Studio 60 on the Sunset Strip, Episode 10

"B-12"


Spoilers για το πιο αδύναμο Studio 60 μέχρι σήμερα.

Δεν έχω και πολλά σχόλια για το αποψινό επεισόδιο, καθώς και το ίδιο το σενάριο ήταν ασυνήθιστα αραιό για τα δεδομένα του Sorkin. Πλοκή πρακτικά δεν υπάρχει, κάτι που αφήνει το επεισόδιο αποκελιστικά στις πλάτες των ερμηνευτών και των προσωπικών arc τους. Αυτό είναι μεν καλό καθώς οι ερμηνευτές είναι όσο καλοί τους έχουμε συνηθίσει, αλλά κάπου γυρνάει και μπούμερανγκ- οι προσωπικές υποθέσεις δεν είναι όλες εξίσου ενδιαφέρουσες. Το όλο bit, για παράδειγμα, με την Harriet που δε μπορούσε να πει ένα αστείο ήταν εκνευριστικό. Το b-story με την Martha O'Dell δεν οδηγήθηκε πουθενά. Υπερβολικά μεγάλο μέρος του 40λέπτου ήταν αφιερωμένο στα τυπικώς αδιάφορα gags από το show-within-a-show.

Αλλά περιμένετε, δεν ήταν όλα άσχημα! Είχαμε πάλι τον Sorkin σε απολογητικό mode χάρη στο plot με τον βετεράνο σεναριογράφο που καλείται να ξυπνήσει τον επαγγελματία μέσα στην Lucy και τον Darius. By the way, κι αν το λέω κάθε εβδομάδα δεν πειράζει, κάθε σκηνή με την Lucy Davis είναι μια καλή σκηνή, και αυτό το επεισόδιο δεν παρενέβη αυτόν τον κανόνα. Αν και παραμένω περίεργος για το κατά πόσο οι Beavis & Hackboy έχουν πράγματι εγκαταλείψει το Studio 60, δε με χαλάει καθόλου το οτι πλέον περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο με την λατρεμένη αγγλίδα! Ειδικά όταν βρίσκεται εν μέσω πολύ καλων ιστοριών σαν αυτή που είδαμε αυτή την εβδομάδα.

Το μοναδικό άλλο πράγμα που συνέβαινε αυτή την εβδομάδα αφορούσε προφανώς την εγκυμοσύνη της Jordan, και εδώ θα πρέπει να πατήσω φρένο για να βρίσω το NBC. Το εννοώ.

TO TMHMA MARKETING ΤΟΥ NBC ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ.

Ευχαριστώ. Το μεγάλο twist αυτού του επεισοδίου, λοιπόν, ήταν ήδη γνωστό σε όποιον έχει μια στοιχειώδη επαφή με τα TV-related news outlets διότι το NBC έγραφε στο press release του για τα November sweeps (πριν από έναν ολόκληρο μήνα, μάλιστα):
A BUN IN THE OVEN -- The cast has to get through the show despite being ravaged by a virus -- and Matt (Matthew Perry) has to get through the week with a new and much smaller writing staff. Jordan (Amanda Peet) tells Danny (Bradley Whitford) that she's pregnant.
Έ-λ-ε-ο-ς. Αλλά προσπερνώντας αυτό, ο τρόπος με τον οποίο έστησε την αποκάλυψη ο Sorkin ήταν έξοχος και είμαι σίγουρος πως αν μου το είχαν επιτρέψει τα κουστούμια του NBC, θα το είχα απολαύσει. Αναφέρομαι τόσο στις ματιές που έχουμε ρίξει στο παρελθόν της Jordan (η οποία υποτίθεται πως μισεί τα παιδιά) αλλά και στο running joke αυτού του επεισοδίου με τον Matt να πειράζει τον Danny λέγοντάς του πως είναι έγκυος.

Επιπλέον, εδώ καλύφθηκα και σε άλλη μια μικρο-ένσταση που είχα σχετικά με τη δημοσιότητα που έχουν πάρει η λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή της Jordan: όπως αυτή λέει και ξαναλέει καθόλη τη διάρκεια του επεισοδίου, το κοινό πολύ απλά δεν ενδιαφέρεται για την προσωπική ζωή της προέδρου ενός δικτύου. Γνωρίζετε εσείς τίποτα φήμες για τον Peter Liguori του FOX? Γνωρίζετε τον Peter Liguori? Κι αν ναι, πιστεύετε οτι τον ξέρουν τα 13.5 από τα 14 εκατομμύρια που βλεπουν House κάθε εβδομάδα? Ή οτι θα τους ένοιαζε ποτέ να τον μάθουν? Οπότε ναι, η Jordan έχει μεγάλο point. Κι έχω μεγάλη περιέργεια για το πώς αυτή η συνεχής ψευδαίσθηση των ανθρώπων του Hollywood οτι όλος ο κόσμος ενδιαφέρεται γι'αυτούς όσο πολύ ενδιαφέρονται οι ίδιοι για τους εαυτούς τους, πρόκειται να επηρεάσει την καριέρα της Jordan. Έχω περιέργεια γι'αυτό και για, εμ, την ταυτότητα του πατέρα του παιδιού! NBC, μια παράκληση: θα το εκτιμούσα δεόντως αν δεν έβρισκα μπροστά στα μούτρα μου ένα πρωί μια ανακοίνωση που θα περιγράφει ακριβώς με ποιον τρόπο ο Cal είναι ο πατέρας του McDeere Junior. Ευχαριστώ, και πάλι.

2 σχόλια:

  1. Edo kai toses ebdomades ithela na gkriniakso akribos gia auto to pragma alla me prolabe to atimo to epeisodio (and you): nobody cares gia tin zoi ton proedron ton diktyon! Alla noiazontai oi metoxoi opote exoun ypoxreosi na play along. Kalyfthika, end of story.

    MARK McKINNEY! MARK McKINNEY! Epitelous kai mprosta apo tin camera, toso kairo itan enas aplos story editor, xairomoun pou to show itan se toso kala xeria alla EPITELOYS o Sorkin dinei ston... Kanado omologo tou (einai megali dilosi?) screen time! Screen time, I tell you! Makari na meinei, makari na meinei! (Eimai unreasonably happy about it alla oi mikres xares einai pou metrane stin zoi.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τον ήξερα τον McKinney, αλλά τον πήγα πολύ εδώ! Πραγματικά, μακάρι να τον δούμε ξανά.

    Πάντως κάτι πρέπει να γίνει με τα σκετσάκια. Ο McKinney ήταν στο SNL, right? Γιατί δεν τα γράφει αυτός? Ο Sorkin δεν έμαθε τίποτα από τον χαρακτήρα που δημιούργησε? :Ρ

    Kαι αν τα γράφει αυτός, τότε καλύτερα να περιοριστεί στην υποκριτική! Στην τελική, ας προσλάβει ο Sorkin την Amy Poehler (τον μοναδικό αστείο άνθρωπο που έχει απομείνει στο actual SNL) για να τα γράφει! Αμάν πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή