How I Met Your Mother 4x05 'Shelter Island'


Σχόλια μετά το άλμα για το 5ο 'How I Met Your Mother'.

Έχω την αίσθηση πως αυτό ήταν από τα πιο άνισα επεισόδια που έχει κάνει ποτέ η σειρά, γιατί η αρχή του και το τέλος του ήταν υπέροχα, αλλά μετά υπήρχε ένα μεσαίο μέρος ανυπόφορο που ήταν όχι απλά τυπικό sitcom αλλά και latter-day 'Friends' sitcom κιόλας. Εκεί στη μέση υπήρχε το χαρακτηριστικά για sitcom άβολο στήσιμο σκηνών σε χώρο που είναι εξωτερικός αλλά δεν είναι εξωτερικός στην πραγματικότητα, κρύα αστεία, παρεξηγήσεις και όλα αυτά τα κουραστικά.

Και αυτή η σκηνή στον διάδρομο με τον Ted και τον Jason Jones ντυμένο καρατέκα χωρίς κανένα προφανή λόγο; Πόσο άνετα μπορούσατε να δείτε τον Ross σε αυτό τον ίδιο διάδρομο, με τις ίδιες ακριβώς αντιδράσεις, και την ίδια ακριβώς D'oh! κατάληξη; (Το οτι ο Jason Jones είναι εξαιρετικά αστείος ακόμα κι όταν δεν κάνει τίποτα -πόσο μάλλον όταν φοράει στολή καρατέκα χωρίς κανέναν προφανή λόγο- είναι εκτός του θέματος εδώ!)

Αλλά η κατάληξη σχεδόν μου πούλησε το επεισόδιο, όχι μόνο επειδή ξεφορτωθήκαμε τη Stella, αλλά και γιατί κατέληξε με έναν εντελώς ΗΙΜΥΜ τρόπο να μετατρέπει μεγάλο μέρος του υπόλοιπου επεισοδίου σε ενός είδους σχόλιο για τα τυπικά sitcoms. Είδαμε δηλαδή τις γνωστές παρεξηγήσεις που συνήθως έρχονται από το πουθενά και έτσι όπως είναι εντελώς τραβηγμένες οδηγούν το ζευγάρι στο χωρισμό (γεια σου και πάλι Ross!) μόνο που εδώ, χάρη σε ένα έξυπνο twist, δεν οδήγησαν απευθείας στον χωρισμό, παρά στον λόγο για τον οποίο αυτός επήλθε. Τα πάντα εδώ, η Robin, το New Jersey, ο μη-γάμος της αδερφής της Stella, τα πάντα ήταν red herrings. Well done.

Οπότε προχωράμε τώρα παρακάτω... πού ακριβώς; Ελπίζω να τελειώσαμε για κάποιο διάστημα με όλα τα περί Μητέρας, και να μην αφήσει η σειρά το ιδιοφυές της αρχικό twist να την παρασύρει στον τάφο της. Το 'ΗΙΜΥΜ' είναι στα καλύτερά του όταν αφήνεται στις ορέξεις αυτών των 5 υπέροχων (έστω 4μιση) χαρακτήρων και όχι όταν τους πετάει down-to-earth ρομάντζα στο δρόμο τους. (Το Robin/Barney thing είναι μια εξαίρεση που για πολλούς λόγους εξακολουθώ να θέλω να δω να το δοκιμάζουν οι Bays/Thomas.)

Με αυτό θέλω να πω, ας ελπίσουμε οτι θα ηρεμήσουμε τώρα και πάλι για λίγο, και δε θα δούμε πάλι gags σαν εκείνο με τον Barney-λεσβία να χάνουν screen time από κάτι σαν τη Stella. (Μιλώντας για τον Barney, πόσο αστείο ήταν οτι τελικά δεν ήταν εξαρχής στο δωμάτιό του η αδερφή της Stella...; Κι επίσης, πετυχε κι αυτός το πρώτο του τρίο; Μην ξεχνάμε τέτοια σημαντικά ρεκόρ.)

Πάμε γι'άλλα τώρα. Έχουμε ακόμα αποτυχημένες σχέσεις να γνωρίσουμε, ιστορίες με κατσίκες να διηγηθούμε, δυο χαστούκια να μοιράσουμε. Νεκρός χρόνος ήταν αυτός, και πάει.

5 σχόλια:

  1. Ι totally saw the end coming, αλλά μόνο και μόνο επειδή μόνο κάτι τέτοιο θα ήταν αντάξιο του HIMYM!

    Αντίο Στέλλα, είχες δυνατότητες, αλλά σε έφαγε η μαρμάγκα και η χαρακτηριστική βιασύνη του Ted. Ήμουν σε εντελώς cheering φάση προς το τέλος που η Robin του είπε ακριβώς οτι νιώθαμε ως θεατές τόσους μήνες!

    xtra points για το fake flash forward με τη Στέλλα...LOL-worthy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. siga min itan ayto to proto trio tou Barney! unacceptable!!!

    i Stella efyge, i Stella paei, k den tha leipsei se kanena omws!! on to better things!

    kala, omws, KANENA sxoliaki gia tin Tokyo job tis Robin? poso apisteyta sequences tha mporousan na exian bgalei apo ayto? krima pou tin paraitisan toso grigora

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Tha sou kanw thn plath pollock" 8D

    Το λατρεύω αυτό το πράμα που στις σειρές ό,τι τυχάρπαστος περάσει κάνει τις σούπερ-ντούπερ αναφοράρες. (LOL)

    siga min itan ayto to proto trio tou Barney! unacceptable!!!

    Ότνα πέρσι έκανε το πρώτο του ο Ted (με την Pineapple τύπισσα και την Busy Philips από το 'Freaks & Geeks') ο Barney είχε δηλώσει πως ούτε αυτός το είχε καταφέρει.

    kala, omws, KANENA sxoliaki gia tin Tokyo job tis Robin? poso apisteyta sequences tha mporousan na exian bgalei apo ayto?

    Very true. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. oops den to thumomoun...

    k pali unacceptable!! siga to duskolo na kaneis trio, o barney eprepe na to eixe sto tsepaki tou apo ta 20s meta to trasnformation :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή