FinaleWatch: Chuck


Έπρεπε να το έχω κάνει πολύ νωρίτερα αυτό, απλά ήλπιζα πως θα έβρισκα χρόνο για ένα καλύτερο και μεγαλύτερο ποστ. Δεν τον βρήκα, οπότε ακολουθεί μια σύντομη ματιά στο season 2 φινάλε του Chuck, έστω και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Για πολύ μεγάλο μέρος του, το επεισόδιο συμπύκνωνε όλα όσα μπορεί να γουστάρει κάποιος βλέποντας τη σειρά, και μάλιστα σε βελτιωμένη εκδοχή! Φανταστική και πάλι η οικογενειακή δυναμική των Bartowskis, με το λιώσιμο της Ellie όταν ο Chuck της είπε οτι παραιτήθηκε από το Buy More να μου ζεσταίνει την καρδιά παρότι ο χαρακτήρας της πολύ συχνά με ενοχλεί.

Υπήρχε το γνωστό romantic angst με Chuck/Sarah/Bryce μόνο που επιτέλους νιώθεις πως κάτι συμβαίνει-- όλη η σκηνή του γάμου της Ellie με τον Awesome ήταν απλά υπέροχη από όπου κι αν την πιάσεις. Η goofy δράση! Όλη η μεγάλη action sequence ντυμένη μουσικά με το Mr. Roboto σε εκτέλεση Jeffster! και με κορύφωση τον John Casey και τους marines του να έρχονται από τον ουρανό για να σώσουν τη μέρα. Τέλειο; (Και πόσο γαμάνε οι Jeffster!, πια;)

Γενικά το επεισόδιο είχε μέσα όλους τους λόγους για τους οποίους χαίρομαι που αυτή η σειρά υπάρχει στην οθόνη μου, και μάλιστα σε αντίθεση με το προτελευαίο επεισόδιο (που επίσης μου άρεσε) κατάφερε να κάνει και αρκετό χώρο για τη συναισθηματική πλευρά όλων των γοργών εξελίξεων. Αυτός ήταν ο ένας τομέας που το 21ο με είχε κάνει να έχω μια μικρή ένσταση, αλλά το φινάλε ήταν απλά τέλειο στις αναλογίες όσων πραγμάτων δοκίμασε να κάνει.

Τώρα, το φινάλε μοιάζει, όπως και της προηγούμενης βδομάδας με κάτι που κολλήθηκε εκεί στο τέλος απλά για να έχει να συνεχιστεί η ιστορία. Είμαι σίγουρος οτι θα ειπωθούν γαμάτες ιστορίες στη συνέχεια, αλλά το όλο "I know kung-fu" όσο ανοίγει νέες πιθανές διαδρομές για τη σειρά, άλλο τόσο με κρατά σκεπτικό. Όχι αρνητικό, σίγουρα όχι πριν δουμε στην πράξη τι ιστορίες θα πουν χρησιμοποιώντας αυτό το νέο εύρημα, απλώς δεν είμαι μεγάλος φαν όλου αυτού του τεράστιου πεπρωμένου που ξαφνικά περιτριγύρισε τον Chuck από παντού. Τα underdogs μου δε θέλω να ξέρουν kung-fu, είναι αυτό που προσπαθώ να πω. That said, φοβερό σαν κλείσιμο.

Σκόρπια σχόλια:

  • Θα το θεωρήσω μεγάλη έκπληξη αν κοπεί η σειρά. Το κοινό της είναι πολύ vocal, ειδικά σε ιντερνετικό επίπεδο, και η κριτική την έχει αγκαλιάσει-- είναι ξεκάθαρη περίπτωση σειράς που ανανεώνεται με τα χίλια ζόρια επειδή όλοι τη γουστάρουν και τη θέλουν πίσω, μόνο για να κάνει τα ίδια νούμερα και στην 3η σεζόν και όλοι να αποδεχτούν εν τέλει το κόψιμο. (βλέπε: Arrested Development, Veronica Mars.)
  • Έχω τεράστια περιέργεια για το νέο στάτους, καθώς στα τελευταία δύο επεισόδια όλα ήρθαν πάνω-κάτω. Δεν έχω ιδέα τι θα γίνει με το BuyMore (αλλά έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν το αγάπησα), αλλά σίγουρα περιμένω να δω τη νέα ζωή του Morgan ως wannabe σεφ!
  • Επίσης, τι θα γίνει με τον Awesome; Και θα μάθει ποτέ η Ellie την αλήθεια; Ζει ακόμα ο Arnold Vosloo; Θα επιστρέψει η Jordana Brewster; Questions, questions!
  • Και τέλος, τι είναι η νέα ομάδα που μας προέκυψε από το πουθενά; O Chris Fedak υποστηρίζει πως σε αντίθεση με το Fulcrum έχουν πολύ πιο ξεκάθαρο στόχο κάτι που, σε συνδυασμό με τις νέες υπερδυνάμεις του Chuck, μπορεί να κάνει την 3η σεζόν της σειράς να αγγαλιάσει ακόμα περισσότερο το spy adventure κομμάτι της περιγραφής του. (Ελπίζω όχι εις βάρος του comedy. To romantic ας φύγει και τελείως κιόλας, δε με νοιάζει. :P)


Aυτά από μένα! Είθε η σεζόν 3 να φέρει τον Steven Seagal.


.

8 σχόλια:

  1. Αν κοπεί το Dollhouse θα έχουμε τον Chuck ως Doll. Σε κάτι δηλώσεις του Levi που διάβασα πάνω κάτω αυτό έλεγε, ότι θα αποκτά για κάθε υπόθεση τα ανάλογα skills. heh...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξαναβλέποντας το τέλος του προτελευταίου, ο Vosloo είναι αυτός που τρώει το καλοριφέρ στην μάπα πρίν ελευθερωθεί ο Casey απο αυτό. Τώρα φίφτυ φίφτυ όπως *γκουχ* την Σάρα απο το prison break *γκουχ*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα ρε, είναι ξεκάθαρα ο Kenny της σειράς! (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pes mas oti 8es kai ton Coach gia guest sth seira :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. jeffter rule

    http://www.youtube.com/watch?v=4fgmcqvwLH4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είδα και τις δύο seasons μέσα στις γιορτές (πάρα πολύ ελεύθερος χρόνος) και σίγουρα είναι τίγκα στις σεναριακές τρύπες και ευκολίες, άνισο στις σκηνές δράσεις, άλλοτε χαζό και άλλοτε έξυπνο… πάντως σίγουρα είναι πολύ διασκεδαστικό και θέλεις να συνεχίσεις να το βλέπεις. Θα είναι κρίμα να το κόψουν…

    Το "I know kung fu" ήταν εντελώς matrix ε; :-) Πάντως η φάση με το Buy More δε νομίζω να τραβάει άλλο, αν και στη 2η season είχε αρκετό γέλιο… βέβαια η παρουσία του Morgan επιβάλετε.

    Chuck me! Hmm (όλα τα λεφτά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμένα τα 2 που μου έμειναν από το finale ήταν το "Why are you letting Sam Kinison and an Indian lesbian ruin your wedding?" καθώς και το neo fight scene του τέλους, όπου παρεπιπτόντος πρέπει να το δούν οι υπεύθυνοι του Heroes μπας και μάθουν πρός πρέπει να γίνοντε τα fight scenes των φινάλε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή