'Doctor Who' exhibition


Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά τρέφω μια κάποια μικρούλα συμπάθεια για ένα μικρό sci fi show που λέγεται 'Doctor Who'. Τοσοδούλα. Οπότε το πρώτο πράγμα που έκανα προχθές που έφτασα στο Λονδίνο ήταν να περάσω από το Earl's Court να δω την σχετική έκθεση που πραγματοποιείται εδώ και λίγες μέρες. Είχε μπόλικα πραματάκια, από αυθεντικά κουστούμια μέχρι props κι από μακέτες μέχρι αναλυτική παρουσίαση της διαδικασίας δημιουργίας του make-up των τεράτων. Για οπτικοακουστικό υλικό, συναντήστε με στο σεντόνι που έραψα μετά το άλμα.

Είσοδος μετά του εισιτηρίου:

Πρώτο έκθεμα, υπόγα, κακός φωτισμός, άρα; Autons, φυσικά.

Μια ματιά στα Christmas Specials, κατά σειρά η μακέτα για το κτιριακό διαμέρισμα των Tylers (yes, the Tyler Complex), το φόρεμα της Νύφης, η βασίλισσα των Whatevers που δε θυμάμαι το όνομά τους (δεν ψάχνω γουικιπίντιες εγώ!), και η Kylie με τον φίλο μας τον Bananaffalafel ή όπως λέγανε τον μικρό closeted κόκκινο εξωγηινάκο.




Moffat-ey goodness! Κατά σειρά ο πέτρινος άγγελος του 'Blink', τα ρολογορομπότ του 'Girl in the Fireplace' και μια gas mask από το 'Doctor Dances'.



Oι ενδυμασίες εποχής και το σκιάχτρο από το 'Family of Blood'. (Ειδικά το δεύτερο έχει παραβγεί κουνημένο ακόμα και για τα δικά μου χαμηλά standards, αλλά δεν έφταιγα εγώ. Εκεί δίπλα υπήρχε ένα simulator του TARDIS που έμπαιναν πιτσιρίκια και φαίνονταν σε ένα μόνιτορ σα να το επέβαιναν, και γινόταν της κακομοίρας με πανικόβλητες μανάδες να κυνηγάνε 6χρονα γύρω μου, οπότε πήρα μια φωτό στα γρήγορα και έτρεξα να φύγω.)


New Earth stuff! H φίλη μας η Cassandra, οι γατοκαλόγριες, και φυσικά το λατρεμένο Face of Boa.



Daaaaaleks!...


...versus Cybermen! (God, αυτό το show με κάνει να αισθάνομαι εντελώς σαν 12χρονο.)





E, και μερικά ακόμα χαριτωμένα τερατάκια για να γουστάρουμε. Slitheen, ο τύπος που κατάπινε τα μέλη της L.I.N.D.A. (εξακολουθώ να αρνούμε τη βοήθεια της γουϊκιπίντιας, θα μου έρθει αργά η γρήγορα), οι ζωγραφιές του πιτσιρίκου που εξαφάνιζαν τα πρόσωπα και φυσικά... οι Ood! Ood! Ood! Ood!






...aaaand that's a wrap. Άντε με το καλό αντίστοιχη έκθεση και για το Buffyverse.

3 σχόλια:

  1. Γαμώωωωωωω; I envy you... and I hate you!

    PS. I can see your finger! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mexri ki egw silevw ligo kai tin eida 2 fores tin ekthesi perisy sto Museum of Science and Industry sto Manchester....
    Kai zilevw giati perisy den eixe tous weeping angels tou "Blink".......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πίσω από το ticket είναι και όλα μου τα ηλεκτρονικά αξεσουάρ, επιμελώς κρυμμένα. :P

    Για την έκθεση το μόνο κρίμα είναι οτι την είδα τώρα πριν αρχίσει η σεζόν, γιατί διάβασα οτι θα προστίθενται εκθέματα καθώς προβάλλονται τα αντίστοιχα επεισόδια. Για 3 βδομάδες τους έχασα τους Sontarans, dammit!

    ΑπάντησηΔιαγραφή