Heroes: Cautionary Tales


Frakkin' awesome, διάολε! Huge, huge spoilers για το καλύτερο φετινό "Heroes" μετά το άλμα.

Για την περίπτωση που τα κοιτάει κανείς μέσω RSS, ξεκινάω με το lame κομμάτι του επεισοδίου, δηλαδή την μίζερη προσπάθεια του Kring να μας εξηγήσει για ποιο λόγο ο Hiro βασικά δεν αλλάζει όλη την ιστορία όπως γουστάρει. Και ενώ εκτιμώ οτι μπήκε έστω στον κόπο να αναφερθεί σε αυτό, η εκτέλεση ήταν υπερβολικά επιλεκτικά μοιρολατρική για τα γούστα μου, έτσι όπως ο Hiro διαλέγει τι θα αφήσει να γίνει "όπως είναι γραμμένο" και τι αλλάζει. Όπως συνέβη ο θάνατος του πατέρα του, έτσι συνέβη και η καταστροφή της Νέας Υόρκης-- αφού κάποιος το έζησε, σημαίνει οτι υπήρξε. Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά, ανάλογα τι βολεύει την πλοκή? Α, και να μην ξεχάσω: Adam! Shocking! ...not.

Λοιπόν, το RSS κομμάτι πρέπει να έχει τελειώσει, οπότε μπορώ να go on with the awesome? Όποιος διαβάζει χωρίς να έχει δει, το κρίμα στο λαιμό του! Απίστευτη εξέλιξη στο storyline της Company? Ξαφνικά παραβλέπεις όλα τα contrivances που έχουν χρειαστεί για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, είτε πλοκής (δηλαδή η όλη ύπαρξη του Mohinder) είτε δραματουργικά (αυτή η ungrateful little bitch η Claire, συνειδητοποιούσε τι είχε κάνει αυτός ο άνθρωπος για πάρτη της όταν του φώναζε στην αρχή του επεισοδίου? Άντε τώρα!) γιατί αυτό το pay-off ήταν καλύτερο από όσο άξιζε ποτέ της αυτή η ιστορία. Το κακό είναι οτι δε βλέπω τα επόμενα δύο επεισόδια να μπορούν να σταθούν δίπλα στο απόλυτο σοκ και τρόμο που ένιωσα όταν ο Mohinder πυροβόλησε τον HRG.

Nα σημειωθεί οτι δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το πού πάει η ιστορία (δεν το έχω πολυσκεφτεί κιόλας-- αναφέρομαι στην ανάσταση του φινάλε) αλλά σαφώς χαίρομαι που μπορέσαμε να έχουμε και το σοκ μας, αλλά και τον HRG σώο. Πίτα ολόκληρη, σκύλος χορτάτος, και ο Mohinder να κλαίει τη μοίρα του τόσο κρέας που είναι. Μα πραγματικά, τι ακριβώς είναι που εμπνέει αυτούς τους συγγραφείς όταν φτάνουμε στον Noah? Είχε κάνει μια προσπάθεια να το εξηγήσω πριν λίγες εβδομάδες, αλλά σε αυτό το επεισόδιο το χάσμα ήταν τεράστιο. Ο Jack Coleman κάνει τα πάντα γύρω του cool^v, τελείωσε!

Η Kristen Bell και η ψυχοπορνοδιαστροφική κοινωνιοπαθής τσουλίτσα της? Ανυπόφορη, μέχρι που στάθηκε απέναντι από τον HRG και ξαφνικά η όλη ύπαρξή της μπήκε σε μια νέα διάσταση. Ο Mohinder ανέκδοτο, μέχρι που ο HRG τον σημάδεψε ανάμεσα στα μάτια (μπράβο στον σκηνοθέτη by the way, εξαιρετική δουλειά σε αυτές τις σκηνές) κάνοντάς τον να πιστέψει οτι είναι willing and able να σκοτώσει άνθρωπο, με αποτέλεσμα φυσικά τον πυροβολισμό του προτελευταίου act. O West ένας αντιπαθέστατος creepy stalker μέχρι που ο HRG τον έκανε μέρος της λύσης.

Και ξαφνικά όλα κορυφώνονται σε μια απίστευτη action sequence με τον West να πετάει την Claire μακριά αφήνοντας τον πατέρα της έρμαιο του Bob, την Elle να τους zappάρει στο έδαφος, τον Bob να κοιτάζει με τρόμο τον Noah γιατί ξέρει για τι είναι ικανός και τον Mohinder να τον πυροβολάει εν ψυχρώ στο μάτι (γιατί κι αυτός, πλέον, ξέρει). Πραγματικά, καθώς παρακολουθούσα όλη αυτή τη σεκάνς να ξετυλίγεται, κι αφού κατάφεραν κλείσω το στόμα μου μετά από κανά δίλεπτο, ένιωσα φοβερά θυμωμένος που δε μπορούσε να στηθεί κάτι παρεμφερώς στοιχειωδώς καλοκουρδισμένο για το περσινό φινάλε, και κατά δεύτερον που σπαταλήσαμε επεισόδια και επεισόδια σε προσμονή μιας τόσο δυνατής κορύφωσης.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το πώς θα συνδεθούν τα δύο κεντρικά story-arcs μεταξύ τους, και έχω κάθε πίστη στον Tim Kring οτι (ειδικά μετά από αυτό το τόσο απότομο ανέβασμα στροφών) θα αποτύχει να συναντήσει τις όποιες προσδοκίες, αλλά η σειρά έχει επιτέλους ξανά την προσοχή μου. Ποτέ δεν είναι αργά, φαντάζομαι. Μερικές ακόμα παρατηρήσεις:

  • Ενδιαφέρουσα η μάχη του Parkman με τη μαμά Petrelli. Η Cristine Rose έτσι κι αλλιώς είναι από τα σημαντικότερα αποκτήματα της σειράς, αλλά σε αυτή τη σκηνή ξεπέρασε τον εαυτό της. Και η εμμονή του Parkman να μάθει το περισσευούμενο όνομα μπορεί όντως να βγει σε κακό για όλους, οπότε δε θα βιαστώ να χαρακτηρίσω υπερβολικό το γράψιμο.
  • Εκεί που θα το κάνω βέβαια, είναι στη σκηνή του νέου θανάτου του Kaito. Ήδη γκρίνιαξα στην αρχή για την όλη μη-εξέλιξη, αλλά ειδικά το να βλέπω το Hiro να θρηνεί σα να ήταν ένας από εμάς με τσαντίζει. Dude, δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά μπορείς να περάσεις όση ώρα γουστάρεις με το μπαμπάκα σου, εντάξει? Τώρα άσε μας ήσυχους ή τράβα κυνήγα τον μανιακό που του έκλεψες τη γκόμενα.
  • Τώρα που είδαμε πάλι τον George Takei θυμήθηκα πόσο λείπουν καλοί ερμηνευτές από αυτή τη σειρά. Ό,τι κι αν συμβαίνει στην πλοκή, το "Heroes" θα παραμένει μια από τις πιο κακοπαιγμένες σειρές υψηλού προφίλ, και είναι κρίμα να χάνονται ικανοί ηθοποιοί. Ένας από τους λόγους που χάρηκα για την ανάσταση του HRG ήταν αυτός.
  • ...ο άλλος φυσικά ήταν πως ο άνθρωπος είναι χρυσός και η σειρά θα κατέρεε αν τον ξεφορτωνόταν.
OK, η ώρα για την προφανή ερώτηση έφτασε: Εμ, τι έγινε στο τέλος?! (LOL)

13 σχόλια:

  1. ti na po.....
    aplos proskinas kai ontos den jereis poia ti tha ginei sta epomena 2 epeisodia tis season
    tipota allo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά τώρα σκέφτηκα οτι ο HRG θα μπορούσε να έχει κανονίσει η ανταλλαγή ομήρων να έχει γίνει ίσως στην ακροθαλασσιά για να είναι ανίσχυρη η Elle, αλλά θα αφήσουμε ένα μικρό λογικό κενάκι να χαλάσει το πιο απολαυστικό φετινό "Heroes"? Ελπίζω να μη μου έρθουν κι άλλα τέτοια όσο κρυώνει το επεισόδιο... (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλω να δω πως θα χωρέσουν μέσα στο storyline η Taskmaster με τον Micah, και τα Wonder Twins με τον Cylar...
    Μέχρι στιγμής μοιάζουν παντελώς άσχετα με τον ιό ,τον Adam και την company...
    Ίσως τους ετοίμαζανε για το δεύτερο μισό της σεζόν, αλλά αν τελειώσουμε στο 11 για φέτος, θα είναι πολύ κρίμα να έχουμε φάει στη μάπα τόσο introduction για το τίποτα...πλάκα πλάκα 9 επεισόδια μας ταλαιπωρούν για πράγματα που θα μπορούσαμε να τα είχαμε δει σε ένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, τη σειρά την έχω σταματήσει και δε σκοπεύω να την ξαναρχίσω κιόλας, αλλά παραδέχομαι ότι και που είδα τη φωτογραφία του νεκρού HRG και είδα τον Kring να κάνει κάτι τόσο... τόσο... τόσο... έξυπνο, έριξα ένα "WTF".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι αυτοί οι νέοι χαρακτήρες κι εγώ φοβάμαι οτι προορίζονταν για την υπόλοιπη σεζόν, κι απλά τους σύστησε από τώρα γιατί το "Generations" από μόνο του γεμίζει-δε γεμίζει 3-4 επεισόδια, όπως έχουμε ξαναπεί. Oh, the filler!

    Και ξεπερνώντας την αντίδραση 14χρονου φαν που είχα με το επεισόδιο φρέσκο, θέλω απλά να αναφέρω αυτό που έχασα εντελώς πριν το πετύχω σε άλλες συζητήσεις, δηλαδή την ενιαία θεματική του επεισοδίου και το πώς και στις 3 κεντρικές ιστορίες οι χαρακτήρες καταφέρνουν ή αποτυγχάνουν να ξεπεράσουν κάποια μορφή του πατέρα ή/και μέντορά τους. Κι αν του HRG ήταν η σημαντικότερη σε πλοκή και εμπλεκόμενους χαρακτήρες, του Parkman δείχνει η πιο πολλά υποσχόμενη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. to kalitero episodio tis 2is season,apo to miso ke meta omos.to proto miso itan gia na kimithis.
    asixtir Hiro.eleos me afton.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. What's your superpower? Punching back?

    Νομίζω ότι ήταν η ατάκα της season 2, μόνο και μόνο για να ξεφτυλίζει τον Mohinder, η ύπαρξη της Elle είναι αναγκαία. Όσο για της τρεις θεματικές ιστορίες, στην ιστορία του Noah, πρέπει μάλλον να προσθέσεις και την Elle,η οποία νομίζω ότι μετά από όσα έμαθε μάλλον έχει ψιλοαμφιβολίες για το πόσο σκύλα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χμ, μόνο σε μένα δεν άρεσε τελικά. Πλην του φινάλε (που τα έσπαγε κανονικότατα) το υπόλοιπο ήταν χλιαρό. Το σενάριο προβλέψιμο μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Καλός ο Noah, καλή η νέα ικανότητα του Parkman, ωραία η αντιπαράθεση με την μάνα Petrelli, νέες προοπτικές για τον Hiro (αλογοουρά και κατάνα να περιμένουμε πια;) αλλά μέχρι εκεί. Βαρέθηκα. Αφόρητα. Ξανά.

    Btw, γιατί η Elle δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη δύναμή της πριν λυθούν τα χέρια της; Δεν υπήρχε άλλο κώλυμα, ακόμα και η μονωτική ταινία θα την μπορούσε να τη σταματήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, η Elle απέκτησε νόημα ύπαρξης τη στιγμή που μετουσιώθηκε σε αυτή την αντίθεση όλων όσων είναι η σχέση του HRG με την Claire. Aυτή και ο Bob είναι σαν διαστρεβλωμένα είδωλα των δύο ηρώων, ουσιαστικά μια αντίθεση ανάμεσα στις επιλογές των δύο πατεράδων. Σα να λέει ο HRG πως ναι, είμαι τουλάχιστον γκρίζος, ηθικά, αλλά τα έκανα όλα για να μη γίνει η Claire έτσι. Fair enough.

    Ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν εξυπηρετούσε σε τίποτα όλο αυτό το uber-slut show με τον Peter και ό,τι άλλο αναπνέει γύρω της, αλλά τουλάχιστον τώρα βλέπουμε οτι είχε λόγο ύπαρξης. Κάτι είναι κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Dex, ίσως να είναι οι προσδοκίες που έχουν ξαπλώσει στον πάτο κι έχουν πάρει και υπνάκο κιόλας εκεί. Κάνουν και το χλιαρό να μοιάζει red-hot. ;)

    Κοινώς, δεν έχω ιδέα αν έβαζα αυτό το επεισόδιο δίπλα στο "Company Man" πώς θα μου φαινόταν. Αλλά χωμένο μέσα στη δεύτερη σεζόν, είναι μια νίκη, όπως κι αν το δεις.

    Btw σχετικά με τον Hiro. Τον έχω βαρεθεί κι εγώ, κι αυτόν και το διαρκώς self-aware παίξιμο του Masi Oka. Ίσως αυτό το επεισόδιο να σημαδέψει όντως μια στροφή για το χαρακτήρα, και προσωπικά τη βρίσκω καλοδεχούμενη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. What's your superpower? Punching bag?

    επειδή τον βλέπει με τα τσιρότα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Alla 2 emeinan? Ante na doume. Elpizw na ekshghsoun ti egine me ton HRG. Htan ap tous agaphmenous mou k petaksa th skoufia mou ap th xara mou me to telos. Mporei na eksontw8ei o Micah please? Mou einai axwneytos. Ki aytos k h Molly. Kai kserw oti den epitrepontai 8anatoi paidiwn se seires alla sto 30 days of night mia xara to esfaksan to bampirokoritsaki... Isws twra me to aima ths Claire pou 8erapeythke allaksei gnwmh gia thn etaireia o HRG ksana k boh8hsei ton Bob enantia ston mpampa tou blaka (Matt). Alla h etaireia einai kakia dhladh? Egw den to xw katalabei, peite me xazo, alla ektos ths salemenhs Elle, to oti 8eloun apla gia tests to aima ths Claire den einai da k toso tromero...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Περί της σκηνής του τέλους: είδαμε τον Bob να παίρνει ένα σακουλάκι αίμα από την Κλαιρ, και με ένα σακουλάκι αίμα επανάνηψε ο HRG, μέσα σε ένα δωμάτιο που θυμίζει εταιρία. Όλα αυτά κάνουν hint στον Μπομπ να επαναφέρει τον Νώε για δικούς του σκοπούς. Παραείναι προφανή όμως τα στοιχεία, και θα προτιμούσα να είναι ο Άνταμ που τον έφερε πίσω για τους δικούς του υποχθόνιους λόγους. But that's just me.

    ΑπάντησηΔιαγραφή