Golden Globe Noms

Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για την 63η απονομή των Golden Globes, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιανουαρίου στο Beverly Hills. Το επίπεδο των τηλεοπτικών συμμετοχών στις τελικές λίστες είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό και μέχρι που με κάνει να νοσταλγώ τα Emmy. Διαβάζοντας τις πεντάδες αισθάνθηκα πως είχα μπροστά μου τους πίνακες με τις θεαματικότητες. Πού είναι οι λιγότερο γνωστές σειρές? Όλο τα ίδια και τα ίδια, με μόνες εξαιρέσεις 2-3 σειρές καλωδιακών καναλιών. Αν επικρατούσε η ίδια λογική στις ταινίες θα βλέπαμε παντού Harry Potter, Narnia, Saw II, Fantastic Four, Flightplan και λοιπά ποπ κορν, άντε πες με το Brokeback Mountain ως το αντίστοιχο [συμπληρώστε τυχαίο show του ΗΒΟ] των σειρών.
Και τι κόλλημα είναι αυτό με το άδειασμα όσων σειρών έχουν παλιώσει? Υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας που δεν έχω αντιληφθεί? Ζήτημα αν υπάρχουν 2-3 υποψηφιότητες για σειρές από την 3η τους σεζόν και άνω.
Οι μόνες περιπτώσεις υποψηφιοτήτων για παλιότερες ή χαμηλής θεαματικότητας σειρές, είναι η συμμετοχή κάποιου υπερβολικά διάσημου κινηματογραφικού ηθοποιού (Glenn Close, Chris Rock) σε αυτές.
Αλλά δεν πειράζει, το θάψιμο είναι το μόνο πράγμα που κάνω με μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το overhyping, οπότε ας ξεκινήσουμε την παράθεση των υποψηφιοτήτων.

BEST TELEVISION SERIES - DRAMA
Commander in Chief (ABC)
Grey's Anatomy (ABC)
Lost (ABC)
Prison Break (FOX)
Rome (HBO)

Mόνο το Lost παραμένει στη θέση του σε σχέση με την περσινή 5άδα (παρά την ποιοτική του πτώση), με το περσινό βραβείο (Nip/Tuck) να μην είναι καν υποψήφιο, δικαίως. Το εξαιρετικής φήμης νέο δράμα του ΗΒΟ, Rome, πήρε τη θέση των απόντων για το 2005, Sopranos.
Η παρουσία του Commander in Chief αποτελεί ανέκδοτο, ειδικά από το στιγμή που το original West Wing, μετά από ένα συναρπαστικό φινάλε πέρσι, διανύει φέτος μια καθηλωτική σεζόν συμπληρώνοντας ένα έξοχο 2005. Εξίσου μεγάλο ερωτηματικό και η υποψηφιότητα του Prison Break, μια σειρά ναι μεν διασκεδαστικότατη, αλλά με το λιγότερο προβληματική δραματουργία. Είναι εμφανές οτι οι άνθρωποι δεν έχουν δει ποτέ τους Veronica Mars, αλλιώς η προτίμηση του "δράματος" φυλακής του Fox δεν εξηγείται με καμία δύναμη.
Επίσης: Πού είναι Six Feet Under, Gilmore Girls και Shield? Στο 2005 είδαμε πιθανώς τις κορυφαίες σεζόν κάθε μιας από τις παραπάνω σειρές, αλλά στις Σφαίρες είναι εμφανές οτι σκοτώνουν τα σόου όταν γερνάνε.

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A TELEVISION SERIES - DRAMA
Patricia Arquette (Medium)
Glenn Close (The Shield)
Geena Davis (Commander in Chief)
Kyra Sedgwick (The Closer)
Polly Walker (Rome)

100% διαφορετικό roster σε αυτή την κατηγορία. Και πάλι, οτιδήποτε προέρχεται από παλιότερη σειρά αποφεύγεται σα χολέρα εκτός της πανάξιας Glenn Close (που όμως αποτελεί εξαίρεση λόγω του ειδικού βάρους της). Που είναι η περσινή νικήτρια, Mariska Hargitay? Και τι δουλειά έχει εδώ η Geena Davis?
Ευχάριστη η παρουσία της φοβερής Sedgwick, αλλά και μόνο στην προοπτική των Globes pulling an Arquette α λα Emmys, τρέμω. Και εκεί είχε επιπλέον απέναντί της και την σπαρακτική Frances Conroy του Six Feet Under. Πραγματικά, όσοι ψηφίζουν για αυτά τα βραβεία έχουν δει τα τελευταία επεισόδια του δράματος του ΗΒΟ? Γιατί αν ναι, τότε κάτι είναι πολύ χαλασμένο σε αυτό τον κόσμο.
Επίσης: Lauren Graham (Gilmore Girls) και Kristen Bell (Veronica Mars)? Η εξισορρόπηση του δράματος και των αστείων διαλόγων στις πλάτες αυτών των δύο, υπήρξε για μια ακόμα χρονιά αξιοθαύμαστη. Αλλά είπαμε, αυτές οι δύο σειρές έχουν την κατάρα της Buffy: they're not to be touched.

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A TELEVISION SERIES - DRAMA
Patrick Dempsey (Grey's Anatomy)
Matthew Fox (Lost)
Hugh Laurie (House)
Wentworth Miller (Prison Break)
Kiefer Sutherland (24)

Wentworth Miller? Πείτε μου πως αστειεύεστε. Το να προτείνεται αυτό το κριάρι αντί του ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΥ Peter Krause ή των περσινών υποψηφίων Ian McShane (Deadwood), Michael Chiklis (The Shield), Julian McMahon (ίσως το μοναδικό στοιχείο του Nip/Tuck που είναι actually βελτιωμένο σε σχέση με την 2η σεζόν) είναι προσβλητικό. Ο Kiefer Sutherland απλά γεμίζει χώρο (η 4η σεζόν δεν είναι ούτε κατά διάνοια η πιο απαιτητική, ερμηνευτικά, για τον πρωταγωνιστή του 24), ενώ με χαρά είδα επιτέλους να αναγνωρίζονται οι Matthew Fox και Patrick Dempsey.
Α, και, προφανώς σε μια λογική παράλληλη διάσταση νικητής θα έβγαινε ο Hugh Laurie. Αλλά σε μια λογική παράλληλη διάσταση αυτή η 5άδα θα ήταν διαφορετική κατά τα 4/5 της...

BEST TELEVISION SERIES - MUSICAL OR COMEDY
Curb your Enthusiasm (HBO)
Desperate Housewives (ABC)
Entourage (HBO)
Everybody Hates Chris (UPN)
My Name is Earl (NBC)
Weeds (Showtime)

Ξέρετε κάτι? Whatever. Δώστε πάλι τη σφαιρίτσα στο Desperate Housewives που φέτος το θάβουν και οι πέτρες. See if I care. Γιατί για μια 6άδα από την οποία απουσιάζει το Arrested Development, η μόνη αποδεκτή αντίδραση είναι η πλήρης αδιαφορία.

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A TELEVISION SERIES - MUSICAL OR COMEDY
Marcia Cross (Desperate Housewives)
Teri Hatcher (Desperate Housewives)
Felicity Huffman (Desperate Housewives)
Eva Longoria (Desperate Housewives)
Mary-Louise Parker (Weeds)

Πολύ ωραία.
Φυσικά χαίρομαι για την αναγώριση επιτέλους της Eva Longoria-- Είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη κωμικός από τις 4, και από τη στιγμή που η σειρά θεωρείται κωμωδία...
Επίσης, σωστές οι επιλογές για τις πάντα εξαιρετικές Felicity Huffman (που σκόραρε διπλή υποψηφιότητα στις σφαίρες, μετά από αυτή πρώτου γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία, για το Transamerica), και Mary-Louise Parker για το πρωτοετές δράμα Weeds. Εμ ουυυυπς, σόοοορι, κω-μω-δί-α ήθελα να πω. Πάντα τα μπέρδευα αυτά ρε γαμώτο.
Όπως και η Parker, έτσι και η θεά Marcia Cross δεν έχουν καμία θέση στις κωμικές κατηγορίες, αλλά δε βαριέσαι. Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για την κατηγορία που βράβευσε την Teri Hatcher, for crap's sake. Τι μπορούν να ξέρουν?

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A TELEVISION SERIES - MUSICAL OR COMEDY
Zach Braff (Scrubs)
Steve Carell (The Office)
Larry David (Curb your Enthusiasm)
Jason Lee (My Name is Earl)
Charlie Sheen (Two and a Half Men)

Ο περσινός νικητής Jason Bateman απουσιάζει, και μαζί και το ενδιαφέρον μου για την κατηγορία.
Διάολε, θα ήθελα πολύ να μπορώ να πω την παραπάνω φράση, αλλά όσο κι αν είμαι εκνευρισμένος, απλά δεν γίνεται να αδιαφορήσω μπροστά στην τιτανομαχία των Jason Lee - Steve Carell.

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE IN A SERIES, MINI-SERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
Candice Bergen (Boston Legal)
Camryn Manheim (Elvis)
Sandra Oh (Grey's Anatomy)
Elizabeth Perkins (Weeds)
Joanne Woodward (Empire Falls)

Την Sandra Oh την αγαπάμε, αλλά προσωπικά θα φωνάζω για την Perkins του Weeds. Καθηλωτική μες στην πνιγηρή της βαριεστημάρα, απεικονίζει το απόλυτο midlife crisis στο πρόσωπο μιας desperate housewife που βλέπει τον τέλειο πλασικό της κόσμο να χάνεται κάτω από τα πόδια της.
Και μες στo γενικότερο σνομπάρισμα προς τις κορυφαίες σειρές, χάσαμε στο δρόμο και τις Lauren Ambrose του Six Feet Under και CCH Pounder του Shield.

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A SUPPORTING ROLE IN A SERIES, MINI-SERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
Naveen Andrews (Lost)
Paul Newman (Empire Falls)
Jeremy Piven (Entourage)
Randy Quaid (Elvis)
Donald Sutherland (Commander in Chief)

Τι ωραία εκπροσώπηηση για όλο το Sutherland clan! Δίπλα όμως στον συμπαθέστατο Jeremy Piven του Entourage, είναι ο σπουδαίος εν τη γενέση του Naveen Andrews του Lost που αξίζει την αναγνώριση περισσότερο από κάθε άλλον επιζήσαντα στο Νησί. Τα στοιχήματα τρέχουν, τι θα σηκώσει πρώτα, Emmy ή Χρυσή Σφαίρα?
Και στην πλήρη απαξία για Arrested Development και West Wing, χάσαμε Will Arnett και Richard Schiff, αντίστοιχα. Αλλά κερδίσαμε τον Randy Quaid, βρε!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου