Pilot Watch '07: Journeyman (NBC)



Συντελεστές. O άψογος Kevin McKidd ("Rome") πλαισιώνεται από τον Reed Diamond ("Homicide", "The Shield"), την εντυπωσιακή Moon Bloodgood ("Day Break") και μερικές άλλες ασήμαντες φάτσες. Γράφει ο Kevin Falls, σκηνοθετεί ο Alex Graves, και οι δύο εκ του "West Wing", και ο Graves και του "The Nine".

Premise. Απλά αρνούμαι να το αναπτύξω. Σκεφτείτε "Quantum Leap" meets "Day Break", και αυτά είναι όλα όσα θα πω.

Yada-Yada. Αν είναι να μου βγει η ψυχή για να καταλάβω το κεντρικό concept μιας σειράς, συγγνώμη, αλλά θα αρχίσω να ζητάω επίδομα από το NBC. Τα ταξίδια στο χρόνο δεν εξηγούνται, συμβαίνουν ακαθόριστα σε διάρκεια και τοποθέτηση, ο σκοπός τους έχει κάτι να κάνει με τη σωτηρία ενός τύπου ή μπορεί με τη διατήρηση του μελλοντικού status quo που δεν έχει επέλθει ακόμη, ή μπορεί να μην έχει να κάνει με αυτόν καθόλου και να αφορά την επανένωση με μια M.I.A. πρώην του πρωταγωνιστή, της οποίας μια δεύτερη βερσιόν εμφανίζεται αναπάντεχα σε ένα από τα ταξίδια στο παρελθόν αλλά δεν ξέρουμε από ποιο timeline προήλθε και που πήγε ή τι ήθελε και ποια η σχέση της με όλο αυτό.

Εμ, εντάξει. Τα επίδομα που λέγαμε? Θα τα ήθελα τώρα.

Λυπάμαι δηλαδή, αλλά είδα ήδη μια σειρά που είχε να κάνει με ταξίδι στο παρελθόν για τη σωτηρία της Moon Bloodgood (το προαναφερθέν "Day Break") και τουλάχιστον εκεί καταλάβαινα τι συνέβαινε. Το "Journeyman" έχει δυνατότερο πρωταγωνιστή (ο Lucius Vorenus είναι λατρεμένος. Κι ας μην είναι δα και ο... Taye Diggs!), έχει στον πιλότο τραγούδι της Sarah McLachlan (αλάνθαστη εγγύηση οτι θα παρακολουθήσω μια ολόκληρη ώρα τηλεόρασης, ανεξαρτήτως ποιότητας), ιδιοφυές casting με τον Reed Diamond ως αδερφό του McKidd, και έχει μια όμορφη σκηνή στο φινάλε, με τον Dan να εκμεταλλεύεται τις δυνάμεις του για να αποδείξει την αφοσίωσή του στη γυναίκα του, αλλά! Αλλά, αλλά, αλλά... Αν καταφέρατε να διαβάσετε όλη την παράγραφο με την υπόθεση, σας συγχαίρω. Εγώ δε θέλω καν να τη σκέφτομαι. Επιπλέον, τα γνωστά κλισέ του time travel είναι όλα εδώ, και εννοώ όλα, κι επιπλέον η περσινή κατάρρευση του "Nine" μετά τον έξοχο πιλότο δε με γεμίζει ακριβώς αυτοπεποίθηση για τη νέα δουλειά του Alex Graves, ασχέτως αν είναι ένας από τους 2-3 καλύτερους τηλεοπτικούς σκηνοθέτες. Τι να πω, θα το προσπαθήσω, αλλά το κεφάλι μου πονάει και μόνο στη σκέψη.

7 σχόλια:

  1. "Γράφει ο Kevin Falls, σκηνοθετεί ο Alex Graves, και οι δύο εκ του "West Wing", και ο Graves και του "The Nine"."

    Δύο Graves;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκφραστικό. Falls + Graves είναι από TWW, κι επιπλέον ο Graves έκανε και το Nine.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. E den itan da kai toso akatalavistiko. Apla den mas eipe merika pragmata akoma opws to giati kai pws taksidevei autos sto xrono kai ti rolo paizei i deuteri Olivia.
    E, tha mathoume.
    Kata t'alla opws eipes kai sy, Quantum Leap-ish seira einai.

    Me likes. Time Travels, my only weakness.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α-χα. Τώρα που το ξαναδιαβάζω αυτό το τελευταίο "και" μου είχε ξεφύγει, εξ ου η απορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου αρέσει το time travel ακόμα και όταν δε βγάζει νόημα, αλλά αυτό για το οποίο κατά τα φαινόμενα δεν έχω πλέον καθόλου αντοχή, είναι τα series-spanning Μυστήρια.

    Ήθελα απλά οι βασικοί κανόνες της σειράς να γίνουν κάπως πιο σαφείς. Εδώ ένιωθα πως διαρκώς έτρεχα να πιάσω κάτι, και 40 λεπτά μετά δε γνωρίζω τίποτα. (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έπεσα στην σελίδα σου απο την Glitter . Πόλυ ωραίο το blog σου. Αυτο που μου έκανε εντύπωση ειναι οτι έχεις δει το Friday Night Lights και σου άρεσε!

    I love, love, love it! I heard that the next season is going to be ten years later. Έχεις ακούσει κατι παρόμοιο;

    I'll be back to read more! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Thanks για την επίσκεψη και τα καλά λόγια. Το "Friday Night Lights" είναι η αγαπημένη μου network σειρά αυτή τη στιγμή, οπότε θα σχολιάζεται τακτικά.

    Για το χρονικό άλμα δεν έχω ακούσει κάτι, αλλά πάλι αποφεύγω να διαβάζω φήμες για τις σειρές που βλέπω. Εκεί που ξέρω σίγουρα οτι θα συμβεί κάτι αντίστοιχο, είναι στο "One Tree Hill", όπου η σειρά θα προσπεράσει όλα τα κολλεγιακά χρόνια και θα προσγειωθεί κατευθείαν στην αποφοίτηση. Όχι οτι το παρακολουθώ, απλώς το αναφέρω. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή