Yes, they can


Σχόλια για το 'Daily Show' και το μεγάλο post-Bush ερωτηματικό, μετά το άλμα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που Stewart & Colbert έχουν πει μεταξύ αστείου και σοβαρού σε συνεντεύξεις πως τη μέρα που θα λήξει η διακυβέρνηση Bush θα έμεναν χωρίς δουλειά. Και τώρα θα φτάσει η μέρα που όχι μόνο Bush δε θα έχουν, αλλά ούτε καν μια Sarah Palin.

Το γεγονός σατίρισαν κι οι ίδιοι αυτοσαρκαστικά στο κλείσιμο του εκλογικού special επεισοδίου Indecision 2008 (το οποίο δεν πολυήταν αστείο, by the way*) και προσωπικά περιμένω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δω πώς θα εξελιχθούν τα δύο shows πολιτικής σάτιρας όταν η κοινή λ
ογική λέει οτι δε θα έχουν πλέον και τόσα πολλά πράγματα να σατιρίζουν.

(*Αν και διασκέδασα με την κατάληψη των anchor θέσεων από τον Larry Wilmore και τον W
yatt -'Medicine for Melancholy'- Cenac!)

Μπορεί αυτός ο ελεεινός ο Chris Mattews να είπε στο πρώτο μετεκλογικό 'Daily Show' οτι και ο Obama θα κάνει λάθη, αλλά όλοι ξέρουμε πολύ καλά οτι δε θα έχουν την ίδια κωμική χροιά λογικής τους παραλόγου που είχε οτιδήποτε συνέβη ποτέ στα τελευταία 8 (παρά δυο μήνες) χρόνια. Ο συμβολισμός πίσω από τον αποχαιρετισμό της μίμησης Bush του Jon Stewart ήταν πολύ δυνατός: το αντικείμενο της σάτιρας ήταν τόσο ισχυρό που πλέον δεν ξέρουν να κοροϊδεύουν τίποτα άλλο!

(Και by the way, πόσο φρικτά πατροναριστικός ήταν αυτός ο άθλιος των Fox News; Μια όμορφη μαύρη γυναίκα, τα όμορφα παιδιά, ένας δυνατός, ισχυρός, μαύρος άντρας. Blergh. Ξέρασα λίγο μέσα στο στόμα μου.)

Τα καλύτερα λοιπόν βρίσκονται στο αύριο για τις ΗΠΑ, αλλά τι θα γίνει με το Comdey Central; To skit με τον επόμενο σκύλο των ΗΠΑ ελπίζω να μην ήταν ενδεικτικό-- εκείνο με τους τρομοκράτες, ναι! ("What about terrorists over 30;" - "You don't know much about terrorism, do you John;)

4 σχόλια:

  1. Ε, οχι, δεν το παιρνω σαν σοβαρο προβληματισμο αυτο.

    Ο σκοπος της σατιρας ειναι να σατιριζει ανεξεραιτως, οχι να σατιριζει μονο αυτους που τους αξιζει.

    Συμφωνω οτι τα 'λαθη' του Obama δεν θα διαποτιζονται απο τον σουρεαλισμο του Bush administration αλλα ακομα και με τις καλυτερες προθεσεις, υπαρχει ενα τιτανιο χαος που πρεπει να μπει μια ταξη, υπαρχει ενα κογκρεσο με ανθρωπους που δεν ειναι ο Obama, υπαρχει μια κριση και οποιες αποφασεις παρθουν/συζητηθουν ειμαι σιγουρος οτι θα δωσουν αρκετο υλικο και στα δυο shows.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα το δούμε αυτό, όμως! Δε μπορείς να αρνηθείς οτι το συντριπτικό ποσοστό της σάτιρας τους κατευθυνόταν προς τον Bush. Στόχοι δε θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν, αλλά είναι σίγουρα ένα, πώς να το πω, 'ξεβόλεμα', ελλείψει καλύτερης λέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι ο Colbert θα είναι απίστευτα αστείος στο να κάνει "αντιπολίτευση". Δε χρειάζεται να αλλάξει τίποτα στο format του, θα συνεχίσει να δουλεύει τέλεια.

    Για το Daily Show θα δείξει. Ακόμα και όταν ο Bush και οι συν αυτώ δεν έδιναν στόχο (σπάνια δηλαδή χε χε) δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να βρίσκουν καλά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. you know what? yes you can, but no, I don't have to...

    ΑπάντησηΔιαγραφή