The Best of 2007: Still Loving You



Κι αν το "Friday Night Lights" μετέτρεψε έναν υπέροχο comic relief χαρακτήρα του σε εν ψυχρώ δολοφόνο, κι αν φόρτωσε τον Matt με μια Λατίνα που μοιάζει να ξεπήδησε από κάποιο show του CW, κι αν η καρδιά της ιστορίας αυτής μετατοπίστηκε ελαφρώς σε κάτι πιο σαπουνοπερέ από όσο ήταν αρχικά, δε μπορώ να κλείσω τα μάτια σε αυτό που ήταν μια σχεδόν αψεγάδιαστη πρώτη σεζόν, τη μισή εκ της οποίας είδαμε μέσα στο 2007. Κι επιπλέον, το φετινό ταξίδι του Street στο Μεξικό θα μπορούσε κάλλιστα να ανήκει στο περσινό batch επεισοδίων, έτσι όπως ακολούθησε έναν νέο παγιδευμένο στη small-town ζωή του, τις αγωνίες του, την απόγνωσή του, αλλά και την ελπίδα του. Ήταν τόσο καλό, και από μόνο του με πείθει να μην εγκαταλείψω το show.

Kι αν το "Battlestar Galactica" ξόδεψε το 2007 run του κατά κύριο λόγο σε ασήμαντα filler επεισόδια πετώντας στα σκουπίδια το momentum που είχε χτιστεί στο πρώτο μισό της σεζόν με το Iraq/Caprica stoyrline, η σειρά παραμένει καλή τηλεόραση ακόμα και όταν δεν έχει πατημένο το γκάζι. Κι επιπλέον, ακόμα και σε αυτό που δίχως αμφιβολία ήταν η χειρότερη χρονιά του show, υπάρχουν στιγμές σπουδαίες και αξέχαστες, όπως το Edward James Olmos-directed επεισόδιο που εξερεύνησε με συναρπαστικό τρόπο τους μεσσιανικούς παραλληλισμούς του χαρακτήρα του Gaius Baltar ή αυτό το breath-taking season finale που προχώησε σε αποκαλύψεις αδιανόητες και teasers WTF-worthy. ("All Along the Watchtower"?! Really?) Περιμένω εναγωνίως την 4η σεζόν για να ακολουθήσουμε την resurrected Starbuck στο ταξίδι προς τη Γη, και όσο για το "Razor"? Ετοιμάστες τις ντομάτες και σημαδεύτε: δεν το έχω δει ακόμη.

(Battlestar Galactica, Season 3)
(Friday Night Lights, Season 1, Season 2 στα links δεξιά)

3 σχόλια:

  1. Ακόμη δεν έχεις δει το Razor;
    Δες το και θα έχεις πολλά να (μας) πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα δύο απόλυτα best of the best της χρονιάς: το υπέροχο δεύτερο μισό της πρώτης σεζόν του FNL, τα τέσσερα τελευταία επεισόδια του BSG και... well, ο Saul Tigh, Officer of the Colonial Fleet...

    Αυτό σημαίνει τηλεόραση...

    Κι αυτό για να μας το θυμίζει: http://www.quantummechanix.com/BSGPropaganda.html (those vipers won't fix themselves! lol...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αύριο θα πάω να πάρω το Razor και θα το δω μέσα στις γιορτές. Ελπίζω να μην με απογοητεύσει.

    Εν αναμονή της τέταρτης (και ελπίζω εκρηκτικής) σεζόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή