Chiklis post-Shield interview

Τα γυρίσματα για την 7η και τελευταία σεζόν του "Shield" ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες χωρίς την επίβλεψη του δημιουργού Shawn Ryan λόγω της απεργιάς της WGA. Ο Ryan επιβλέπει τις day-to-day operations της σειράς του από την πρώτη μέρα μέχρι και τα μέσα αυτής της τελευταίας σεζόν, οπότε άφησε τα showrunning καθήκοντά του για να πιάσει το πικετάκι του. Μέχρι και την 6η σεζόν είχε την πολύτιμη βοήθεια του αξέχαστου Scott Brazil, μετά το θάνατο του οποίου έπεσαν περισσότερα καθήκοντα στις πλάτες του δημιουργού. Ουσιαστικά το τελευταίο αυτό κομμάτι της σειράς σήμανε την πρώτη φορά που γυρίστηκαν επεισόδια δίχως την επίβλεψη κάποιου από τους δύο ανθρώπους από τα χέρια των οποίων πέρναγαν τα πάντα για 6 χρόνια. Σε ποιον άφησε ο Ryan την ευθύνη του επιβλέποντα παραγωγού? Στον ίδιο τον Vic Mackey, τον πρωταγωνιστή Michael Chiklis.

Ο Chiklis εξηγεί πώς ανταπεξήλθε στα νέα του καθήκοντα, και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για τη σειρά, ενώ αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για κάποιο τελικό producer's edit από τον Shawn Ryan για το series finale, απεργίας επιτρέπουσας. Περισσότερα στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που πήρε από τον αγαπημένο ηθοποιό ο Michael Ausiello, την οποία θα βρείτε εδώ. H 7η και τελευταία σεζόν της σειράς ξεκινάει να προβάλλεται την 1η Απριλίου, ακριβώς τη στιγμή δηλαδή που θα έχουμε ξεμείνει από original "Lost" και θα έχει ολοκληρώσει το run του το "Wire". Τουλάχιστον δε θα μας λείψουν τα αριστουργήματα, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη άνοιξη.

4 σχόλια:

  1. Ωχ... Θεε μου! Γιατί, γιατί πρέπει να περιμένω μέχρι τον Απρίλιο;;;

    why, why?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε λες πάλι καλά που είχαν προλάβει να γράψουν και τα 13 σενάρια? Φαντάσου να είχαν ξεμείνει 2 επεισόδια στο τέλος, τα οποία ένας θεός ξέρει αν και πότε θα βλέπαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαιρετώ την παρέα! Εγώ, πάντως του Μιχάλη του έχω εμπιστοσύνη... αν δεν κάνω λάθος - από κάτι extras που είχα δει - πρέπει να έχει ξανασκηνοθετήσει μόνος του και πιο παλιά κάποια επεισόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς μας βρήκες! Ο Chiklis όντως έχει σκηνοθετήσει επεισόδια της σειράς, και καλά μάλιστα. (υπάρχουν άλλου είδους άλλωστε?) Βέβαια τώρα με την απουσία του Shawn Ryan, o Michael επιφορτίστηκε πολλές περισσότερες ευθύνες, ουσιαστικά δηλαδή τη διόλου ευκαταφρόνητη διαταγή να προστατεύσει το όραμα του δημιουργού κατά τη διάρκεια του production και του post-production.

    Ο λόγος που κι εγώ του έχω εμπιστοσύνη είναι α) οτι του είχε ο ίδιος ο Ryan, και κάτι θα ξέρει και β) οτι ως μέλος της παραγωγής συμμετείχε σε όλες τις συζητήσεις για την κατεύθυνση της σειράς από την πρώτη κιόλας σεζόν. Go Chik!

    ΑπάντησηΔιαγραφή