30 Rock 3x02 Believe in the Stars


Σχόλια για το Oprah-rific '30 Rock' μετά το άλμα.

Καθώς παρακολουθούσα το 2ο φετινό επεισόδιο της λατρεμένης κωμωδίας, συνειδητοποίησα οτι δεν είχα εν τέλει γράψει τίποτα για την πρεμιέρα! Και όσο εξελισσόταν αυτό το επεισόδιο, καταλάβαινα γιατί: ήταν διασκεδαστική μεν, αλλά στην προσπάθειά της να λύσει τις συνέπειες του περσινού φινάλε έτρωγε πολύτιμο χρόνο από το παλαβό χιούμορ και κατέληγε να είναι μια κάπως διεκπεραιωτική (για τα στάνταρ του show) κωμωδία.

Αυτό το επεισόδιο όμως; Αυτό το επεισόδιο ήταν θριαμβευτική επιστροφή σε φόρμα! Βασικά γιατί ήταν πάρα, πάρα, πάρα πολύ αστείο. Ο πειρασμός του Kenneth (και η διαπίστωσή του, σοκαρισμένος, οτι υπάρχει ένα κανάλι που απλά διαφημίζει τα άλλα κανάλια!), το όλο concept των ψεύτικων ολυμπιακών αθλημάτων ως ενδεχομένως σπόντα στην παραπλανητική κάλυψη των Αγώνων από τα αμερικάνικα media (και η ξεκαρδιστική αναφορά του γυναικείου ποδοσφαίρου -ερμ, εννοώ 'soccer'- ως ένα από αυτά), SYNCHRONIZED RUNNING!!, ο Tracey ως λευκή γκόμενα (και το monster claw του!), η ιδέα οτι ένα 12χρονο μπόρεσε να συνδεθεί με αυτά τα δύο ανώριμα όντα όπως κανείς ενήλικος δε μπορούσε, και last but not least... η. φωνή. της. Liz. ως. πριγκήπισσα. Leia. ("...because I can read thouuuughts.") *tyler κυλιέται στο πάτωμα με δάκρυα στα μάτια*

Και δεν έφτανε η random amazingness, αλλά είχαμε κι όλο αυτό το Oprah thingie για να δέσει το γλυκό. Καταρχάς βρήκα πολύ αστείο το οτι Tracey και Jenna μαλώνανε για το αν είναι μεγαλύτερο μεινέκτημα να είσαι γυναίκα ή μαύρος στη σημερινή κοινωνία, και η ύπαρξη της Oprah έλαβε χώρα δίχως κάποια απευθείας αναφορά στο πόσο irrelevant καθιστούσε αυτή τη συζήτηση. Και από εκεί και πέρα, η ίδια της η παρουσία...!

Χίλια μπράβο στην Winfrey που δέχτηκε να κάνει ένα πέρασμα από την παλαβή σειρά της Fey ουσιαστικά για να παρωδήσει τον εαυτό της. Και η Fey για μια ακόμα φορά δείχνει πόσο πολύ έχει ωριμάσει ερμηνευτικά, δίνοντας ρέστα σε κάθε σκηνή περιλάμβανε το είδωλό της και/ή μεθύσι. Τα γουρλωμένα, παιδικά μάτια της, κάθε φορά που ανέφερε το όνομα της Αγίας Oprah και το πώς θα έρθει για να τους σώσει όλους, έφτιαξαν όλο το επεισόδιο, ενώ κάθε της σουρεαλιστικός διάλογος στο αεροπλάνο με την Oprah/Pam ήταν χρυσός.

Χριστέ μου, αν η Fey είχε την ικανότητα να χρησιμοποιεί τόσο σωστά και ξεκαρδιστικά τα διάφορα celebrities που πέρναγαν από την cool σειρά της για να διακωμωδηθούν (πριν την Oprah είχαμε τις αξέχαστες παρουσίες των Al Gore, Jerry Seinfeld, David Schwimmer), ένας θεός ξέρει τι θα κάνει τώρα που έχει πιάσει το zeitgeist από τα αρχίδια. Long live Fey.

3 σχόλια:

  1. Η ατάκα για τον Charlton Heston, η ατάκα για τον Shyamalan, η απόπειρα αυτοκτονιας του Kenneth χωρίς δεύτερη σκέψη... Πανικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To pushing daises den tha kopei!!!Diladi elpizo gia auto alla anyway den painei to timeslot tou lost!To Private Practice allazei wra kai pairnei to lost tin wra tou!!!
    *dances happily!!!*
    Whoo-Hoo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oprah is coming! Everything will be alright...

    apla theiko olo to skiniko, k just so much shit going on! brava! brava! k to apisteyto oti oute to pira xampari to twist mexri pou egine, katholou psiliasmenos. well done.

    tha kaneis kanena post gia to True Blood k to apisteyta aprosmeno twist? ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή