Pilot Watch '07: Reaper (The CW)



Συντελεστές. O Bret Harrison ("The Loop") πρωταγωνιστεί, μαζί του ο Τyler Labine ("Invasion"), ο Ray Wise ("Twin Peaks", "24") και η Nikki Reed ("Thirteen", "The O.C."). Ο ρόλος της Reed έγινε recast, και η ηθοποιός αντικαταστάθηκε από την Missy Peregrym ("Heroes"). Η σκηνοθεσία του πιλότου ανήκει στον Kevin Smith, ενώ στους executive producers συναντάμε τον Mark Gordon ("Grey's Anatomy") και Tom Spezialy ("Desperate Housewives").

Premise. Στα 21α του γενέθλια, ο slacker Sam ανακαλύπτει πως οι γονείς του έχουν πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο, και αυτός έχει έρθει για να εισπράξει. Έτσι ο Sam υποχρεώνεται να μαζεύει τους νεκρούς που αποδρούν από την κόλαση, και να τους επιστρέφει πίσω.


Yada-Yada. Αναλόγως την κατεύθυνση που θα πάρει αυτή η σειρά, μπορεί και να εξελιχθεί σε μεγάλη έκπληξη. Από τη μία ο πιλότος κυλάει εξαιρετικά όταν η δράση πέφτει στις πλάτες του αβίαστα αστείου και συμπαθούς Harrison και του κολλητού του Seth Rogen stand-in, Tyler Labine. Έξυπνοι διάλογοι, πολλά αστεία, και μια χαριτωμένη σχηματική πλοκή, που όμως δεν γίνεται ποτέ χαζή. Ο Ray Wise καλοπερνάει στο ρόλο του, έχοντας τόσο τις τρομακτικές (παγοδρόμιο) όσο και τις ξεκαρδιστικές ("I can be nice!") στιγμές του. Από την άλλη, οι δραματικές σκηνές με τους γονείς του Sam είναι διεκπεραιωτικές και δε λειτουργούν καθόλου (πλην της εναρκτήριας, που όμως παίζεται καθαρά για το χαβαλέ), ενώ το ρομάντζο του με τη Nikki Reed είναι πιο βαρετό κι από σενάριο του Tony Kushner. Δεν είμαι σίγουρος οτι έφταιγε η ηθοποιός απαραίτητα, αλλά κάτι έπρεπε να αλλάξει οπότε η αντικατάστασή της από την very hot Peregrym δε με χαλάει καθόλου. Κοινώς? Δώστε μας τρόμο, περισσότερα αστεία, και λιγότερο κλισέ δράμα. Από το τελευταίο βρίσκουμε κι αλλού, αλλά είναι οι συνδυασμοί των δύο πρώτων που έχουν εκλείψει-- το "Reaper" ήταν αστειότερο από οποιονδήποτε κωμικό πιλότο έχω δει τα τελευταία δύο χρόνια. Εκεί θα είναι και η δύναμή του.

4 σχόλια:

  1. Missy Peregrym! Woo-hoo!!

    Κατά τα άλλα, ενδιαφέρον premise. Προσφέρεται και για κωμικές και για τρομακτικές καταστάσεις, και έχω καιρό να δω κάτι καλό και scarily funny. Ή funnily scary.

    Αλλά Missy Peregrym! Woo-hoo!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω ποιο κομμάτι του χιούμορ with a scary twist έρχεται από το σενάριο και ποιο από την κεφάτη σκηνοθεσία του Kevin Smith. Ο Silent Bob σίγουρα κάνει φοβερή δουλειά εδώ, αλλά ελπίζω να μην είναι ο λόγος που ο πιλότος κυλάει τόσο αποτελεσματικά, γιατί δεν τον βλέπω να σκηνοθετεί/γράφει άλλα επεισόδια. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενδιαφέρον, αλλά δεν ξετρελλάθηκα. Ίσως γι' αυτό:

    Γιατί το drama δεν δούλεψε. Θα είχε ίσως νόημα να το τραβήξουν εντελώς στα άκρα• να παρατήσουν τα sentimental stuff και να το κάνουν όσο ακραία κωμικό θα τολμούσε, well, η cable...

    Η σκηνή που έχεις βάλει στη φωτό, τους slackers να περιμένουν να φορτίσει το σκουπάκι που θα ρουφήξει τον τύπο, legendary!

    Κατά τα άλλα, δεν βρίσκω κάτι πιο καινοτόμο να πω απ' αυτό:

    Missy Peregrym! Woo-hoo!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ, και ιδιαίτερα για τη σκηνή με το σκουπάκι. Ήταν ένα από τα καλύτερα gags (κυρίως χάρη στο πώς ήταν μονταρισμένο) και ταυτόχρονα το καλύτερο ίσως δείγμα του προς τα πού πρέπει να κινηθεί η σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή