους, σε ό,τι κοντινότερο μπορώ να σκεφτώ ως σύγχρονη παραλλαγή της θεματικής ενός Solaris.

Όλα αυτά στηρίζονται από την απίστευτα σφιχτοδεμένη σεναριακή επεξεργασία (ασήμαντα clues σε φλασμπακ ενός επεισοδίου παίζουν μεγάλο ρόλο 10 επεισόδια ή, ακόμα, μια σεζόν παρακάτω) και ένα εντυπωσιακό ensemble που καταφέρνει τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο να ανταπεξέλθει στα απαιτητικά σενάρια. Και ο επόμενος που θα γκρινιάξει για το cliffhanger θα φάει σφαλιάρα. Σοβαρά.

EXTRAS
Τι να πρωτοαναφέρω? 8 ώρες επιπλέον υλικού είναι αυτές. 5 commentary με μπόλικο insight info, χιούμορ και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Καμιά 20αριά κομμένες σκηνές, μεταξύ των οποίων και αυτή με τον Greg Grunberg από το φινάλε. Featurettes για κάθε βήμα, από την σύλληψη της σειράς, στην διαδικασία του development, στην προώθηση και από εκεί σε παρελειπόμενα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Easter eggs με εξυπνάδες της Grace, εναλλακτικούς τίλους αρχής και άλλα. Και Άλλα. Just buy the damn thing. Πιθανότατα η κορυφαία κυκλοφορία του 2005. Έστω μετά τις 15 Φεβρουαρίου (κυκλοφορία της 5ης σεζόν του Angel).

2 σχόλια:

  1. "...είναι το 3ο σε θεαματικότητα show στην Αμερική..."

    Από περιέργεια, ποια καταλαμβάνουν τις 2 πρώτες θέσεις;

    Υποθέτω ότι το ένα είναι το DH;

    Το άλλο; CSI;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Spot on. To CSI einai sta8era prwto akoma ki otan paizei epanalipseis, ti stigmi pou edw exei xa8ei sti li8i.

    Deytero to Desperate Housewives, me metriotata ratings stin Ellada.

    Kai trito to Lost pou den proballetai kan edw.

    An paratireis ena pattern, einai mallon epeidi yparxei. LOL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή