Welcome back to The O.C., bitch!


Είναι επίσημο, το show που κάποτε λάτρεψα έχει επιστρέψει! Σχόλια και spoilers για το διπλό O.C. της περασμένης εβδομάδας, καθώς και τα άλλα δύο σπουδαία σαπουνοπεροειδή δράματα της τηλεόρασης, Grey's Anatomy και Friday Night Lights.

The O.C. 4x02 "The Gringos"
To πρώτο από τα δύο O.C. της εβδομάδας ήταν το ασθενέστερο από τα 3 αυτής της σεζόν ως τώρα, αλλά και πάλι είναι ό,τι καλύτερο έχει κάνει η σειρά από τα μέσα της 2ης σεζόν. Το ταξίδι των Cohen στο Μεξικό έδωσε την καλύτερη ερμηνεία του Adam Brody στη σειρά (όταν αντιμετώπισε τον Volchek) και ένα αξιομηνμόνευτο cameo από τον Steve-O. Η επίσκεψη της Taylor στην Summer ήταν ξεκαρδιστική από την αρχή ως το τέλος, είτε της αποκάλυπτε το μεγάλο μυστικό με τον πιο από-άποψη-anticlimactic τρόπο, είτε διέκοπτε την εξομολόγηση για να παρατηρήσει έκπληκτη τα πόδια της Summer ("They're hobbit feet!"). Kαι οι διάλογοι της Kaitleen με τους αδερφούς του Luke, ανεκτίμητοι ("Gay dad trumps slut mom").

The O.C. 4x03 "The Cold Turkey"
Aλλά ήταν το τρίτο επεισόδιο που αληθινά με έπεισε οτι η σειρά χτύπησε ξανά τα επίπεδα της πρώτης σεζόν. Να πιάσω τον Volchek? Ο τύπος ήταν εξαρχής μια φτηνή plot-forwarding καρικατούρα, αλλά εδώ ο Schwartz καταφέρνει να κλείσει το storyline του με τρόπο πολύ καλύτερο και συγκινητικότερο από όσο θα του άξιζε ποτέ. Τα βλέμματα που αντάλλαξαν με τον Ryan κατά την παράδοσή του στην αστυνομία, έλεγαν τόσα πολλά χωρίς να ακουστεί λέξη, αρετή σπάνια για τις συνήθως πολυλογάδικες σειρές αυτού του τύπου. Έτσι έκλεισε υπέροχα και ο θρήνος για το χαμό της Marissa, ενός χαρακτήρα που, πρέπει να πω, δουλεύει πολύ καλύτερα νεκρός. Όχι μόνο με το θάνατό της απάλαξε τη σειρά από το μεγαλύτερο βάρος της, αλλά ταυτόχρονα έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν κάθε άλλος χαρακτήρας ώστε να βγάλει τον πιο ενδιαφέροντα εαυτό του. Άλλοι ξεδίνοντας χρησιμοποιώντας τις γροθιές τους και άλλοι αποστασιοποιώντας τον εαυτό τους από τους γύρω τους, όλοι οι κοντινοί της άνθρωποι ξεκίνησαν αυτή την σεζόν προσπαθώντας να ξεπεράσουν αυτό που συνέβη στο περσινό φινάλε. Τα βήματα που τους έβαλε η σειρά να ακολουθήσουν προτού οι πληγές αρχίσουν να επουλώνονται, μοιάζουν απόλυτα ρεαλιστικά. Επιπλέον, σε κανένα σημείο δεν περάσαμε στο ξερό μελόδραμα, αλλά ούτε και ο θάνατος αυτός ξεπεράστηκε επιφανειακά. Ο Ryan σαπίζεται στο ξύλο με τη θέλησή του, η Summer ξεσπάει σε κλάμματα προσπαθώντας να γράψει ένα απλό "Σ'αγαπώ" στον Seth και δε μπορεί, η Julie παρακαλά τον Ryan να της πει κάτι, οτιδήποτε για την κόρη της-- αυτές και πολλές άλλες ήταν ορισμένες από τις καλύτερες σκηνές ολόκληρης της σειράς, και ήρθαν όλες τους τώρα ως αποτέλεσμα του χαμού της Marissa. Προσθέστε σε αυτά και την σταθερά scene-stealing παρουσία της Autumn Reeser στο ρόλο της Taylor, και ξαφνικά το μέλλον της σειράς (έστω για τα μόλις 13 επεισόδια που της απομένουν) μοιάζει πιο ευοίωνο από ποτέ.


Φανταστικό και το Grey's Anatomy, μετά από δύο απλώς καλά επεισόδια. Σε suspension-of-desbelief mode, παρακολουθούμε όλα τα αγόρια να πηγαίνουν στην εξοχή για να καθαρίσουν το μυαλό τους και να πάρουν ό,τι αποφάσεις πρέπει επιτέλους να πάρουν, ενώ πίσω στο νοσοκομείο ο Eric Dane με την Kate Walsh έχουν την ευκαιρία να λάμψουν. Ο μεν McSteamy κερδίζει στις σκηνές όπου φλερτάρει με τη Meredith, η δε Addison είναι και πάλι καθηλωτική όποτε εμφανίζεται στην οθόνη. Το storyline της ήταν σπαρακτικό, ενώ η σκηνή όπου η έγκυος κοπέλα αναγκάζεται να γεννήσει το νεκρό της μωρό δίνει ίσως την πιο ανατριχιαστική και εφιαλτική εικόνα που έχω δει στην τηλεόραση since forever. Η σκηνή του τέλους στο μπαρ έπαιξε υπέροχα με τις προσδοκίες μας- εκεί που νομίσαμε οτι ο Mark θα εμφανιστεί, ο Derek θα τον δει και οι δυο τους με τη Meredith θα χάνονταν σε ένα ακόμα ατελείωτο ερωτικό τρίγωνο, ξαφνικά η Grey του λέει το "ναι" που περιμέναμε δυο χρόνια να ακούσουμε, δίνοντας επιτέλους payoff σε μια ερωτική saga που άρχιζα να πιστεύω οτι δε θα τελειώσει ποτέ! Τώρα, περιμένω πώς και πώς το επόμενο επεισόδιο, γιατί κάπου έχω την υποψία οτι ο Burke θα χειρουργήσει τον πατέρα του George, και αυτό το επεισόδιο ετοίμασε εξαιρετικά το έδαφος για μια μεγάλη κόντρα με πολλές συνέπειες...

Friday Night Lights 1x06 "El Accidente"
Κλείνοντας αυτή την εκπληκτική τριάδα αυτής της εβδομάδας, το Friday Night Lights ήταν υπέροχο για μια ακόμη φορά. Μιλώντας παραπάνω για ερωτικά τρίγωνα, πρέπει να παρατηρήσω πως αυτό μεταξύ των Jason-Lyla-Tim είναι από τα καλύτερα που έχω δει τελευταία. Για να λειτουργήσει σωστά κάτι τέτοιο, ο δημιουργός οφείλει να πείσει το κοινό για τη σχέση φιλίας ή αγάπης από και προς, μεταξύ 3 ατόμων. Συνήθως σε κάποιο από όλα αποτυγχάνει η σκιαγράφηση, αλλά εδώ όλα έχουν γίνει με τόση ειλικρίνεια, που νιώθω τα αισθήματα καθενός από τους 3 προς τους άλλους δύο. Και η ομαδική σκηνή τους προς το τέλος στην παραλία, όταν θυμούνται μοιράζονται τα όνειρά τους, ήταν η signature συγκινητική στιγμή που αυτή η σειρά προσφέρει σταθερά, επεισόδιο μετά το επεισόδιο. Και στα υπόλοιπα μέτωπα όμως υπήρχαν δυνατές εξελίξεις, ιδιαίτερα στις παράλληλες διαδρομές του Taylor και τον Matt κατά την προσπάθειά τους να ξεχωρίσουν -όπως λέει και ο QB- "what's right for the team and what's just right".

Fantastic stuff, all around. Και ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο μέσο των sweeps...!

3 σχόλια:

  1. Επειδή το επεισόδιο το είδα χωρίς υπότιτλους στο τέλος κόλλησα λίγο. Η Meredith στο τέλος τι σκεφτόταν; Γιατι το μόνο που κατάλαβα είναι οτι Φλερτάραν και τίποτα παρα πάνω. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι έγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τον Μαρκ εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχασες τίποτα! Ο Μαρκ φλέρταρε μαζί της (τι φλέρταρε δηλαδή, χύμα στο κύμα ήταν), αυτή δεν ενέδωσε, και στο τέλος είπε ναι σε αυτό που πρότεινε ο Derek ("Hi, I'm Meredith" κτλ).

    Οπότε φαντάζομαι οι δυο τους είναι επιτέλους, επισήμως ζευγάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή