Prepare for awesomeness

Posting will resume κατά το βραδάκι απόψε, αλλά ήθελα να αφήσω ένα γρήγορο πριν την κάνω για δουλίτσες:



Έχω περάσει όλη την pop culture ζωή μου αδιαφορώντας και κοροϊδεύοντας το 'Star Trek', οπότε γιατί δε μπορώ να σταματήσω να ανατριχιάζω με αυτό εδώ; Και γιατί ο JJ Abrams δεν γυρίζει όλα τα καλοκαιρινά blockbusters;

.

8 σχόλια:

  1. Το γράφω παντού όπου έχει συζήτηση για το Star Trek.

    Όποιος έχει σκοπό να δει την ταινία, να διαβάσει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το comic prequel Star Trek Countdown (από την IDW έχουν βγει μέχρι τώρα τα δύο από τα 4 τεύχη. υπάρχουν στους γνωστούς θείους) . Ξέρω ότι μόλις διαβάσατε την συγκεκριμένη πρόταση στραβώσατε, γιατί όλοι ξέρουμε ότι τα movie-tv series based prequels-sequels-spin off comic books κατά κανόνα suck, αλλά εδώ έχουμε την εξαίρεση.
    Ότι καλύτερο έχω διαβάσει από maintstream comic τελευταία (όχι ότι είναι μεγάλη επιτυχία, αν δει κανείς τα χάλια της Marvel και DC).
    Χαρακτήρες και από Original Series, και Next Generation, και heavy continuity για αυτούς που φοβόντουσαν (χωρίς να ενοχλεί όμως) και καλογραμμένο. Θα μπορούσε να είχε γίνει από μόνο του κανονική ταινία (από τα τελευταία Insurrection, Nemesis που είδαμε, 100 φορές καλύτερο).

    Θα τελειώσει το 4ο τεύχος με cliffhanger και η ταινία θα ξεκινήσει ακριβώς από εκεί, απότι λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου fan του Star Trek, αλλά σαν ιδέα κυρίως. Βλέποντας μια πληθώρα από μέτριες μέχρι εξαιρετικές σειρές και ταινίες επιστημονικής φαντασίας που είναι και το πάθος μου (thank you internet) κατάλαβα το γιατί. Μ' αρέσει πολύ η μυθολογία του Star Trek αλλά στερείτε σοβαρότητας. Αυτό τον καιρό βλέπω το Enterprise και η αλήθεια είναι ότι κολλάς… χωρίς όμως να είναι κάτι πιο ουσιαστικό όπως το πχ BSG. Το Enterprise δε, το χτυπήσανε πολλοί από τους οπαδούς της σειράς και δε μπορώ να καταλάβω το γιατί… είναι το πιο σοβαρό από όλα πιστεύω.

    Βλέποντας το πρώτο trailer της ταινίας ένιωσα και εγώ ανατριχίλες… και αμέσως μετά συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν ελπίδες για μία καινούργια, πιο σύγχρονη και πιο σοβαρή εκδοχή του Star Trek! Εξάλλου ξεκινάνε από εκεί που ξεκίνησε και η Original Series, της οποίας είδα ξανά μερικά επεισόδια και δεν πίστευα στα μάτια μου από τις χαζομάρες που έβλεπα (remember it was the 60's).

    Το πρώτο trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ScHxUopDlKc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To Enterprise και εγώ το χάζευα, random επεισόδια όταν το έπαιζε η NET σε εξίσου random ώρες (δεν νομίζω να παίχτηκαν δύο επεισόδια στην ίδια ώρα :P )
    Καλούτσικο ήταν, είχε και την Blalock. Αλλά μέχρι εκεί. Κάπου έμαθα και για το φινάλε και στράβωσα και μου κόπηκε η όρεξη να το ψάξω online.
    Από Voyager και DS9 δεν έχω δει ούτε λεπτό.

    Βασικά το Galactica έχει βάλει τον πήχυ σεναριακά πολύ ψηλά. Θυμίζει λίγο την περίπτωση James Bond - Jason Bourne. Αλλά ενώ μπορεί στον Bond να δούλεψε η Bourn-οποίηση , κατά τη γνώμη μου το Star Trek δεν πρέπει να πάρει αυτό το δρόμο.
    Υπάρχει χώρος τόσο για το δράμα και τα ηθικά διλήματα του Galactica, όσο και για το fun fun fun Sci-Fi του Star Trek στα χέρια κάποιου σαν τον JJ φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Egw tha to dw mono gia tin Jennifer Morrison!Jennaki se latreuw!(Ante kei gia ton Sylar!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Υπάρχει χώρος τόσο για το δράμα και τα ηθικά διλήματα του Galactica, όσο και για το fun fun fun Sci-Fi του Star Trek στα χέρια κάποιου σαν τον JJ φυσικά."

    Cotso με παρεξήγησες… φυσικά και δεν θέλω το δράμα του Galactica στο Star Trek. Είναι εντελώς διαφορετικές σειρές σε πολλά επίπεδα. Το μόνο κοινό τους είναι το Sci-Fi.

    Το Star Trek έχει φτιάξει ένα ολόκληρο σύμπαν και έχει επινοήσει ολόκληρη τεχνολογία. Αποτελεί πολύ γερό χαρτί για τη βιομηχανία του Sci-Fi και επίσης μπορεί να απευθυνθεί και σε μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό από το Star Wars μιας και είναι πιο τολμηρό στο sex και γενικά στη θεματολογία του.

    Αυτή η ταινία αποτελεί στοίχημα για το αν θα συνεχίσει ή όχι αυτή η σειρά. Δεν είναι μόνο ο James Bond. To ίδιο έγινε και με τον Batman με μεγάλη επιτυχία. Το κοινό πλέον θέλει κάτι πιο ρεαλιστικό από πλευράς χαρακτήρων και σεναρίου… όσο αληθινό μπορεί να φαντάζει ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας! Δεν είναι τυχαίο ότι στα παραπάνω παραδείγματα ξεκινήσανε από την αρχή… όπως πάνε να κάνουνε και σε αυτή τη περίπτωση. Αυτό δεν αποκλείει τον fun χαρακτήρα του Star Trek.

    PS: Με τον J.J. Abrams είχα απογοητευτεί στο Mission Impossible III, ελπίζω να μην επαναληφθεί σε αυτή την ταινία. Επίσης ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του μεγάλο fan του Star Trek…

    Ουφ! Πολλά έγραψα… dark tyler δεν προσπαθώ να σου πάρω τη θέση, απλώς χτύπησες φλέβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επίσης ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του μεγάλο fan του Star Trek…

    Εμμμμ...Όχι.
    Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί λέει ότι μέχρι να αναλάβει την ταινία, δεν ήξερε σχεδόν τίποτα από Star Trek.
    Εκτός αν είπε ότι το αγάπησε μετά.

    Α, και το Mission Impossible 3 γαμάει. Μετά τα Bourne, ότι καλύτερο έχει βγει σε action movie τα τελευταία 10 χρόνια χαλαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά κι εγώ ναι, με τον Cotso σε αυτό τελείως. 'M:I-3' η καλύτερη non-Bourne μπλοκμπαστεριά της δεκαετίας. Είναι το κινηματογραφικό αντίστοιχο ενός τέλειου pop hit, όπου ναι εντάξει δε θα κάτσεις να το αναλύσεις (σαν το Galactica ας πούμε) αλλά το βάζεις και το ξαναβάζει να παίζει. Σε μέρη ή ολόκληρη, πρέπει να την έχω δει 7-8 φορές την ταινία!

    Όσο για το 'Star Trek', κι εγώ το περιμένω ως κάτι εντελώς διαφορετικό σε φιλοσοφία από τα σκοτεινά reboots των Bond και Batman. Ο JJ δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να ξαναδώσει στο 'σοβαρό' μπλοκμπάστερ τη χαρά και την αφέλεια που του λείπει εδώ και κάποια χρόνια. Εξάλλου θα με πονούσε πολύ αν έβλεπα ακόμα και τους ουτοπικούς ήρωες του 'Star Trek' να γκριζάρονται επειδή το 'Dark Knight' έκανε $1 δις.

    Θα τα δούμε όλα αυτά. Αλλά όπως και νά'χει το τρέιλερ είναι επικό. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαι κι εγώ fan των σκοτεινών, πολύπλοκων ιστοριών (BSG to rule them all) αλλά και του Star Trek. Δεν ξέρω, νιώθω ότι ένα σκοτεινό Star Trek θα πρόδιδε αυτή την αθώα αισιοδοξία που χαρακτηρίζει το σύμπαν του.

    Ναι, το σκοτάδι του BSG είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα και η πολυπλοκότητα αλλά και η αληθοφάνειά του (όσο μπορεί να είναι αληθοφανής μια σειρά Scifi) μας θυμίζει τους εαυτούς μας και τον κόσμο που ζούμε.

    Υπάρχει ωστόσο και ένας άλλος κόσμος, μια μελλοντική ουτοπία με ανθρώπους ευτυχισμένους και γεμάτους υψηλά ιδανικά που ξαμολιούνται για να τα μεταδώσουν στο σύμπαν.

    Αυτό είναι το Star Trek, η αισιόδοξη, χαρούμενη και ουτοπιστική έκδοση του μέλλοντος, ενός μέλλοντος που θα θέλαμε να υπάρξει για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας.

    Ένα σκοτεινό Star Trek θα το πρόδιδε αυτό. Δε θέλουμε μόνο σκοτάδι, θέλουμε και φως και μια νότα αισιοδοξίας! Μη μου το στερήσετε αυτό από το Star Trek μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή