Torchwood: Children of Earth


Είναι ενδιαφέρον το πείραμα του BBC με το Torchwood, που για την 3η σεζόν μετέφερε την σειρά από το ψηφιακό Three στο κεντρικό κανάλι, παραγγέλνοντάς της ως περίπου ένα mini-series event 5 επεισοδίων σε 5 συνεχόμενες νύχτες.

Εκ των πραγμάτων δεν έχει νόημα να σχολιάζω ανά επεισόδιο, ειδικά από τη στιγμή που έτσι κι αλλιώς δεν είμαι τρελός φαν της σειράς. Αλλά το πείραμα έχει ενδιαφέρον, το κοινό ανταποκρίθηκε θερμά (διπλάσια νούμερα από τις περασμένες πρεμιέρες), και μια αναπάντεχη στροφή του Davies σε μια φόρμα πράγματι πιο ενήλικη με κερδίζουν για την ώρα μετά το πρώτο μέρος, κι ας έχω μια υποψία πως η ιστορία που του Children of Earth δε σηκώνει κανονονικά 5 ώρες, αλλά κάτι σαν 3.

Λιγότερες προ-εφηβικές σαπουνίλες ανάμεσα σε ένα καστ υπερβολικά αδιάφορο για να ζει όλο και καμία αίσθηση focus ήταν δύο από τα βασικά πλήγματα της σειράς στο παρελθόν, που εδώ είναι εκ των πραγμάτων διορθωμένα. Το βάρος που πέφτει στους -λιγότερους, και σημαντικότερους- χαρακτήρες δίνει πειστικότητα στο δράμα που θα στηθεί γύρω τους και το οποίο, αναπάντεχα, έχω μεγάλη περιέργεια να δω να εκτυλίσσεται.

Εκτός αν συμβούν συγκλονιστικά πράγματα στην πορεία, θα ανανεώνω αυτό εδώ το ποστ με (ή απλά θα συμπληρώνω στα σχόλια) τις όποιες σκέψεις για τα αμέσως επόμενα επεισόδια, κάνοντας bump το ποστ, και όταν ολοκληρωθεί το 5άρι, θα ανεβάσω ένα πιο συγκεντρωτικό. Αλλά βασικά ας κρατήσουμε το γεγονός οτι για πρώτη φορά από ούτε κι εγώ θυμάμαι πότε, δεν περιμένω πώς και πώς να πάρει σύνταξη ο Davies.

ΕΤΑ: Spoilers στα σχόλια.

.

6 σχόλια:

  1. Συγνώμη, σκοτώσανε και τον Ianto τώρα; :/ Εντάξει, είπαμε, να στρώσει λίγο η σειρά και να ξεφορτωθούμε τα βάρη (π.χ. un-dead Owen) αλλά λίγο μέτρο δεν είναι κακό! Αυτός ο Davies ή θα δειλιάζει σα χαζός (αντί να σκοτώσει τη Donna, τη "σκότωσε") ή θα παίρνει φόρα κι όποιον πάρει ο Χάρος. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα μου ντε! Κι εγώ αυτό έβλεπα τώρα. Η πλάκα είναι οτι μου είχε ψιλο-γίνει spoiler από το Twitter (άμα βλέπεις 'Ianto' στα trending topics...) οπότε όλο το επεισόδιο ξενερωμένος το έβλεπα, και σε φάση 'άντε σταματήστε να μιλάτε ΟΛΗ την ώρα και σκοτώστε τον να πάμε παρακάτω'.

    Τεσπά, για να δούμε φινάλε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και σιγά το θάνατο δηλαδή... Τέλοσπάντων... Τουλάχιστον είναι η πρώτη φορά που παρακολουθώ Torchwood με ενθουσιασμό. Αν και, RTD είναι, το φινάλε σίγουρα θα με ξενερώσει. Δε μπορεί να αναλάβει και το Torchwood κάποιος άλλος; :Ρ Όχι ο Moffat, δε θέλουμε να τον κουράσουμε (ακόμη κι οι ιδιοφυιές μπορούν να τα σκατώσουν αν αναλάβουν πολλά ταυτόχρονα, βλ. Joss Whedon και 7η season Buffy). Αλλά κάποιος άλλος. :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ για να είμαι ειλικρινής δε με πολυνοιάζει το Torchwood και να μην υπάρχει. Δηλαδή το βλέπω, και όντως αυτό το season 3 είναι αρκετά ενδιαφέρον σε γενικές γραμμές, αλλά το βλέπω απλώς επειδή είναι εκεί, you know; Δε νομίζω πως θα έλειπε κάτι αν απλά κοβόταν μαζί με την αποχώρηση του RTD...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. den itan kako!!!!mia xara tha elega to antitheto!!!
    vevea tha mporouse na einai mia diori tainia kai oxi 5 epeisodia!!
    pantos mexri to epomeno dr who special itan mia xara!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή είμαι φανατικός οπαδός του Doctor Who και ένθερμος θιασώτης της SciFi ( η μήπως SyFy τώρα ;-))Έβλεπα το Torchwood πιο πολύ γιατί δεν υπήρχαν και τίποτα καλύτερες σειρές. Η τρίτη σεζόν με εξέπληξε θετικά , και ήταν γενικά ένα πολύ καλό αποτέλεσμα . Μου άρεσε γιατί ήταν πιο σκοτεινό , πιο κοντά στο στιλ του Doctor Who , και επιτέλους έφυγε και ο Ianto που πραγματικά δεν μου άρεσε καθόλου . Άντε να δούμε τι θα μας κάνει και ο νέος Δόκτωρ Ποιος ( Η Δόκτωρ Κανένας ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή