'HIMYM': No Tomorrow


Άγιε Πατρίκιε, μεγάλη σου η χάρη! Δεν το πιστεύω οτι ήρθε επιτέλους ξανά η στιγμή, η μεγάλη και πολυαναμενόμενη στιγμή, που αρχίζουν να επιστρέφουν οι σειρές μας από την πολύμηνη διακοπή λόγω της απεργίας. Είχα αρχίσει να συνηθίζω στην ιδέα οτι θα μπλόγκαρα μόνο για 'Lost' και για 'American Idol' (3 φορές την εβδομάδα) μέχρι το τέλος του κόσμου.

Με την κρίση μου ενδεχομένως επηρεασμένη από τα δάκρυα χαράς για την έναρξη του κύματος επιστροφής, ακολουθούν spoilers μετά το άλμα για ένα φανταστικό 'How I Met Your Mother'.

Δεν ξέρω τι σπιντάκια δίνουν εκεί στο CBS, αλλά είναι τρομακτικό το γεγονός οτι σε λιγότερο από ένα μήνα οι Bays & Thomas έσπασαν ιστορία, έγραψαν σενάριο, έστησαν παραγωγή και εν τέλει γύρισαν ένα επεισόδιο το οποίο όχι μόνο δε μοιάζει ειδικών αναγκών, αλλά είναι κι ένα από τα 2-3 καλύτερα της σεζόν. Δομή τυπικά HIMYM-ική, επιπλέον με ένα b-story που δε μοιάζει με νεκρό χρόνο, και πάνω απ'όλα την περαιτέρω ανάπτυξη της όλο και πιο continuity-heavy ιστορία της Μητέρας.

Ο χαρακτήρας του Ted είχε πάρει μια πιο Barney-esque στροφή σε αυτή τη σεζόν μετά το χωρισμό με τη Robin, το οποίο έβγαζε νόημα ως κατεύθυνση, όμως ήθελε μεγάλη προσοχή ως προς το πόσο μακριά θα του επιτρεπόταν να φτάσει. Ίσως η απεργία καθάρισε κάπως το μυαλό των δημιουργών και αποφάσισαν πως πήγε αρκετά η ιστορία, πως έφτασε η ώρα να ξαναβρεί το focus του τόσο ο Ted όσο και η σειρά. Έτσι, χάρη σε ένα cell phone-fueled mini-intervention με τον Marshall, o friendly neighborhood architect βλέπει τον εαυτό του όπως είναι κι όχι όπως τον εκλογικεύει ο ίδιος, ψιλοφρικάρει με αυτό που βλέπει, και αποφασίζει να βάλει ένα τέλος. Και σε εκείνη ακριβώς τη στροφή του, συναντάει τη Μητέρα. Ή μάλλον, την ομπρέλα της.

H μεθυσμένη βραδιά προσέφερε κάμποσα highlights, όπως το "Shockingly deep bellybuttons" ή το αριστουργηματικό zip code rant του Barney. (το οποίο σημείωσα σε άλλο PC και θα το προσθέσω εδώ με edit όταν η Tellas μου κάνει την τιμή να με αφήσει να έχω ίντερνετ για 5 συνεχόμενα λεπτά.)

Η πραγματική βερσιόν έκλεψε την παράσταση όμως, γιατί ενώ ήταν κάτι που σαν ιδέα το έχει κάνει πολλές φορές η σειρά, η εκτέλεση το έκανε να ξεχωρίζει. Αντί να έχουμε τη συνήθη χιουμοριστική διαφορετική οπτική, όπου τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά από όπως τα θυμόταν ο Ted, είχαμε εδώ μια νηφάλια και grainy ματιά στα γεγονότα, όσο ελαφρώς αλλοιωμένα χρειαζόταν ώστε να μη θέλουμε να γελάσουμε, αλλά να λυπηθούμε για τον Ted. Το να θυμάσαι οτι την έπεσες με άθλια ατάκα σε κοπέλα και στην πραγματικότητα να την έχεις πέσει στον μπάρμαν / στην καθαρίστρια / στο λαμπατέρ; Αστείο. Το να θυμάσαι οτι την έπεσες με άθλια ατάκα σε κοπέλα και στην πραγματικότητα να έχεισυμβεί ακριβώς αυτό αλλά χωρίς το φίλτρο του sitcom; Depressing.

Πολύ ωραία εκτέλεση λοιπόν, και για κερασάκι στην τούρτα ήρθε η κίτρινη ομπρέλα στο φινάλε να σημάνει ένα νέο κεφάλαιο για τον Ted. Τώρα, η κοπέλα που τράκαρε μες στο μπαρ; (δες φωτό.) Ήμουν σίγουρος οτι θα ήταν η Μητέρα, αλλά στο τέλος μου τα χάλασε λέγοντας οτι δεν την γνώρισε εκείνο το βράδυ. Εντάξει, άνετα μπορείς να θεωρήσεις οτι δεν γνωρίστηκαν, οπότε να είναι όντως αυτή. Όμως ακόμα κι αν δεν είναι όντως αυτή, σίγουρα θα είναι κάποια φίλη της, ενδεχομένως αυτή που θα ψάξει την ομπρέλα, φέρνοντας τους δυο τους σε επαφή. Σε κάθε περίπτωση, χαίρομαι που βλέπω κίνηση στο θέμα Μητέρα. Ειδικά αν η σειρά δεν ανανεωθεί για 4η σεζόν (πολύ πιθανό) και δεν μετακομίσει σε άλλο δίκτυο (υπαρκτό ενδεχόμενο), θέλω τουλάχιστον πριν φύγει να μας έχει συστήσει τη μητέρα των παιδιών του Ted.

Στο μεταξύ, ο Marshall και η Lily επιτέλους μετακόμισαν στην Dowisetrepla όπου ανακάλυψαν οτι εκτός της βρώμας θα έχουν και το στραβό πάτωμα για προίκα. Ούτε το 'Money Pit' να ήταν. Χαριτωμένο b-story, ειδικά για το ρατσιστικό/φιλικό φάντασμα που εφηύρε ο Marshall. Τίποτα εντυπωσιακό, αλλά κλάσεις καλύτερο από όλα εκείνα τα ατελείωτα και ανυπόφορα σαχλο-dates της Robin που με έκαναν να νιώθω σα να βλέπω (κυρίως) latter-day 'Friends'.

All in all, φανταστική επιστροφή. Ακολουθεί ο τυφώνας Spears που μπορεί να επιτύχει ένα εκ των παρακάτω:
a) Να μην καταστρέψει ποιοτικά το show, και να του ανεβάσει τα νούμερα σώζωντάς το.
b) Να καταστρέψει ποιοτικά το show, και να του ανεβάσει τα νούμερα "σώζωντάς" το.
c) Να καταστρέψει ποιοτικά το show, δίχως να του ανεβάσει τα νούμερα, υπογράφοντας τη θανατική του καταδίκη.

Άγιε Πατρίκιε, άλλο ένα θαυματάκι κάνε πριν φύγεις, mm-kay;

EDIT: To zip code rant του Barney:
“She's 516. She might dress like she's 718, act like she's 212, but trust me. She's 516. Oh, and her husband, letting her out alone on St. Patty's Day? If that dude's not 973, I'm 307. Wyoming.”
Αυτό που πουλάειολοκληρωτικά το αστείο για μένα; To "Wyoming" στο τέλος. Genius!

4 σχόλια:

  1. Σχετικά με Ted's future wife: ίσως να είναι και αυτή που έπεσε πάνω της, το όλο drunkenness του Ted αφήνει πολλά περιθώρια (βλ. the pineapple incident και το butterfly incident). Άμα προσέξεις το καρέ με την γυναίκα του ομπρέλλα και οι δυο γυναίκες φοράνε jean, ενώ η καμπαρντίνα δεν αποκλείετε να κρύβει την μακριά μπλούζ της γυναίκας που συνάντησε. Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Thank God!
    Δεν θα προσθέσω κάτι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. epitelous! epestrepse!
    poli oreo to episodio,ok den boro na po oti ine apo ta agapimena mu omos.
    isos i mitera na ine afti pu epese pano tou,giati alloste na mas diksi afti ti skini?gia na mas berdepsi?
    perimeno me anipomonisia to epomeno episodio...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. etsi skeftika k egw gia tin skountimeni kopelia. itan random, alla sta senaria den uparxei sxedon pote random for the sake of it, eidika se tight 20lepta. stantar tha epistrepsoume polles fores me flashback sti sugekrimeni bradia

    (this also kills your tatoo artist theory, tyler. heh ;) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή