HIMYM, Season 2, Episode 16


Spoilers για το τελευταίο How I Met Your Mother, και 2ο μέρος μιας συγκεκριμένης και fan-favorite ongoing saga... ;-)

...a.k.a. Slap Bet! Το πόσο ιδιοφυής ήταν η ιδέα των απλωμένων χαστουκιών ήταν άμεσα εμφανές, γιατί το εν λόγω επεισόδιο ήταν ό,τι αστειότερο έχω δει φέτος, αλλά τώρα που είδαμε και το πρώτο payoff δε μπορώ να σταματήσω να γελάω όσο το σκέφτομαι! Το κλειδί είναι τα χαστούκια να πέφτουν σε σωστές στιγμές, και αυτή σίγουρα ήταν μία-- έχουν περάσει 7 επεισόδια, και επιπλέον η κατάσταση σίγουρα σήκωνε λίγο ξύλο για τον Barney. Seriously, το "Suck It Lilly" ήταν τόσο επίπονο και random (με το ρομπότ και την τοστιέρα να ερωτεύονται, και να υπάρχουν τραγούδια γι'αυτό! Also: "Moist.") που και ομαδικά να τον έδερναν, δε θα είχα πρόβλημα. Αλλά το payoff ήταν τέλειο. "That's two." LOL!!

Σε άλλα νέα (αν και η παρουσία του slap bet πάντα θα επισκιάζει τα υπόλοιπα!) η Robin και ο Ted αποφάσισαν να ζήσουν μαζί, σε ένα ωραίο twist της πορείας της σχέσης τους. Και καλοπαιγμένο μέσα στα πλαίσια του επεισοδίου, κιόλας-- σίγουρα δεν ήμουν ο μόνος που πίστεψε πως ήρθε επιτέλους η στιγμή να ακολουθήσουν ο καθένας το δρόμο του. Δεν είναι οτι θέλω να χωρίσουν, είναι οτι όσο προχωράει η σειρά τους φέρνει όλο και πιο κοντά ενώ θα έπρεπε να κάνει το αντίθετο. Υποπτεύομαι οτι τα διάφορα hints περί της ασυμβατότητάς του που έχουμε λάβει φέτος, θα παίξουν μέχρι το season finale για να έχουμε και το απαραίτητο δραματικό cliffhanger. Και όχι, δεν πιστεύω για μία στιγμή εκείνο το flash-forward που μας τους είχε δείξει μαζί, ένα χρόνο από τότε. Ήταν παραπλανητικό, για να καλύψει το οτι ο Ted με τη Robin θα χωρίσουν σε 6 επεισόδια! (Και πιθανότατα ο Marshall θα ρίξει άλλο ένα χαστούκι στον Barney.) Για την ώρα θα μένουν μαζί, αλλά εχω την απορία αν τελικά τα σκυλιά-boyfriends (μερικά ασύλληπτα visuals δημιουργήθηκαν εδώ) και τα memorabilia-girlfriends θα μείνουν μαζί τους.

Δε σταματάει κάθε βδομάδα να με εκπλήσσει το πόσο σταθερά καλό είναι αυτό το show σε ό,τι κι αν δοκιμάζει φέτος. Ούτε κοιλιές, ούτε τίποτα. Το κακό είναι πως με το τέλος των sweeps θα είμαστε αναγκασμένοι να παίρνουμε το awesome σε εκνευριστικά μικρές δόσεις. (4 διαθέσιμα επεισόδια για κάτι σαν 3 μήνες.) Oh well.

4 σχόλια:

  1. Entaksei more, if you're into that kind of shows posi koilia mporoun na kanoun diladi? To Friends ekane pote koilia? Auto einai to kalo me ta traditional sitcoms. Bebaia esy exeis kai mia lyssa me tin Big Picture kai tin Analysi, opote se afino ekei ston kosmo sou. To epeisodio aksize gia to theatriko tou Barney kai mono.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μετά λες οτι εγώ δεν είμαι φαν της κωμωδίας! Μα άμα τη θεωρείς φτωχό συγγενή, όλα καλά θα είναι! Δε μου αρέσει να έχω πιο χαμηλά στάνταρ για τις κωμωδίες, αυτό είναι όλο! Φυσικά και μπορεί να κάνει κοιλιά, φυσικά μπορεί να έχει lame αστεία, φυσικά μπορεί να επαναλαμβάνεται, φυσικά μπορεί να μην έχει ενδιαφέροντες χαρακτήρες ή/και ιστορίες!

    Και φυσικά το FRIENDS έκανε πανηγυρική κοιλιά μετά την 5η σεζόν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Den theoro ta sitcoms ftoxo syggeni (Seinfeld = greatest comedy ever), aplos most of them einai sxetika disposable. Den ekatsa pote na skefto oti to Friends mporei na kanei koilia, as long as you laugh on cue nomizo oti ton ekplironei ton skopo tou. :p Kai esy eisai fan tis high concept komodias. Auto edo einai mia eksairesi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, ακριβώς! Επειδή συνήθως βαριέμαι κάτι τέτοιες κωμωδίες εκλπήσσομαι για το οτι μου αρέσει τόσο πολύ! Κάτι πρέπει να κάνουνε σωστά.

    Και στο FRIENDS από ένα σημείο και μετά δε γέλαγα, απλώς απορούσα πόσα soap storylines μπορούν ακόμα να εισάγουν σε μια random season 22 εικοσάλεπτων επεισοδίων... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή