Week 13/11-26/11: Lost gears up

Τελικά όσο κι αν το ήθελα, δεν κατάφερα να κρατήσω μούτρα στο Lost. Όσο κακή φόρμα κι αν ήταν το γνωστό συμβάν πριν 2 εβδομάδες, άλλο τόσο εντυπωσιακή είναι η επίδοση των 2 τελευταίων επεισοδίων.Την προηγούμενη εβδομάδα (2x07 The Other 48 Days) πήραμε επιτέλους την πλευρά των υπόλοιπων επιζώντων στο νησί, ενώ σε αυτή (2x08 Collision) γίναμε μάρτυρες της συγκλονιστικής κατάβασης στην ψυχή της Ana Lucia, της πιο ενδιαφέρουσας προσθήκης στο καστ για αυτή τη δεύτερη σεζόν. Η αναζήτηση της λύτρωσης σε ένα re-enactment του αμαρτωλού παρελθόντος της, θυμίζει της πρώτες (και καλύτερες) μέρες της σειράς, ενώ αφήνει τα πράγματα σε σημείο που υπόσχεται μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα συνέχεια. Πολλοί πόντοι πάνε στη Michelle Rodriguez για την εντυπωσιακή εσωτερική ερμηνεία της, που στέκεται ισάξια απέναντι στον έτσι κι αλλιώς εξαιρετικό Naveen Andrews (αλλά αυτό το ξέραμε κι από πέρσι).

Το Lost δείχνει με αυτά τα 2 επεισόδια να ξαναβρίσκει αυτό που προς στιγμή φοβόμουν οτι είχε χάσει. Δηλαδή τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες, τις σεναριακά δύσκολες επιλογές (το να μετατραπεί η Ana Lucia σε συμπαθητικό χαρακτήρα θα ήταν πολύ πολύ εύκολο να γίνει, με 2 συνεχόμενα δικά της επεισόδια, αλλά το συγγραφικό τιμ προτίμησε ευτυχώς να ακολουθήσει το δύσκολο δρόμο), την αλληλεπίδραση μεταξύ των ναυαγών, και το συναίσθημα που τόσο μου είχε λείψει από την ώρα που ανοίξανε αυτή τη ρημάδα την καταπακτή.

This Week
Κι αν με το Lost χάρηκα περισσότερο γιατί ξαναπήρα την περσινή μου αγάπη πίσω, αυτό δε μειώνει την αξία ορισμένων άλλων highlights των περασμένων 2 εβδομάδων. Στην Veronica Mars (2x08 Ahoy, Mateys!), ας πούμε, η επιστροφή της αγαπημένης Tina Majorino ως Mac συνοδεύεται από μια συγκλονιστικά καλή σε στήσιμο αναφορά:
Veronica: We're glad we caught you home... Can we use your phone? We're both in a bit of a hurry.

Mac:
...Right.
(Ρoints στον Θανάση που μου την υπέδειξε!)

Στο
Smallville (5x08 Solitude), η εντυπωσιακή (και πολυαναμενόμενη) μάχη του Clark με τον Brainiac στο Fortress δεν απογοήτευσε, ειδικά το *nudge nudge* προς την Buffy φινάλε της. Κρίμα που ακούγεται οτι ο James Marsters απέρριψε για την ώρα την προσφορά του WB για εκτεταμένη παρουσία στη σειρά, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε θα τον ξαναδούμε αργά ή γρήγορα. Το μεγάλο ερωτηματικό τώρα είναι το πώς θα συνεχίσει η σειρά στο β' μισό της σεζόν της. Με τα όσα φημολογούνται πάντως για το επερχόμενο 100ο επεισόδιο, δεν θα ανησυχούσα για το μέλλον.

Η ξιφομαχία στο
How I Met Your Mother (1x08 The Duel) δεν ήταν όλα τα λεφτά? Κάτι μου λέει οτι θα αργήσει πολύ να με απογοητεύσει αυτή η σειρά. Και ως φαν των FRIENDS τη θεωρώ όαση για έναν ακόμα λόγο. Καταφέρνει να συνεχίσει την παράδοση του σπουδαίου sitcom, κάτι που το Joey απέτυχε παταγωδώς να κάνει, παραλείποντας ταυτόχρονα ορισμένα sappy storylines που πάντα με ενοχλούσαν. Και το αστειάκι με την stripper στο τέλος? Α classic.

Τέλος, η άνοδος της Amy Acker σε πιθανό μεγάλο κακό στο
Alias (5x07 Fait Accompli) με εξιτάρει αφάνταστα. Τι μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερo σε αυτή τη, σταθερά εξαιρετική, τελευταία σεζόν της σειράς? Η επιστροφή ίσως ενός αγαπημένου κακού? Χεχε...

Supernatural Stays
Ήμουν ένα βήμα από το να σταματήσω τη σειρά, όχι γιατι ξεχωριστά κάθε επεισόδιο δεν κάνει ένα διασκεδαστικότατο 45λεπτο, αλλά γιατί κάπου με κούραζε η παντελής έλλειψη κατεύθυνσης. Αλλά ακριβώς την κρίσιμη στιγμή, δηλαδή πριν το Christmas Break της, η σειρά κράτησε σφιχτά τη θέση της στο BitComet μου. Το περασμένο επεισόδιο (1x09) λεγόταν Home, χρειάζεται να πω περισσότερα? Σε συνδυασμό με το σφιχτό και σημαντικό για το γενικότερο arc επεισόδιο 1x10 (Asylum), καθώς και με τις υπόνοιες για υπερφυσικές δυνάμεις πέραν των πνευμάτων της εβδομάδας, ο Eric Kripke και η ομάδα σεναριογράφων του κατάφεραν την τελευταία έστω στιγμή να με κάνουν να περιμένω πώς και πώς την επιστροφή της σειράς τον Γενάρη. Αλλά έτσι κι αρχίσουν πάλι να το σέρνουν το πράγμα, θα τους θυμώσω...

Still to Come
Τρομάζω και μόνο στη σκέψη του massive cliffhanger με το οποίο μπορεί να κλείσει η χειμερινή σεζόν του Prison Break. Υπό κανονικές συνθήκες θα έστηνα πάρτι για ένα επεισόδιο με τίτλο End of the Tunnel (3 guesses για το τι πρόκειται να συμβεί...), αλλά με την ημερομηνία επιστροφής της σειράς να είναι ακόμα άγνωστη, ανησυχώ για την ψυχική μου υγεία. Ειδικά μετά από αυτό το φινάλε στο επεισόδιο της περασμένης βδομάδας. Πραγματικά, μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε...

A Buffy reunion στο Neptune! H Αlyson Hannigan (ως Trina Echolls) σταυρώνει ξανά το δρόμο της με αυτόν της Charisma Carpenter (ως Kendall Casablancas) σε αυτό που οι πρώτες κριτικές περιγράφουν ως το πιο σοκαριστικό επεισόδιο της δεύτερης σεζόν της Veronica Mars.

Και σα να μην έφτανε η συνάντηση του Jack με την Ana Lucia, μια ματιά στον τίτλο του επόμενου Lost μας προδιαθέτει για ένα ακόμα επεισόδιο-δυναμίτη: What Kate Did, στο τελευταίο (κατά τις φήμες) επεισόδιο της σειράς για το 2005.

Quotes
I'm like the Angelina Jolie of incredibly hot guys.
(Ο Βarney του How I Met Your Mother νιώθει πολύ καλά για τις φιλανθρςπίες του)

Darnell: Hey, Earl.
Earl: Hey, Crabman!
(O Earl θυμάται τις καλές στιγμές της φιλίας του με τον Darnell)

I think Lex Luthor said it best when he said "Dad, you have no idea what I'm capable of". And that is why I feel I deserve this raise.
(O Dwight του Office αποδεικνύει οτι εκτός από το Battlestar Galactica, είναι φαν και του Smallville, όπως κάθε σωστός geek)

This town's only big enough for one manipulative bitch.
(H Julie Cooper του O.C. παίρνει πίσω το στέμμα που τις ανήκει)

Summer: You were with Taylor?
Seth: She's having an emotional crisis.
Summer: Yeah, well, she's about to have a physical one.
(Δεν ενδείκνυται να κάνεις τη θεά Summer του O.C. να ζηλεύει)

There are certain things a boss does not share with his employees. One, his salary... that would depress them.
(Ο Michael Scott του Office αποδεικνύει και πάλι τι πονόψυχος που είναι)

So Sam, who do you think is the hottest psychic-- Patricia Arquette, Jennifer Love Hewitt, or you?
(Ο Dean Winchester του Supernatural δεν αισθάνεται άνετα με τις νεοαποκτηθείσες δυνάμεις του αδερφού του)

What good would it be to kill you if we're both already dead?
(O Sayid του Lost στην απόλυτη ατάκα-επιστέγασμα ενός συγκλονιστικού επεισοδίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου