'The Office': Dinner Party


Ας αναλύσουμε για μια στιγμούλα πόσο γαμάτο είναι το screencap που έπιασα, μαζί με spoilers για την επιστροφή του 'Office', μετά το άλμα.

Το ύφος κάθε χαρακτήρα στην παραπάνω φωτό είναι ένα ικανό starting point συζήτησης για το επεισόδιο. Ο Michael έχει πάρει το self-important βλέμμα του, έχει μαζέψει αρκετή πίστη στον εαυτό του και είναι έτοιμος με αφορμή την αναπάντεχη επίσκεψη του Dwight να βάλει τη Jan στη θέση της. Γιατί το δικαιούται!

Δυο λεπτάκια εδώ. Το τελευταίο επεισόδιο πριν την απεργία ήταν το 'Deposition', μια μάλλον θλιβερή και depressing ματιά εξωτερικού παρατηρητή στη σχέση του Michael με την αποτυχημένη γυναίκα του, οπότε σε μια φυσική εξέλιξη, οι συγγραφείς για την αμέσως επόμενη εβδομάδα ετοιμάζονταν να κοιτάξουν αυτή τη σχέση μεταφέροντας την κάμερα μέσα στο σπίτι τους. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά, η απεργία τους χάλασε τα σχέδια, ο Steve Carell αρνήθηκε να περάσει τις picket lines, και το 'Office' σταμάτησε τα γυρίσματα σχεδόν ένα μήνα πριν οποιοδήποτε άλλο show. Aυτό το επεισόδιο έπρεπε να το έχουμε δει 7 μέρες μετά το αμέσως προηγούμενο. Και έτσι θα προσπαθήσω να το σχολιάσω.

Υπάρχει λοιπόν εδώ μια σίγουρα βαριά αίσθηση, καθώς αποδεικνύεται πως η ενασχόλησή μας με τη συζυγική ζωή του Michael εν ήταν το αντικείμενο ενός μεμονωμένου αστείου, αλλά κάτι που εξελίσσεται σε κεντρικό άξονα της σεζόν. Υπό αυτή την έννοια υπάρχει μεν μια αίσθηση αποσύνδεσης με το ρθμό της ιστορίας να έχει πάει στα κομμάτια, από την άλλη όμως η ατμόσφαιρα δεν είναι το ίδιο βαριά με όσο θα ήταν αν είχαμε δει τόση μιζέρια στα καπάκια. Σίγουρα πάντως αυτό το επεισόδιο ήταν αστειότερο από το 'Deposition', έστω και με αυτό τον πονάω-σωματικά-και-θέλω-να-κρυφτώ-πίσω-από-τον-καναπέ μου τρόπο. Welcome back, Michael Scott.

Η αλήθεια είναι πως χρειάζονταν αυτά τα επεισόδια, γιατί μετά τα 4 ωριαία λάθη της αρχής της σεζόν, ο Michael είχε μετατραπεί στον Homer Simpson και αυτό που συμβαίνει τώρα είναι η παρακολούθηση του επανεξανθρωπισμού του. Η δυστυχής ζωή του με την Jan είναι αυτή ακριβώς που θα περιμέναμε να είναι δεδομένων των όσων είχαν υπονοηθεί ή ειπωθεί και είμαι περίεργος να δω αν οι συγγραφείς στοχεύουν σε κάποιου είδους λύτρωση για τον Michael ή αν σκοπεύουν να τον αφήσουν σε αυτή την κόλαση-σε-λούπα που τον έχουν καταδικάσει.

Τουλαχιστον αν είναι να τον αφήσουν εκεί, ας του στέλνουν παρέα εξίσου καλή με αυτή που είχε εδώ. Ο Jim είναι ο αιώνιος πλακατζής και το βλέμμα του στην εικόνα τα λέει όλα, τη στιγμή που αντίκρυσε τον Dwight, σε τέλειο συνδυασμό με το ενστικτώδες "Awesome!" της Pam. Καλύτερη στιγμή τους το ύφος πανικού της Pam μπροστά στο ενδεχόμενο να δραπετεύσει μόνος ο Jim αφήνοντάς την εκεί.

Και μετά υπάρχει φυσικά ο Andy που στη θέαση του Dwight γυρίζει κατευθείαν να κοιτάξει την Angela, η οποία εξακολουθεί να τον μισεί όσο πάντοτε. Σοβαρά τώρα, πόσο αστεία ήταν η γεμάτη κακία στιγμή που τρίβει αυτό το σουβλακοειδές πράγμα που έτρωγε πάνω στο αμάξι του Andy επειδή αυτός επιχείρησε καρα-άβολα να τη φιλήσει;

Άλλα κωμικά highlights του επεισοδίου,
  • ο χορός της Jan,
  • η οθόνη-μινιατούρα των $200 του Michael
  • η λάθος με κάθε πιθανό τρόπο χρήση της φράσης "When in Rome" από τον Michael, λίγο αφού κάποιος, δεν θυμάμαι, είχε πει περήφανα ένα παντελώς random και πιθανότατα ανακριβές σχόλιο για την Ισπανία
  • η νταντά του Dwight
  • το οτι για αρκετή ώρα η παρουσία της ήταν ανεξήγητη και ξεκαρδιστικά random
  • το οτι ο Jim ζήτησε το mail της για να της κάνει "πολλές ερωτήσεις"
  • Ο. ΧΟΡΟΣ. ΤΗΣ. JAN.
Πιθανώς επειδή το σενάριο είχε ολοκληρωθεί πριν την απεργία, το 'Office' ήταν η μοναδική από τις κωμωδίες που επέστρεψε όπως ακριβώς την είχαμε αφήσει. '30 Rock' και 'Ηow I Met Your Mother' είναι πανέξυπνα και δομικά όπως περιμένουμε να είναι, αλλά για την ώρα δεν είναι όσο αστεία θα έπρεπε. Το 'Office' ευτυχώς σκίζει σε όλους τους τομείς.

6 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω... προσωπικά διαφωνώ. Μου φάνηκε πολύ... over-the-top το συγκεκριμένο επεισόδιο. Είχε γαμάτες στιγμές (με καλύτερες την είσοδο του Dwight και την παρατρίχα απόδραση του Jim) αλλά, σαν σύνολο, δεν είχε καθόλου το subtlety που θυμάμαι να χαρακτηρίζει το Office.
    Ίσως να φταίει ότι είχα πολύ καιρό να δω.

    Από κει και πέρα, πάντως, στα συγκεκριμένα points που αναφέρεις συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παίζει πάντα ως ενδεχόμενο να το έχω ξεσυνηθίσει, και αν το είχα δει πράγματι όσο κοντά με τα προηγούμενα υποτίθεται πως ανήκει, να υπήρχε τρελό tone shift που τώρα δεν μυρίζομαι καν. Απλά έχω την αίσθηση πως οι καυγάδες του Michael και της Jan, έτσι όπως ξεκίνησαν με λεπτές κακιούλες και εξελίχθηκαν σε αυτό το τσίρκο, ήταν απόλυτα συνεπείς με αυτούς τους δύο χαρακτήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. epestrepse???
    weeeeeeeeeeeeee...
    steile kana sms re paidi mou!
    lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. to eida xtes.
    teleio.
    xoros -afto to tragoudi mou thimizei polla- Jan ola ta lefta odos.
    gamo ta gelia kai H skini pou o michael fernei stin trapezaria tin neon pinakida tou...

    kai ta keria! min ksexnas ta keria! lol (kai to tiny krevati tou michael).
    Posi funny-awkwardness tha dextoume akoma??? thelo kai alli... lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To tiny κρεβάτι του Michael με είχε κάνει να γελάω νευρικά σε άσχετες στιγμές για όλη την υπόλοιπη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ksexasa kai to allo re si!

    "kamera se tripodo" mesa se krevatokamara... mega lol... hahahaha...

    ΑπάντησηΔιαγραφή