'Other' Lost: Is it over yet?


Spoilers για την επιστροφή του Lost.

Λοιπόν? Is it over? Και δεν εννοώ το επεισόδιο-- αυτό μια χαρά το διασκέδασα. Εννοώ αυτό το φρικτό storyline με το Other Island. Τόσο καιρό δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο πολύ δε μου άρεσε, αλλά τώρα που επιστρέψαμε μετά από τόσους μήνες έπιανα τον εαυτό μου να ξενερώνει κατ'επανάληψη που ακόμα ασχολούμαστε με τις ίδιες ανοησίες που παρακολουθούσαμε και νωρίτερα στη σεζόν. Πρέπει να πω πως τα πράγματα δε δείχνουν και πολύ καλά για τη σειρά. Το response του κοινού ήταν εντυπωσιακά αρνητικό απέναντι στα πρώτα 6 επεισόδια (εν μέρει μόνο δικαιολογημένο) και αυτό φαίνεται από το πόσοι κράτησαν το ραντεβού τους με τη σειρά: 2 εκατομμύρια θεατές λιγότεροι. Και οι υπόλοιποι, αυτοί που επέστρεψαν? Είδαν πάλι το ίδιο σκηνικό, και δεδομένου πως ο Jack παραμένει φυλακισμένος, όλα δείχνουν πως θα συνεχίσουν να το βλέπουν.

Από την άλλη, όσο εκνευριστικό κι αν είναι αυτό το φαινομενικά ατελείωτο storyline, οι Lindelof-Cuse έχουν υποσχεθεί πως από την επόμενη κιόλας εβδομάδα το focus επιστρέφει στη γνωστή μας παραλία με τα γνωστά μας τα παιδιά (ε, και τα άγνωστα-- μην ξεχνάμε τον εντυπωσιακά unpopular Paolo και τη φιλενάδα του τη Nikki). Αλλά πραγματικά, σαν επιστροφή αυτό το επεισόδιο δεν δούλεψε καθόλου. Τα κίνητρα και οι μηχανορραφίες των Others είναι τόσο αχρείαστα μπλεγμένα που έχω παρατήσει κάθε προσπάθεια να βγάλω νόημα εδώ και κάμποσο καιρό. Αλλά ειδικά φέτος, απλά κάθομαι πίσω και παρακολουθώ χαρακτήρες να χρησιμοποιούν άλλους χαρακτήρες για να επιτύγχουν ατζέντες που ειλικρινά δεν ξέρω αν κι οι ίδιοι γνωρίζουν.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της κάπως αποστασιοποιημένης θέασης, το συγκεκριμένο επεισόδιο λειτουργούσε αρκετά καλά, και μόνο αφού δεχτώ το γεγονός πως θα προτιμούσα να βλέπω εντελώς άλλα πράγματα από τη σειρά αυτή τη στιγμή. Ο κύριος λόγος έχει να κάνει με το flashback της Juliet, που είναι νέος κι ενδιαφέρων χαρακτήρας, και επιπλέον η Elizabeth Mitchell μπορεί και είναι το φετινό breakout talent του Lost, a la Michael Emerson από πέρσι. Είδαμε τη ζωή της πριν το Νησί, ρίξαμε μια ματιά στο ποια είναι ως άνθρωπος, και μάθαμε πώς κατέληξε στο νησί, υπό ποιες συνθήκες, και για ποιο λόγο. Συγκρίνετέ το με το τελευταίο flashback που είδαμε πριν το hiatus. Δε θυμάστε ποιο ήταν? Λογικό. Ήταν της Kate. Όπου μάθαμε πόσο άσχημα λειτουργεί κοντά σε άντρες. Και παραπίσω είχαμε το flashback του Sawyer. Όπου μάθαμε οτι, ερμ, είναι conman? Yeah, I got nothing.

Η ουσία είναι πως είδαμε πράγματα να συμβαίνουν, για αλλαγή. Φυσικά ήταν of the non-answering variety, αλλά συνέβαιναν nontheless. Και η εγχείρηση έγινε, και η Juliet πήρε την κάρτα εξόδου της (yeah, right) και οι ήρωές μας γύρισαν στο κυρίως νησί, και μια πιο σαφή ιδέα για το τι είδους πειράματα γίνονται στο νησί πήραμε. Και επιπροσθέτως, είχαμε κι αυτή την cool σκηνή-shoutout στο Clockwork Orange που σίγουρα θα βάλει πολλά fan sites σε δουλειά για μπόλικο καιρό ακόμα. Προσωπικά, δε δίνω μία για το τι σήμαιναν όλα αυτά, και δεν πολυσκάω να μάθω. Πιθανότατα θα οδηγούν σε άλλο ένα ατελείωτο και ασυνάρτητο storyline που θα φτάσει στη λύση του περίπου σε μία σεζόν από τώρα. Όχι, όχι, δεν θα κάτσω να σκάσω πάλι. Απλά γούσταρα το visual.

Δύο άλλα πράγματα που γούσταρα? Το αρχικό twist με την Juliet στο Miami (όλοι είδαμε τον Ethan και φυσικά υποθέσαμε οτι βρισκόμαστε ήδη στο νησί) και η ξεκαρδιστική σκηνή αμηχανίας όταν ο Ben πέταξε τον Jack και τον Tom έξω από το O.R. και μετά από λίγα δευτερόλεπτα άβολης σιωπής, ο Other συστήνεται: "I'm Tom, by the way." Ανάμεσα και στο όλο doom & gloom ύφος του υπόλοιπου επεισοδίου, αυτή η σκηνή ήταν τέτοια όαση αφέλειας που γέλασα λες κι έβλεπα Arrested Development!

Tι δεν γούσταρα καθόλου? Το οτι ο Jack για μια ακόμα φορά έχει την ευκαιρία να ρωτήσει κάτι ουσιώδες για το τι διάολο συμβαίνει στο νησί, αλλά και πάλι ρωτάει μια μαλακία και μισή. "Τι σου είπε?" Τι σου είπε?! Πας καλά ρε φίλε? Μμμμ, τι θα έλεγες για "Τι σημαίνει ο μωβ ουρανός??", ειδικά από τη στιγμή που ο νέος σου φιλάράκος ο Tom ήταν έτοιμος να θίξει το θέμα από μόνος του? "Τι σου είπε?"! Αυτό μπαίνει στη Συλλογή Μεγάλων Ερωτήσεων του Jack, δίπλα στο "Is... She... *σνιφ σνιφ*... Hap-py?" της πρεμιέρας. Ααααλλά ναι, ξέχασα, τότε υπήρχε ο κίνδυνος για κάποια actual απάντηση αντί συνεχών hints. Κύριοι Lindelof και Cuse, μετά από αυτό το επίπονο arc των 7 επεισοδίων, νομίζω τη δικαιούμαστε.

8 σχόλια:

  1. M' arese poly to twist me to Miami, m' aresei epishs k o xarakthras ths Juliet. Fainetai toso stignh, krya k apomakrh k omws htan teleiws diaforetikh. De 8a thn afhsoun na fygei omws, mias k sto preview diabasa pws deixnei skhnh me thn Juliet se keli. Panta misousa ton Ben. Oi Others ws storyline mou fainetai koulo, to Lost arxise na xalaei apo to 2o season. Molis eida omws Grey's Anatomy k prepei na sou pw (asxeto k allagh 8ematos) pws epa8a sok. Apisteyto. K exw mia erwthsh. To season 3 8a exei 17 eps mono? (tou Grey's giati tou Lost to blepw apla gia na to blepw. oi erwthseis pou genniountai SYNEXEIA mou th dinoun). Oso gia ton ourano, htan "mwb" logw ths apenergopoihshs tou magnhtikou pediou apo ton Desmond thn prwth fora prin er8oun sto nhsi oi gnwstoi mas filoi. Opote adiaforw giati htan mwb, poua h' me riges. H8ela ontws na ma8w ti sto kalo ths eipe. K aksize. Giati anatrepei tis isorropies pou nomiza pws yphrxan. Aytaaa xD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υποπτεύομαι πως υπάρχουν πολύ περισσότερα πίσω από τον μωβ ουρανό από όσα θα πιστεύαμε.

    Ευτυχώς που η Juliet δεν πάει πουθενά για την ώρα (είναι και regular, εξάλλου) γιατί είναι ο μόνος νέος χαρακτήρας που με ενδιαφέρει.

    Το Grey's δεν έχω πρόχειρο ακριβώς το season order, αλλά κάπου στα 23-24 πρέπει να βρίσκεται. Pur qoi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Apla epeidh sto TV.com den anaferei alla epeisodia meta to 17 pou oloklhrwnei to 3-eps arc pou ksekinhse x8es. Wraia! *shmeiwnei na agorasei ap to amazon* Einai h agaphmenh mou seira :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωωω, χθες ξεκίνησε το 3-episode arc? Έχει βουήξει ο τόπος εδώ και μήνες για δαύτο. To Grey's έχει ακόμα να με απογοητεύσει σε σημαντικό επεισόδιο, κι αν πιστέψω το hype δεν θα το κάνει ούτε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. I hate Juliet and Elisabeth Mitchell. Krima pou o megas leader tis season 1 Jack apodeiknyetai gia alli mia fora oti einai enas ilithios pou parasyretai apo tormented gynaikes, gets royally fucked (kai oxi me tin kali, kyriolektiki ennoia), fysika pligonetai kai meta kataligei na to paizei bigger man kai na min krataei kakia, bre aderfe. Tin patise etsi me tin gynaika tou, me tin Kate kai kati mou leei prettttty soon me tin Juliet. Giatros sou leei meta... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H Juliet δε φταίει που ο Lindelof δε μπορεί να σκεφτεί τίποτα ενδιαφέρον για τον κεντρικό του χαρακτήρα εδώ και ενάμιση χρόνο! Κατά τα άλλα, προφανώς, right there with ya.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mole Tits, file!

    Kai to lewforeio apo to poythena einai statherh aksia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ω ναι, σταθερότατη, απλά το έχω δει να συμβαίναι πρακτικά σε όλες τις σειρές του JJ Abrams. (μέχρι και στο What About Brian είδαμε παράλλαγή του!)

    Οπότε πλέον όταν το βλέπω να συμβαίνει είμαι λιγότερο "What the FUCK!!!" και περισσότερο όπως αντιδρώ στα πλάνα μέσα από το trunk στις ταινίες του Tarantino και στα slo-mo περιστέρια του John Woo.

    Φυσικά η καλύτερη σκηνή όλων των εποχών σε αυτή την κατηγορία μας έρχεται από το Meet Joe Black. (YouTube is our friend!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή