Veronica Mars, Season 3, Episodes 13-14

Καθυστερημένα spoilers (θα έχει πολλά από αυτά τις επόμενες μέρες, καθώς καλύπτω έδαφος σε Studio 60, Heroes, Ugly Betty, Scrubs...) για το πρώτο 2-parter μυστήριο της βδομάδας που έχει κάνει ποτέ η Veronica.

Είμαι διχασμένος για τη Veronica αυτή τη στιγμή. Από τη μία έχουμε τη σειρά ζωντανή, δύο πολύ καλά επεισόδια σερί, την λύση του δεύτερου μυστηρίου να πλησιάζει... Από την άλλη συνειδητοποιώ το παράλογο αλλά αληθινό, οτι δηλαδή η σειρά πλέον δεν είναι must-see TV για μένα, τουλάχιστον από shows πρώτης προτεραιότητας. Η ειρωνεία είναι πως τώρα που κάνω αυτές τις σκέψεις είναι το πλέον άτοπο σημείο της σεζόν, καθώς για αυτές τις δύο εβδομάδες η σειρά ήταν εντελώς old-school (ή σκέτο "school", I suppose) Veronica. Αλλά το γενικότερο πρόβλημα παραμένει για εμένα. Το βρίσκω ιδιαίτερα δύσκολο να ενθουσιαστώ, πλέον.

Αν βέβαια έχουμε μερικά ακόμα σερί επεισόδια σαν αυτά τα δύο, τότε μια χαρά θα είναι όλα και πάλι. Διότι σε μια επίδειξη έξοχου pacing, σε αυτές τις δύο τηλεοπτικές ώρες υπήρξε χώρος για σημαντικότατες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας, ένα πολύ δυνατό μυστήριο της βδομάδας, μπόλικο comic relief, και επιτέλους και πάλι καλό characterization του Logan! Nόμιζα πως είχαν ξεχάσει πώς να τον γράφουν ανεξάρτητα από τη Veronica, αλλά καθώς αναγκάστηκε να το παίξει μεγάλος αδερφός για την, ερμ, stepdaughter του Dick, ξαναβρήκε αυτή τη σπίθα της ανεξαρτησίας του. Η οποία υποθέτω τον έστειλε στο τραπέζι της Parker χωρίς να χάσει πολύ-πολύ χρόνο, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. (και μια εξέλιξη για την οποία πραμένω σκεπτικός, αν και επί της οθόνης οι ηθοποιοί έδειξαν να έχουν χημεία.) Ανεκτίμητη σκηνή, η συνάντηση στο ασανσέρ, με τη μικρή να αντιδρά στη θέα της Veronica λες και είδε τουλάχιστον την Madonna, την ίδια στιγμή που η δικιά μας είχε ένα αυθεντικό ύφος απορίας για το τι δουλειά έχει η μπλούζα της να φοριέται από ένα 11χρονο που σέρνει τον Logan γύρω-γύρω στο ξενοδοχείο! Επιπλέον τρελοί πόντοι, για τα τηλεφωνήματα με τον Dick και την εξελισσόμενη πλοκή τους! ("Do you know a good lawyer?") Ασανσέρ και Dick μαζί, σχεδόν εξιλεώνουν τη σειρά για την επιλογή του τραγουδιού που αφιέρωσε η μικρή στη Veronica, ως "Logan". Ugh. UGH!

Ας περάσω για λίγο όμως στον τομέα What Were They Thinking? και δεν αναφέρομαι σε κάτι που συνέβη εδώ, αλλά κυρίως στην απόφαση του Thomas να φέρει ως regulars τον Chris Lowell ως Piz και τον Michael Muhney ως Σερίφη Lamb. Για τον πρώτο, ε. Δύο επεισόδια, μηδενικός χρόνος. Και στα προηγούμενα τι έκανε δηλαδή? Τον είδαμε να ξερογλείφεται για τη Veronica για 3 δευτερόλεπτα και μετά έφυγε. Όσο για τον Σερίφη μας, το καμάρι μας, το πιο αξιαγάπητο κάθαρμα της τηλεόρασης? Καταρχάς ο Muhney είχε παίξει περισσότερα επεισόδια ως guest star! Και τώρα μας αποχαιρετά? Huh? Casting aside, ο θάνατός του υπήρξε ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Τόσο ως εκτέλεση (εκτίμησα ιδιαιτέρως το γεγονός οτι δεν περάσαμε όλο το επεισόδιο βλέποντάς τον υπό άλλο φως ή παρακολουθώντας τον Thomas να προσπαθεί να τον εξιλεώσει τελευταία στιγμή. Αυτά τα κάνει το Lost και άλλα εξίσου δραματουργικώς αδύναμα shows, δεν τα κάνουν οι Whedonites.) αλλά και φυσικά ως συνέπειες. Έχω μεγάλη περιέργεια για το πώς θα εξυπηρετήσει την πλοκή η επιστροφή του Keith στα παλιά του λημέρια, και θα ήθελα να διατυπώσω εδώ και τώρα το αίτημά μου να προσλάβει τον Vinnie για βοηθό, και τον Cliff για, ερμ, ό,τι κάνουν οι δικηγόροι στα αστυνομικά τμήματα.

Στο μυστήριο το O'Dell είχαμε πολλές εξελίξεις, και αν το μυστήριο είχε περισσότερα επεισόδια θα έπαιρνα λίγο χρόνο να θυμηθώ υπόπτους, άλλοθι, κίνητρα, όπως πέρσι ή ακόμα και φέτος με το βιασμό. Αλλά τώρα απλά δεν έχω όρεξη. Είναι κι αυτό μέρος του λόγου που δεν ενθουσιάζομαι όσο παλιά. Τι να το κάνω το νουάρ αν ως τη μέση δεν ξέρουμε το παραμικρό, και ξαφνικά μας έρχονται στοιχεία από παντού? Ούτε μια μπλόφα της προκοπής δε μπορεί να κάνει έτσι ο συγγραφέας. Παρ'όλ'αυτά, τα λεφτά μου τα ρίχνω εκεί που τα έριχνα από το πρώτο επεισόδιο κιόλας που εμφανίστηκε ο Πρύτανης: στον γιο του. Τότε βέβαια τον είχα ύποπτο για το πρώτο μυστήριο, αλλά αφού εκείνο λύθηκε κι ο μικρός παραμένει προβληματικός, για μένα είναι #1 ύποπτος για ετούτο. Δεν ξέρω πώς, δεν ξέρω γιατί. Αλλά κάτι στον τρόπο που είχε γίνει η εισαγωγή του χαρακτήρα μου είχε κάτσει περίεργα, και τα σημεία του story που επιλέγει να μας τον θυμίζει με κάνουν να πιστεύω οτι θεωρεί πως έχει κρατήσει τον χαρακτήρα πιο κρυφό από όσο τον έχει όντως κρατήσει. Βαριέμαι να κάτσω να το πολυσκεφτώ, φυσικά, οπότε ως εκεί. Τα κίνητρα ας τα βρει η Veronica.

Και μιλώντας για τον Πρύτανη, να δώσω kudos για την υπέροχη ιδέα του μεταθανάτιου γράμματος. Έδωσε μια συγκινητική και προσωπική νότα στην υπόθεση και μου θύμισε πόσο τον πήγαινα. Το άλλο σημείο του επεισοδίου που απλά με έκανε να χαζοχαίρομαι, ήταν το πώς το "Kiss Kiss Bang Bang" έγινε κεντρικό plot point του μυστηρίου! Το Kiss Kiss είναι μια από τις 3-4 αγαπημένες μου περσινές ταινίες, και σίγουρα το καλύτερο νουάρ έχω δει για πάνω από δεκαετία. Καμία έκπληξη λοιπόν για το lovefest από την γενικότερη κατεύθυνση του Rob Thomas προς αυτό.

Η μόνη μου ευχή τώρα είναι το δεύτερο, αυτό, φινάλε της σεζόν να είναι εξίσου καλό με το πρώτο.

2 σχόλια:

  1. A world of yes gia Vinnie kai Cliff, tous latreuo!

    PAIDI MOY to What's Left Of Me itan foveri afierosi! Ti les tora! Nick Lachey! LOL (Kai ti tha zitouse diladi to koritsaki? Bright Eyes?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, πόιντ. Αλλά μπες στη θέση της Β. και φαντάσου οτι παίρνεις ΑΥΤΟ για αφιέρωση χωρίς να ξέρεις τι έχει παιχτεί. Φρικάρεις ή δε φρικάρεις? (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή