24 - Day 1

Με αφορμή την κυκλοφορία της 4ης σεζόν του 24 σε dvd την περασμένη εβδομάδα, και με την πρεμιέρα-event της 5ης να απέχει πλέον λιγότερο από ένα μήνα, ευκαιρία για ένα σύντομο revisiting των 4 μακρύτερων ημερών της ζωής του πράκτορα Jack Bauer. Κάθε Παρασκευή θα ποστάρεται ένα μικρό outline κάθε μίας από τις περασμένες σεζόν, ενώ η τελευταία Παρασκευή πριν την πολυαναμενόμενη επιστροφή θα είναι αφιερωμένη σε ένα preview της επερχόμενης 5ης ημέρας.

Να σημειωθεί οτι όλες οι σεζόν spoilάρονται στο μέγιστο βαθμό, οπότε διαβάστε μόνο υπ'ευθύνη σας.



Stars

Kiefer Sutherland (Jack Bauer)
Sarah Clarke (Nina Myers)
Dennis Haysbert (Senator David Palmer)
Leslie Hope (Teri Bauer)
Elisha Cuthbert (Kim Bauer)
Carlos Bernard (Tony Almeida)
Xander Berkeley (George Mason)
Penny Johnson Jerald (Sherry Palmer)
Paul Schulze (Ryan Chappelle)

Main Story
H οικογένεια Σέρβων τρομοκρατών Drazen ζητά εκδίκηση από τους δύο ανθρώπους που θεωρούν υπεύθυνους για το θάνατο συγγενών τους και τη φυλάκιση του πατέρα τους, Victor, κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κόσσοβο: τον υποψήφιο για την Προεδρία των ΗΠΑ, David Palmer, και τον νυν διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας CTU, Jack Bauer.

Plot Points
Η εκλογή του Δημοκρατικού υποψηφίου για τις επόμενες εκλογές-- Η απαγωγή της Kim Bauer από τον Ira Gaines, υπάλληλο των Drazen, σύντομα ακολουθούμενη από αυτήν της μητέρας της, Teri-- Η αναζήτηση του προδότη στα ενδότερα της CTU-- Η απόκρυψη δολοφονίας εξ αμελείας από τον γιο του Γερουσιαστή Palmer, με τη βοήθεια της μητέρας του, Sherry-- Η έρευνα εντός της CTU σχετικά με τις παράνομες ενέργειες του Bauer και τον πράκτορα που τον βοηθάει κρυφά-- Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Palmer-- Η εκ νέου απαγωγή της Kim, αυτή τη φορά από τους Drazen, και η σύγκρουσή τους με τον Jack, που έρχεται σαν αποτέλεσμα.

Character Development
Λίγο πολύ όλοι οι χαρακτήρες είναι ακόμα της μιας γραμμής. Ξεχωρίζει η μαεστρικά γραμμένη Nina Myers που σε κανένα σημείο της σεζόν δε μπορούμε να την "διαβάσουμε". Κατά τα άλλα, έχουμε τον ηθικό πολιτικό Palmer, τον πιστό και αποφασισμένο στρατιώτη Bauer, τον κακιασμένο ανώτερο Mason, τον γλοιώδη επικεφαλής Chappelle και την αδίστακτη σκύλα Sherry. Προσωπικός αγαπημένος εξαρχής ο Tony Almeida, προδομένος και διαρκώς δεύτερος, με το σύμπλεγμα κατωτερότητας να αιωρείται διαρκώς πάνω από το κεφάλι του, που όμως στις πλέον κρίσιμες στιγμές διαθέτει την ωριμότητα να το ξεπεράσει. Όσο για την καημένη την Teri, αυτή μας άφησε νωρίς.

Shock and Awe
Η Mandy είναι η δολοφόνος και φεύγοντας αφήνει πίσω της τα συντρίμμια ολόκληρου του αεροπλάνου-- Η Janet York δολοφονείται εν ψυχρώ από τον "πατέρα" της-- Η αυτοκτονία, όπως νομίσαμε τότε, της Jamey Farrell-- Ο Jack αναγνωρίζει από το μόνιτορ τη φιγούρα του ολοζώντανου Victor Drazen-- Ο διπλός πράκτορας εντός της CTU δεν είναι άλλος από τη Nina Myers-- Η δολοφονία της Teri από τη Nina.

Highest Highs
Η Mia Kirshner με τη φίλη της-- Ο Dennis Hopper επιτέλους σε ένα ρόλο που ταιριάζει η arch ερμηνευτική προσέγγιση-- To κενό συναισθημάτων βλέμμα της Sarah Clarke-- Η ψύχραιμη ανωτερότητα του Palmer απέναντι σε όλα τα παιχνίδια εξουσίας της Sherry-- H παρουσία του Zeljko Ivanek ως Andre Drazen-- Το ξέσπασμα της Kim στη φυλακή-- Η σπαρακτική μορφή του Jack να κρατά το άψυχο κορμί της γυναίκας του στο τελευταίο δευτερόλεπτο της σεζόν.

Lowest Lows
Η αμνησία της Teri Bauer-- Ο βιασμός της Teri Bauer-- Η εγκυμοσύνη της Teri Bauer.
Επίσης: το ειδύλλιο της Kim με τον Rick-- Το χέρι του οπερατέρ όταν η Nina παίρνει τηλέφωνο τον Jack-- Η ερμηνείες της Elisha Cuthbert.

2 σχόλια:

  1. "Η Mia Kirshner με τη φίλη της" -- Θοδωρή, είσαι μεγάλος αλήτης, χε χε.

    Είχα διαβάσει κάπου το σχόλιο "everyone's favorite lesbian assassin" για τη Mandy/Mia και ακόμα και τώρα που το σκέφτομαι καμιά φορά, γελάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Krataw tin anasa mou mexri na tin dw kai sto L Word: idia perigrafi me ayti pou diabases, minus the "assassin". Xexe...

    ΑπάντησηΔιαγραφή