HIMYM: Major Awesome


Δε θα μπορούσα να ζητήσω περισσότερα! Spoilers για το πολυαναμενόμενο τρίτο χαστούκι, μετά το άλμα.

Δεν είναι απλά οτι οι Bays & Thomas πάτησαν στην απορία όλων μας "γιατί τοποθέτησαν χρονικά το χαστούκι?" βάζοντας στο στόμα του Barney το ίδιο ακριβώς επιχείρημα, αλλά είναι οτι κατάφεραν να φτάσουν σε ένα μη απογοητευτικό pay-off, κάτι που έμοιαζε όλο και δυσκολότερο κάθε φορά που ο Marshall χαμογελούσε αυτάρεσκα. Τόσο το ίδιο το γεγονός (απόφαση τελευταίας στιγμής + στριφογυριστός Barney πάνω στο τραπεζάκι = χρυσός) αλλά κυρίως το κερασάκι στην τούρτα που ήταν το τραγούδι του Marshall, πούλησαν το χαστούκι σαν το πολυαναμενόμενο event που ήταν.

Το τραγούδι... oh, man! Έχω μεν αποδεχτεί την πραγματικότητα του οτι είμαι καταδικασμένος να λατρεύω κάθε μουσικό νούμερο που θα κάνει ποτέ του ο Jason Segel, αλλά αυτό και σε ουδέτερα μάτια πρέπει να ήταν απίστευτο. Τα χεράκια-γαλοπούλες πάνω στο πιάνο, οι στίχοι (What is this feeling that's put you in your place / The hot red burning on the side of your face), και αυτό ειδικά που με έστειλε στην άλλη άκρη του δωματίου από τα γέλια, δηλαδή τα φωνητικά του Barney με τα "ooh" του πόνου. Απλά τέλειο!

Το b-story δεν ήταν στα επίπεδα της Robin Sparkles (ξεχνάω καμιά φορά το οτι η Sparkles και το slap bet συνηπήρχαν στο ίδιο επεισόδιο) αλλά πάλι δεν επιχείρησε καν να είναι κάτι ιδιαίτερα αστείο. Περισσότερο ήταν μια νηφάλια αντίθεση στο ξεσάλωμα του slap bet, και ταυτόχρονα μια μάλλον απαραίτητη κορύφωση στη σχέση του Ted με τη Robin. Oμολογώ πως όταν έπεσε το "major" αστείο λίγο πριν το τέλος ένιωσα μια ζεστή ικανοποίηση για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Εξάλλου δεν είναι οτι πλην του χαστουκιού δεν υπήρχαν άλλα κωμικά highlights. Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο συνεχίζουν οι δημιουργοί να εκμεταλλεύονται το πλαίσιο αφήγησης της σειράς με την υποκειμενική αφήγηση του Ted και τον 80χρονο 40χρονο φίλο της Robin. Και η περσινή (και "περσινή") Borat μεταμφίεση του Barney τόσο αστεία και ταιριαστή. ("Also, is tomorrow.")

Έχουμε ακόμα δυο επεισόδια για τη σεζόν, σε περίπτωση που δεν λυθεί η απεργία τώρα σύντομα, αλλά αυτό εδώ ήταν το τέλειο season finale, με δύο ongoing threads να φτάνουν στην κορύφωσή τους με άψογο τρόπο.

12 σχόλια:

  1. Heh, official video clip tou slap song http://www.youtube.com/howimetyourmother

    Also, i apithani leptomeria ston uperneanismo tou Bob: Sto tragoudi kratouse kinito anti gia anaptira.

    Relapse hi-five!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι...ναι!!!
    Γαμάτο το κινητό! Το πρόσεξα κι εγώ... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγώ! LOL! Ερχόμουν να κάνω σχόλιο ή κάποιο ETA στο post αλλά προλάβατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η τρίτη σαιζόν είναι άπαιχτη μέχρι στιγμής. Καλά το τραγουδάκι ΓΑΜΑΤΟ αλλά τα ohh του Barney με έστειλαν κανονικά, έχω την εντύπωση ότι δεν πρέπει να ήταν στο σενάριο αλλά αυτοσχεδιασμός του, τουλάχιστον αυτό μου φάνηκε -κυρίως- από τις αντιδράσεις των υπολοίπων αλλά και την "κανονική" εκτέλεση στο youtube που έδωσε ο than blu.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Awesome, awesome, awesome!

    Το μόνο που με χάλασε ήταν η επιστροφή του concept "Ted+Robin", και ειδικά το γεγονός ότι κοινήθηκαν μαζί, όμως το τέλος του story ήταν πολύ όμορφο για να ενοχλήσει, όμως όχι αρκετά ξεκάθαρο ώστε να μην επιστρέψει.

    BTW, pierced... Brosnan?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάπου ανάμεσα στον pierced Brosnan και τον Major Trouble είμαι σίγουρος οτι υπάρχει κάποιο "Roger, Moore!" αστείο, αλλά δε μπορώ να το εντοπίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ontos ta fonitika tou Barney sto telos itan ola ta lefta,xaxa!super to episodio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η σεζόν "τα σπάει". Ακόμα ένα ξεκαρδιστικό επεισόδιο.

    Αλλά ως τυπικός γκρινιάρης, θα το πω, δεν αντέχω! Ρε γμτ., επεισόδιο-επεισόδιο, όλο κ αυξάνονται οι παραπομπές σε Friends.

    Cranberrie sauce???? Oh, com on dudes! Αυτό το έχει κάνει ο chandler πριν χρόνια! WHY, WHY?

    Πάει να χαλάσει το thanksgiving κλπ. Πάλι καλά που ο Ted δεν έσκησε καμια τσέπη από το σακάκι του "Wa r' uuuup?"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ θα το γυρίσω ανάποδα αυτό που λες! Το ΗΙΜΥΜ εξαρχής έμοιαζε σαν κατάλοιπο της εποχής του Friends, αλλά σύντομα απέκτησε δική του ταυτότητα, κάνοντας πράγματα που ποτέ δεν ήταν στη λογική του χιούμορ εκείνου. Στην αναφορά στα Thanksgiving κι εγώ στράβωσα λίγο γιατί θυμήθηκα Chandler και άσχημα παιδικά χρόνια, αλλά είχαμε μετά τα χαστούκια και τα "oh oh" του Barney, και θυμήθηκα οτι βλέπουμε μια εντελώς άλλη σειρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ego pados den pathana gia afto to epeisodio, ta proigoumena tis season mou aresan poli perissotero... tassos being tassos... mpla mpla mpla...
    :D

    ps. national re moutro!!!!! national!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. so enjoyable!!

    telika to countdown sto site metrage sto runtime tou episodiou i stis 3pm EST?

    to kinito den to eixa proseksei, thanks gia to heads' up treli leptomereia

    ante tora , alla 2 slaps emeinan :)

    robin+ted: ma eixan perasei skines oi 2 tous. mou tin espase ligo pou ekanan retcon, alla ok :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή