Ugly Betty & Gossip Girl quickies


Πολύ σύντομα spoilers για Gossip Girl και την πρεμιέρα της Ugly Betty μετά το άλμα.

Mια ερώτηση έχω για τους συγγραφείς της Ugly Betty: μπορούμε να σταματήσουμε όλοι να προσπαθούμε να γίνουμε Shyamalan? Νισάφι πια, πόσες φορές θα δούμε το ίδιο σενάριο προσαρμοσμένο σε κάθε σειρά της prime time? Toυλάχιστον αυτό το subplot με το θρήνο της Hilda ήταν ειλικρινές και δεν προσπαθούσε να επισκιάσει το υπόλοιπο επεισόδιο, οπότε δε θα το κακίσω άλλο. Γενικά δεν ήταν κακό το επεισόδιο, απλά βρήκα πως δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα κάποιος από τους χαρακτήρες πλέον, πλην του Justin μάλλον, του οποίου η line delivery ταυτόχρονα με την Wilhelmina με είχε στείλει να στο πάτωμα να κρατάω την κοιλιά μου από τα γέλια! Με την εξαίρεση οποιασδήποτε εξέλιξης είχε να κάνει με την κυριαρχία στο Mode, το όλο 40λεπτο κύλησε ευχαριστότατα πάντως, σε μια σαφή βελτίωση του μελό περσινού φινάλε. (Και μόνο το χειρισμό του πυροβολισμού του Santos να συγκρίνετε ανάμεσα στα δύο επεισόδια, η διαφορά είναι εμφανής.)

Το Gossip Girl μου προσφέρει μια παρόμοιου τύπου διασκέδαση χωρίς after-effect, αλλά σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο σαπούνι αυτή ακριβώς τη στιγμή που μιλάμε, η σειρά του Josh Schwartz με κρατά ακούνητο καθόλη της τη διάρκεια. Ίσως επειδή είναι αρχή ακόμα, δεν ξέρω. Πάντως το δεύτερο επεισόδιο επανέλαβε όλα τα στοιχεία που μου άρεσαν στο πρώτο, από τα blink-and-you'll-miss-them power plays των ανήλικων πλουσιόπαιδων μέχρι τα επίσημα γεύματα που καταλήγουν αναπόφευκτα σε ανταλλαγή γροθιών. (Αγαπημένη ατάκα της εβδομάδας: "The invitation was black tie, not blacked eye," από τον πατέρα του Chuck στον γιόκα του.)

Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να σχολιάσω πέραν αυτού, απλώς οτι απολαμβάνω κάθε λεπτό και οτι έτσι που τα πιόνια στήθηκαν οριστικά υπάρχει ένας potential χαλασμός στο άμεσο μέλλον, όμοιο του οποίου δεν θυμάμαι να έχουμε δει στο OC. Δηλαδή πραγματικά, από τους 6 κεντρικούς χαρακτήρες σχεδόν κάθε ζευγάρι είναι πιθανό αυτή τη στιγμή, και δεν πρέπει να υπάρχει οποιοσδήποτε συνδυασμός παιδιών ανά τρία που να συμπαθιούνται όλα.

4 σχόλια:

  1. Kala to Ugly Betty eixe ta highs and lows tou opos panta (to exapsa totally auto me ton Santos, omologo!) alla mou fanike entelos koufo kai ksekarfoto to ksespasma tis stin fotografisi.
    Episis mipos o Daniel den einai gios tou Bradford?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, ήταν εντελώς από το πουθενά. Περίμενα διαρκώς οτι θα ακολουθούσε κάποιο αστείο, αλλά δεν...

    Κι επίσης είμαι σίγουρος οτι εννοείς "Dadford". LOL!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ki ego to exapsa to Santos plot.

    Megalo cringe stin arxi pou ton afisan na zisei kai meta terastio shock sto telos. sxedon eklapsa! apla den perimena kati toso pronounced apo tin pastelia Ugly Betty

    gossip girl me kourase idi me to 2o episodio, ugly betty tha ine pali must!!

    ma transsexual me amnisia pou den thumatai oti egine gunaika? brilliant! soap opera on crack

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Bah, άμα ήταν για τέτοια έχω ακόμη 4 σεζόν Melrose Place που δεν έχω δει. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή