How I Met Your Mother: Wait for it...


Και με την επιστροφή της αγαπημένης μου κωμωδίας ξεκινάει επίσημα η νέα τηλεοπτική σεζόν. Spoilers...

Από πού να ξεκινήσω! ΟΚ, από τον κράχτη θα ξεκινήσω: πόσο έξυπνο ήταν το stunt casting εδώ? Θέλω να πω, αν είναι να φέρεις έναν χλιαρό ποπ σταρ για μια gratuitous guest εμφάνιση στο ρόλο της rebound σχέσης ενός εκ των Ted και Robin, τότε... γιατί να μην φέρεις δύο από δαύτους, έναν για τον καθένα? Ειδικά αν πρόκειται να τους ξεφτιλίσεις, κιόλας. Η Mandy Moore μπορεί να μην ήταν όσο αστεία ήταν στο Scrubs ("That is so fun-ney!") αλλά όπως και του Enrique Iglesias, η δουλειά της εδώ είναι βασικά να στέκεται και να προσκαλεί τους άλλους χαρακτήρες να την δείχνουν και να γελάνε.

Λάτρεψα την κόντρα της με τον Barney (μια από τις ελάχιστες φορές που βγαίνει ως ζηλιάρης) όσο και το gushing του Jason Segel για τον Gael. Πραγματικά, αυτός ο άνθρωπος δε θα σταματήσει πουθενά προκειμένου να μας κάνει να γελάσουμε, και παρακολουθώντας τον το καλοκαίρι στο Freaks and Geeks είδα την εκτίμησή μου γι'αυτόν να εκτινάσσεται σε απλησίαστα ύψη. Η Alyson Hannigan βρισκόταν ήδη εκεί γύρω, και η σκηνή που οι δυο τους μαζί με τον Barney βασανίζουν τον Ted μέχρι να πει τη λέξη "butterfly" ήταν απόλυτος χρυσός. Ελπίζω να έρθει ξανά ως in-joke στο μέλλον, και από το όσο νομίζω οτι έχω καταλάβει τους δημιουργούς της σειράς ως τώρα, είμαι βέβαιος οτι δεν έχουμε δει το τατουάζ του Ted για τελευταία φορά.

Αυτό το βασίζω στο πολύ σφιχτό continuity που έχουν χτίσει οι Bays & Thomas, φαινόμενο σπάνιο για sitcom, αλλά εδώ παρόν από την πρώτη ("-dary!") μέχρι την τελευταία σκηνή, η οποία πρέπει να πω οτι μου έφερε μια μικρούλα ανατριχίλα. Κοιτάχτε πόσο όμορφα και αβίαστα εισάγουν κι επισήμως τη μητέρα οι συγγραφείς, χωρίς να αυτοπεριορίζονται στο ελάχιστο! Δε θα ήμουν φυσικά αισιόδοξος πως θα τη γνωρίσουμε πουθενά εδώ κοντά, εξάλλου ο Ted έχει τουλάχιστον μια fan-demanded επανένωση να κάνει σε μελλοντικό επεισόδιο.

Το άλλο running joke βεβαίως, γνωστό αλλιώς και ως Το Αστειότερο Εύρημα της Σύγχονης Τηλεοπτικής Κωμωδίας (ακριβώς εκεί δίπλα στον chicken dance του Gob Bluth) είναι το slap bet το οποίο ο Marshall δεν ξεχνά. Ο μετρητής είχε εμφανιστεί στο ίντερνετ πριν κανα-δυο μήνες, αλλά είχε θεωρηθεί από κάποιους ως πιθανό spoiler. Με την ιδιοφυή ένταξή του στο εσωτερικό της σειράς, νομίζω μπορούμε να το θεωρήσουμε ασφαλές, να το κολλήσουμε κάπου στην κεντρική μας σελίδα (I kid you not, κοιτάχτε!) και να περιμένουμε το τέλος των November sweeps για να δούμε τι θα έχουν σκεφτεί πάλι οι Bays & Thomas για να μας εκπλήξουν.

Μερικά από τα καλύτερα αστεία που δεν χώρεσαν στο παραπάνω:
  • "...or we'll go to Staten Island and get you twelve 1's." Ο Barney, καθώς εξηγεί με ποιον τρόπο ο Ted θα καταφέρει να κοιμηθεί με γυναίκα πιο σέξι από την 10άρα Robin.
  • Οι συνεχείς παρεξηγήσεις του ονόματος του Gael από όλη την παρέα. ("Gail?", "Kyle?", "Girl?")
  • Και αστειότερη από οτιδήποτε άλλο στο επεισόδιο, η πρόοδος του ξυρίσματος του Ted συνοδευόμενη από τα κατάλληλα σχόλια των υπολοίπων. ("21st President Chester A. Arthur.")

7 σχόλια:

  1. arketa oreo to episodio!ontos poli kali i fasi me tin kontra Barney-Mandy Moore(den thimame to onoma tou xaraktira tis stin sira :P )!
    o Enrique Inglesias tha pezi ke sto epomeno episodio.isxii ke gia tin Mandy Moore afto..?

    (ante na arxisi ke to My name is Earl..!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς είδαμε ό,τι είδαμε από Mandy Moore, γιατί δεν τη βλέπω πουθενά για το επόμενο επεισόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oh, το ξύρισμα του Ted! Α-πί-στευ-το! "Persian nightclub owner"?

    Πάντως, δεν ασπάζομαι το "δυστυχώς" για τη Mandy Moore, δεν την έχω και σε μεγάλη υπόληψη. Και θα μπορούσαν να βρουν μιά καλύτερη biker chick, ακόμη κι αν πήγαιναν σε star casting...

    Πάντως, το πρωί συνειδητοποίησα πόσο πολύ μού έλειψε το HIMYM... Πρώτο μου μέλημα ήταν να το αναζητήσω (και δεύτερο το Weeds, mind you), αφήνοντας για μετά Heroes κλπ. Κι όλα αυτά στην πρώτη κολασμένη Δευτέρα της χρονιάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α, το "δυστυχώς" πήγαινε κυρίως στο οτι μου αρέσει να την κοιτάω. :P Πάντως στο Scrubs ήταν αστεία...

    Η σειρά "προτεραιότητας" που γράφεις, ακριβώς ίδια, δεν το συζητώ. Και παρ'όλο που το περίμενα τόσο πολύ, δε με απογοήτευσε καθόλου το χρυσούλι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Den to eida akomi opote den kanw sxolia epi tou episodiou. Alla protinw se periptwsi pou den to exeis dei akoma to "Undeclared" me ton latremeno Jason Segel. (pou kanei apistefto seri meta to freaks and geeks kai prin to Himyn) Mia season olo ki olo, des to ki as pesei katw :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Yup, είναι το επόμενο στην ουρά τώρα που είδα το Freaks and Geeks. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. den to iksera oti ayti ine i mandy moore

    ta Gael jokes den me ksetrelanan alla, ok... o Ted itan H-O-T me mousi! na ta ksanafisei :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή