How I Met Your Mother 4x07-4x08


Σχόλια μετά το άλμα για τα δύο τελευταία HIMYM.

Τι αηδίες μας λέει δηλαδή αυτές τις δύο βδομάδες η σειρά; Πρώτα όλοι οι χαρακτήρες στο show ξαφνικά θέλουν μωρά και αδυνατούν να αντισταθούν στην υπερδύναμη της Κάλτσας, και τώρα έχουμε τη Robin να δίνει το πιο γελοίο κήρυγμα στην ιστορία του show στην Lily, τόσο γελοίο και πατροναριστικό που ήμουν 100% βέβαιος οτι θα κατέληγε σε μια χιουμοριστική μπλόφα; Wow. Δεν είναι οτι απεχθάνομαι κάθε τι που εμφανίζεται πιο συντηρητικό σε απόψεις από ό,τι θα ήθελα, αλλά δε μπορώ παρά να το κάνω θέμα όταν πρώτα το έχει κάνει θέμα το ίδιο το show, βγάζοντάς το βίαια από την ιστορία στη μορφή 'διδασκαλίας'.

Κοινώς, οι παραδοσιακές αξίες του Judd Apatow δε χάλαγαν ποτέ την απόλαυσή μου του 'Freaks & Geeks', γιατί ό,τι ήθελαν εκεί οι χαρακτήρες για τους εαυτούς τους ήταν ειλικρινές και συγκινητικό και ποτέ δε θα έβλεπες κάποιον να γυρίζει στα μούτρα σου για να το τρίψει πάνω σε αυτά. Ακόμα πιο κοινώς, δεν κρίνω απόψεις, αλλά τον τρόπο που επικοινωνούνται μέσω μιας ιστορίας, και το HIMYM για 2η συνεχή βδομάδα αφήνει το 'μήνυμα' να καθορίσει την ιστορία, αφήνοντας χαρακτήρες να φέρονται σαν ξένοι μόνο και μόνο για κάνουν ένα point:
H Robin ζει μια προσωπική κι επαγγελματική κρίση, σύμφωνοι, αλλά την τελευταία φορά που τσέκαρα, αυτός δεν είναι λόγος για να μετατραπείς στον σοφό γκουρού του χωριού, το αντίθετο μάλλον. Και η Lily τα έχει πλέον όλα (δηλαδή είναι παντρεμένη, βασικά) κι ας μην έχει λεφτά ή ας μην έχει σπίτι της προκοπής; Λαμπρά.

Προσπερνώντας με δυσκολία αυτά που η σειρά χώνει η ίδια σε πρώτη θέση, μπορώ να πω οτι το 7ο επεισόδιο ήταν παντελώς meh αν εξαιρέσουμε το παρόλ'αυτά αστείο θέαμα του Barney να κρατά την καλτσούλα και να σπάει κι αυτός με ένα γλυκύτατο "Sock!". Το 'Woooo!' από την άλλη είχε περισσότερες αστείες στιγμές, αν και όχι στα επίπεδα που μας είχε συνηθίσει παλιότερα η σειρά.

Το subplot με τους Sven συνεχίζει μεν τη λαμπρή αμερικάνικη παράδοση της εξίσωσης της Ευρώπης με το trash, αλλά ταυτόχρονα διέθετε εξιλεωτικό χαρακτήρα στο πρόσωπο του Barney που δεν ήξερε (ή νοιαζόταν) για το διαχωρισμό Γαλλίας-Σουηδίας. Καλό. Και αστείο, φυσικά, γιατί πόσο πιο Barney θα μπορούσε να είναι η over-the-top trash-ίλα που παρουσίασαν οι Sven με τον δράκο που βγάζει φωτιά κι έχει strip-club μέσα στο "Ν";! Κερασάκι στην τούρτα του storyline, η random αναφορά στο 'Mad Men'. Ερώτηση: πιστεύει κανείς άλλος οτι ήταν η τέλεια ευκαιρία για το 4ο χαστούκι;

Στο υπόλοιπο μισό του επεισοδίου, επικράτησε μια γενικευμένη προβλεψιμότητα (ο FutureTed χρειαζόταν να μας εξηγήσει τι σημαίνει Woo!Girl; Η εμφάνιση του Marshall στο τέλος θα μπορούσε να είναι πιο χρονομετρημένη; Το φιάσκο της επίσκεψης της Lily θα μπορούσε να γίνει περισσότερο ντροπιαστικά sitcommy;-- Α ναι, έγινε.), αλλά υπήρξαν τα αναπάντεχα κωμικά twists που το έκαναν ένα από τα 2-3 αστειότερα της σεζόν: o Ted να πηδάει από το πουθενά ανάμεσα στα Woo!Girls, ο Dr. Seuss-διάλογος, ο Barney να ρίχνει τα πάντα και να τσακίζεται να βρει τα Woo!Girls. Ο επίλογος του επεισοδίου συνδύασε έξυπνα τα δύο plots για ένα πολλαπλά αστείο payoff από αυτά που είναι τόσο HIMYM (ή 'Coupling', αν προτιμάτε) αλλά που η σειρά είχε αρκετό καιρό να κάνει.

Βασικά δεδομένης της όλης φετινής επίδοσης του show, το 'Woooo!' δεν ήταν καθόλου κακό επεισόδιο, και μάλλον βελτίωση, all things considered. Αλλά αφήστε το κήρυγμα για κανά show του Bill O'Reily, παίδες.

12 σχόλια:

  1. piase to gossip girl vreeeeeeeee
    pou kanei jafnika tin vanessa interesting!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι πίεση! Ό,τι βλέπω ανεβαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σημερινό μου άρεσε. Το προηγούμενο καθόλου.

    Το καλό είναι ότι πάει πολύ καλά στα ratings τις τελευταίες εβδομάδες απότι διαβάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, θέλω να πιστεύω οτι πλέον έχει πάψει να αποτελεί θέμα η ανανέωσή του ή μη, ειδικά σε μια σεζόν σαν τη φετινή, με τον μισό τηλεοπτικό χάρτη να βυθίζεται σε βάθη πρωτόγνωρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δύο παρατηρήσεις:

    1) fire Marshall

    2) λόγω επαγγέλματος, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το gig με τους SVEN αντιπροσωπεύει ένα καλό ποσοστό των απανταχού ολλανδικών αρχιτεκτονικών γραφείων (δεν υπάρχουν πολλοί σουηδοί αρχιτέκτονες :p ). και μπορεί για λόγους ευρύτερης κατανάλωσης το κτίριο να μετατράπηκε σε Τ-Rex, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα concept των aforementioned γραφείων δεν απέχουν και πολύ... και η γενικότερη εμφάνιση τους, από τα ρούχα μέχρι την παρουσίαση, spot on. (και btw η αρχιτεκτονική του Ted αποτελεί ότι πιο generic/boring έχει εξάγει η Νέα Υόρκη τα τελευταία 50 χρόνια σε design ουρανοξυστων).

    Cheers.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1) Tέλειο, τέλειο, τέλειο αστείο! Η γκουφοσύνη του Marshall το πούλησε, βασικά, αλλά τέλειο nontheless! :D

    2) Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για το insight σας, μεσιέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. logw epaggelmatos na symplhrwsw pws oi prwtoi ouranoksystes tou chicago mprosta stous ouranoksystes tou ted einai oti oi pink floyd mprosta sta kaka koritsia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. den tha latreyame oloi na doume to T-rex ouranoksusti na pragmatopoieitai omws?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εννοείται! Και, για να το πιάσω από εκεί που το άφησε ο Παν Παν, αν οι ουρανοξύστες του Chicago ήταν οι Floyd και του Ted τα Κακά Κορίτσια, τότε των Sven είναι... κάτι campy και cool και awesome και εντελώς ευρωπαϊκό και που εντελώς θα λάτρευα. Χμ.

    Girls Aloud;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προσωπικά θα απαιτούσα τη δημιουργία μίας νέας spin-off κωμωδίας που θα διαδραματίζεται στην εταιρία του Μπάρνεϊ (όσες σκηνές έχουν διαδραματιστεί εκεί πέρα περιέχουν άπειρο γέλιο αλλά και ισόποση δόση κυνισμού). Προς το παρόv όμως καλύπτομαι από τα IT Crowd & 30 Rock.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mαζί σου! Το 2ο πιο επιθυμητό μου spin-off μετά το 'Dutch & Billings!' :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γιατι ρε σεις και τα not fathers day jokes ηταν καλα, αλλα ενταξει το woo ήταν απο τα πολύ καλα επεισοδεια της σειρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή