30 Rock


Η κωμωδία της Tina Fey έχει πάρει εδώ και πολύ καιρό το σωστό δρόμο, έχοντας μετατραπεί από μια άστοχη κωμωδιούλα σε ό,τι κοντινότερο στο Arrested Development υπάρχει αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση. Την περασμένη Πέμπτη επέστρεψε στο πρόγραμμα του NBC μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την πρώτη σεζόν, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε η ανανέωσή του για 2η σεζόν, οπότε όσοι είχαν αμφιβολίες μπορούν τώρα να δοκιμάσουν άφοβα. Το 30 Rock είναι ξεκαρδιστικό και είναι εδώ για να μείνει. Σχόλια για το πιο πρόσφατο επεισόδιο (guest starring Will motherfrakkin Arnett!) μετά το άλμα.

Δε μπορώ καν να περιγράψω το πόσο χαζοχαιρόμουν όταν διαπίστωσα τι ρόλο θα κρατά ο GOB σε αυτό το επεισόδιο! Alec Baldwin vs Will Arnett σε διαγωνισμό επιβλητικότερης χαμηλής φωνής? Woo-hoo!! H gayness του χαρακτήρα του Arnett έδωσε την ευκαιρία για το αξέχαστο visual του cut-down μπουρνουζιού και για μπόλικες σχετικές ατάκες:
  • "He's more powerful that I thought," που είπε ο Jack όταν συνειδητοποίησε πως ο Devin γουστάρει τον Kenneth.
  • H αναφορά στον Anderson Cooper, περίεργα επίκαιρη μάλιστα μετά το πρόσφατο εξώφυλλο του περιοδικού Out.
  • Devin: You're going down.
    Jack:
    No, Devin. I don't do that.
Ακόμα, διασκέδασα με τις ongoing προσπάθειες του Toofer να αποδείξει οτι είναι, όντως, μαύρος αλλά ποτέ να μην τα καταφέρνει. Το ολοένα και βαρύτερο κατηγορητήριο κατά του προγόνου του γινόταν εκθετικά αστειότερο όσο πέρναγε η ώρα. Σε συνδυασμό με τις "θεωρίες" του λατρεμένου Dr. Spaceman, αυτή ήταν μια από τις φορές που το subplot του Trace (συνήθως αυτό που τραβάει προς τα κάτω τα επεισόδια, δηλαδή) δούλευε σχεδόν άψογα. Πού ήταν όμως η Jenna?

Άφησα για το τέλος την Liz. Γιατί πιστεύω πως αυτή είναι ο λόγος που το 30 Rock έχει βελτιωθεί τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν. (Ο Baldwin, έτερος σταρ του show, ήταν ξεκαρδιστικός από την πρώτη στιγμή.) Ο ρυθμός με τον οποίον έρχονται τα αστεία μπορεί να συγκριθεί (ποσοτικά για την ώρα, ποιοτικά όχι ακόμα) μόνο με το Arrested Development, και η άνεση της Tina Fey με τη γελοιοποίηση που υφίσταται ανά στιγμές ο χαρακτήρας της παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό. Στο Arrested, τα αστεία έπεφταν βροχή, ακριβώς επειδή κάθε χαρακτήρας είχε τόσα πολλά στραβά πάνω του, και τόσα πολλά character traits που σήκωναν κανιβαλισμό από πλευράς των συγγραφέων. Ποιον να λυπόσουν από εκεί μέσα?

Στην αρχή της σεζόν, ο Jack ήταν εύκολο να γίνει στόχος της πλάκας γιατί είναι ο by default κακός της ιστορίας. Ο Tracy γράφτηκε από την πρώτη στιγμή ως κινούμενο αστείο, ο τρελός της παρέας βασικά. Η Jenna, απλά αχαρακτήριστη. Ο μόνος βασικός χαρακτήρας που είχε ψήγματα σοβαρότητας πάνω του, ήταν η Liz Lemon. Με την πάροδο των επεισοδίων, η Tina Fey που μπορεί να μην είναι σπουδαία κωμικός αλλά μπορεί τελικά και να είναι εξαιρετική σεναριογράφος, αντιλήφθηκε το πρόβλημα και το φρόντισε χωρίς να χάνει χρόνο. Η Liz της, έχει φτάσει στα τελευταία επεισόδια να υιοθετεί πλέον ξεκάθαρα μεθόδους που κάθε σώφρων θα κατέκρινε, είτε απολύοντας την κοπέλα του τυπά που γουστάρει, είτε λέγοντάς του ψέμματα και ακολουθώντας τον στο group therapy του.

Στο κλείσιμο του επεισοδίου δεν ξέρω τι λάτρεψα πιο πολύ. Την εξομολόγηση της Liz (και το οτι δεν διακόπηκε ηλιθιωδώς από κάποιο προβλέψιμο γκαγκ, κάτι που θα είχε γίνει στο 99% των κωμωδιών) ή το κλείσιμο του επεισοδίου με την "τρομοκρατική επίθεση"? In any case, I loved it!

3 σχόλια:

  1. I like 30 Rock as much as the next person, alla oi sygkriseis me to Arrested Development einai cringeworthy. As sygkratithoume ligo. :p

    Episis o Kenneth exei perasei stin sfaira tou CREEPY. Opos kai me ton Michael Scott kamia fora, etsi kai m'auton den ksero an prepei na gelaso.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σύγκριση με το Arrested Development αφορά το είδος του χιούμορ και την ποσότητα των αστείων. Δομικά δηλαδή, το 30 Rock μοιάζει στο A.D. περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κωμωδία αυτή τη στιγμή. Εκεί πάει η σύγκριση, όχι στην ποιότητα. Το 30 Rock δεν είναι καν η καλύτερη κωμωδία στην τηλεόραση αυτή τη στιγμή.

    Και αυτό που είπεσ για τον Kenneth μου θύμισε το αριστουργηματικό αστείο με την αναφορά στο Psycho. Ιδιοφυές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή