RenewalWatch: Dollhouse


UPDATED & BUMPED: H θεία Νίκη μεταδίδει οτι το Fox ανανέωσε για 2η σεζόν τη σειρά. Έχουν ακουστεί ήδη ένα κάρο λόγοι για τους οποίους μπορεί το δίκτυο να προχώρησε σε μια ανανέωση που βασικά δε βγάζει νόημα, αλλά φαντάζομαι όλα καταλήγουν σε ένα πράγμα: Την απόφαση να χτίσουν ξανά original content για τις Παρασκευές. Ξέρουν οτι, στην τελική, ό,τι προβάλουν με το όνομα του Whedon απάνω θα έχει ένα bottom line συνολικών θεατών, ξέρουν οτι θα πουλήσει τρελά DVD, θα γονατίσει το hulu και θα συζητιέται από όλο το ίντερνετ.

Και ξέρουν οτι ο Whedon μπορεί να διαχειριστεί άριστα το όποιο μπάτζετ του επιβληθεί. Το Serenity βγήκε under-budget, η 5η σεζόν του Angel έκανε πολλά με λίγα, το Dr. Horrible ουσιαστικά άλλαξε ένα μέσο με ανεξάρτητη μόνο χρηματοδότηση, και το 'Epitaph One' απλώς ήταν το κερασάκι. Και δεδομένης της οικονομίας, θεώρησαν ορθά πως είναι προτιμότερο να παίξουν με το bottom line ενός show που τα λεφτά του θα τα επιστρέψει, και που μπορεί να βγει και πολύ φτηνά, παρά να ποντάρουν σε άλλο skiffy που κατά πάσα πιθανότητα θα θέλει τσουβάλια χρημάτων σε ειδικά εφέ. (Τη στιγμή που το Dollhouse δεν χρειάζεται το παραμικρό.)

Στην τελική μπορούμε απλά να το χρεώσουμε στον Kevin Reilly, δηλαδή στο όνομα που εξαρχής πόνταραν όλοι οτι θα αλλάξει την κατάσταση στο Fox, έχοντας δείξει στο παρελθόν οτι θα πάρει τα ρίσκα του πάνω σε σειρές που τις πιστεύει. Εξιλέωση για το Fox δεν τη λες ακριβώς, αλλά είτε χάρη στον Reilly είτε όχι, εδώ υπερέβησαν καθήκον.

Απλά υπέροχα νέα. Το τηλεοπτικό τοπίο της τελευταίας διετίες παραείναι φτωχό για να έχει την πολυτέλεια να χάσει κάτι σαν το Dollhouse.

~-~ ORIGINAL POST ~-~

Μην ενθουσιάζεστε ακόμα, αλλά βασικά μπορείτε να αρχίσετε να προετοιμάζεστε για το after-renewal party. Το
ένα μετά το άλλο, τα μεγάλα έντυπα της βιομηχανίας 'ακούνε' πως το Fox κλίνει προς ανανέωση του Dollhouse, μάλλον για 13 επεισόδια, μάλλον για φθινόπωρο, μάλλον για Παρασκευές.

Oι moles λένε πως οι execs του Fox γούσταραν τη σειρά, ιδίως τα πιο πρόσφατα επεισόδια. (Όταν δηλαδή σταμάτησαν να προσπαθούν να πακετάρουν το show σαν κάτι που δεν ήταν.) Το οποίο μας κάνει να ελπίζουμε πως, αν με το καλό επισημοποιήσουν το renewal, θα αφήσουν τον ίδιο τον Whedon να πει την ιστορία αυτή τη φορά.

Με βλέπω να τη βγάζω στο Whedonesque πατώντας F5 όση ώρα γράφω στο μπλογκ για τα διάφορα season finales, οπότε αν υπάρξει κάτι νέο σήμερα θα το βγάλω κι εδώ. Αλλιώς τη Δευτέρα και επισήμως, πια.

.

15 σχόλια:

  1. Όπως και να έχει, η Fox εγκαταλείπει το 45λεπτο+ φορμάτ που είχε το Fringe και το Dollhouse.

    Ίσως να είναι καλύτερα, πάντως αν λές οτι κάθε επεισόδιο του dollhouse είναι περίπου 2ωρο με το κομμένο footage, τότε καλύτερα να το δείχνει αγγλικό κανάλι με 1:30 ώρα run time (then of course θα έχει μέχρι 6 επεισόδια την season....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, το remote free TV ήταν DOA με τα νούμερα που έκαναν οι δυο σειρές φέτος.

    Στο μεταξύ τα διαρκή updates λένε πως το κομβικό σημείο των συζητήσεων FOX και Whedon είναι το μπάτζετ, που το δίκτυο θέλει βασικά να πετσοκόψει.

    Αυτή τη στιγμή προβάλλεται εταιρικά το 'Epitaph One' ως προετοιμασία για την παρουσίαση της Δευτέρας, κάτι που δεν πολυείμαι σίγουρος τι σημαίνει. Ίσως οτι θέλουν να στήσουν το show στη λογική του πάμφτηνου 'χαμένου' επεισοδίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μυρίζει rewrite πάλι, όπως τα λές, πιθανότατα μια νέα κατάσταση, διαφορετική πορεία (η τεχνολογία του downloading να είναι πλέον καθιερωμένη όπως το facebook) βασισμένη στα γεγονότα της πρώτης season;

    Απλώς έχει too many characters (χώρια τις downloaded προσωπικότητες, τις πληρώνουν εξτρά εκεί στο Fox; :D) και θεωρήσουν καλύτερα τον κανόνα των 3ών (2-3 κεντρικοί ηθοποιοί + 1 εξωτερικός + έκτακτοι για το show).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H προσφορά έγινε από το Fox, η Mutant Enemy πρέπει να απαντήσει... χθες αν θα κάνει τη 2η σεζόν με το προτεινόμενο μπάτζετ.

    Δεν είχε πρόβλημα να κάνει αξεπέραστη τηλεόραση με την 5η σεζόν του Angel, οπότε sure, why not;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Can't stop the signal!

    Mixed references λίγο και πάλι, αλλά την περιμέναμε από το Firefly τη στιγμή που το Fox θα ανανέωνε σειρά του Whedon (ή των αυλικών του :P) για 2η σεζόν.

    Ανανέωσα και το ποστ σχετικά. Δεν έχουμε ακόμα καθόλου hard news, όλα είναι στον αέρα της tweet-όσφαιρας. Αλλά η Maurissa Tancharoen μοιάζει αρκετά χαρούμενη. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Hollywood Reporter τώρα γράφει πως, αναμενόμενα, το στούντιο δέχτηκε να αναλάβει μεγαλύτερο ποσοστό της ταρίφας του show. Που θα πει πως κάθισε το στούντιο σε ένα τραπέζι με το δίκτυο και τους είπε "λοιπόν, κόφτε τις μαλακίες, τα DVD πάλι είναι σα να τυπώνουμε χρήμα, τι ποσοστό του μπάτζετ θέλετε να αναλάβουμε για να ανανεώσετε;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά γίνονται και θαύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εντελώς όμως. Οι αριθμολόγοι των εξειδικευμένων sites αναρωτιούνται αν το Dollhouse είναι το lowest-rated show των 4 μεγάλων δικτύων που έχει ποτέ ανανεωθεί για 2η σεζόν.

    Και η Maureen Ryan, o Hollywood Reporter και η TV Week γράφουν τι σημαίνει η ανανέωση για τη νέα εποχή της τηλεόρασης. (Εν συντομία: Nielsens die! Internet yay!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ανανεώθηκε και το Castle, ε? χμ... weird week. (go Whedon!?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και θά έχουμε και Morena Baccarin, γιατί είπαν ναί στο V: The series.


    Ας ετοιμαστούμε γιατι τα reptillians είναι και αυτά απο άλλη διάσταση, και μόνο με άμεσο downloading προσωπικοτήτων όπως ο Πάττον, ο Κολωκοτρώνης και ο Καπετανάκης, μπορούν να βοηθήσουν ώστε να τους ρίξουμε στο 1977 blast :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και το Castle ανανεώθηκε, και το Better Off Ted... Περίεργα πράγματα, πολύ.

    Για το V ακόμα την έχω μια αμφιβολία. Όπως το διάβασα, η πρόταση από το ABC έγινε για παραγγελία 6 επεισοδίων, που όμως το στούντιο σε πρώτη φάση απέρριψε. Δεν είναι κλειδωμένη ακόμα η σειρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Mιλώντας για το Castle, ένα too true Tweet από τον Nathan Fillion:

    I can't remember the last time I had a second season of ANYTHING. I don't know if I remember what to do. Step one: go to Canada. Relax.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτά είναι post, οχι η φάτσα του Σακη plastered παντού στο twitter :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. http://www.pvponline.com/comics/pvp20090518.gif

    Cute.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Huh. Apparently το 'Epitaph One' είναι διαθέσιμο online για τους συνδομητές ενός καλωδιακού καναλιού της Σιγκαπούρης. (!)

    http://mio.singtel.com/miotv/microsite/us-tv-series/sp/data/showDollhouse.swf

    Άλλο και τούτο. Άντε, τα πειρατικά τι κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή