Without a laughtrack II: Community


C O M M U N I T Y

Για λόγο μάλλον κατανοητό, το Community του NBC απολαμβάνει τον τίτλο της απόλυτης love it or hate it νέας σειράς της σεζόν, καθώς πίσω από το παραδοσιακό του παρουσιαστικό κρύβεται ένας μικρός ποπ κωμικός θρίαμβος.


>Premise Σε κολέγιο της αποτυχίας συγκεντρώνονται γύρω από έναν χαρισματικό αλλά ολίγον douche δικηγόρο μια εντυπωσιακά ετερόκλητη ομάδα ιδιαίτερων χαρακτήρων.

>Talent Ο Joel McHale του Soup πρωταγωνιστεί δίπλα σε ένα γκρουπ πανάγνωστων (και πολύ αστείων) β' ρόλων...

>Veteran actor ... και του Chevy Chase, σε ένα ρόλο που έχει τη μαγκιά να μη βασίζεται στον θρύλο του Chase για να βγάλει γέλιο, παρά να αγωνίζεται γι'αυτό και να του φέρεται σα να ήταν ένα απλό μέλος του καστ.

>Hangover alum Ο Ken Jeong, ο Κινέζος του πορτ-μπαγκάζ, επαναλαμβάνει κι αυτός την ίδια περσόνα στο ρόλο ενός καθηγητή Ισπανικών (!), αλλά σε αντίθεση με τον Zach στο Bored to Death οι σκηνές του είναι ελαφρώς ξελιγωτικές. ("Come on, hands, 90% of spanish, haasta lueeego!")

>Title card Οι ωραιότεροι τίτλοι αρχής για φέτος, σε γυρνάνε στα θρανία με το χάρτινο animation τους.

>Sample quotes "The woman I kind of like is out there in the moonlight caring about something stupid. And this is my chance to show her that I care enough to act like I care about it too."
"I discovered at a very early age that if I talk long enough, I can make anything right or wrong. So either I'm God or truth is relative. In either case, booyah!"

>Smart or smart-ass? Kαι τα δύο ταυτόχρονα...

>Verdict ...και καταφέρνει να είναι απολαυστικό either way. Σε κάνει αμέσως μέρος του κόσμου του, διαθέτει ένα σύνολο χαρακτήρων που ο καθένας του έχει τον τρόπο του να σε κάνει να γελάσεις, να τον αγαπήσεις ή να τον θεωρήσει μαλάκα, τα αστεία πέφτουν με ρυθμό οπλοπολυβόλου χωρίς όμως να μετατρέπουν τους χαρακτήρες σε άψυχες καρικατούρες (συγγνώμη, αλλά 30 Rock), οι πολλαπλές ποπ αναφορές είναι εξαιρετικά μελετημένες ως προς το αποτέλεσμα που φέρνουν ή το πώς (και από ποιον) παρουσιάζονται, και η όλη ατμόσφαιρα παρακμιακής ευτυχίας έρχεται να ταιριάξει πολύ όμορφα με τον τρόπο που βασικά μου αρέσει να βλέπω τον κόσμο. Πολύ δυνατό contender για το καλύτερο νέο show της χρονιάς.



-Τhis is a short conversation, it's not supposed to take...
-...your breath away?

Amazing.

.

9 σχόλια:

  1. τα πρώτα δύο ήταν just OK, αλλά το 3ο με έκανε να ανέβω κι εγώ στο bandwagon (δλδ εντελώς ανάποδα από τον sepinwall :P). το 3ο επεισόδιο και ο abed, για την ακρίβεια.

    ελπίζω μόνο να μην αναλωθεί αποκλειστικά σε pop αναφορές και συντριβεί από το βάρος της ετεροαναφορικότητάς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι κι εγώ διαφώνησα με τον Alan, το 3ο όχι μόνο ήταν hi-larious αλλά είχε και καρδιά το άτιμο. Ο Abed τα σπέρνει, όπως όλοι βασικά.

    (Τέλειο gag αυτό όπου προέβλεψαν με φοβερή βεβαιότητα το ρατσιστικό σχόλιο του Pierce.)

    Για τα περί ετεροαναφορικότητας δεν ανησυχώ. Αν το παράδειγμα του Dead Poets Society δείχνει τίποτα, είναι οτι ξέρουν να στήνουν ένα αστείο plot-line χωρίς να απαιτείται η γνώση της πηγής του σαν πατερίτσα για τον θεατή. Και εξάλλου τα αστεία δεν έχουν τις αναφορές ως punchline, αλλά τις συμπεριφορές των ίδιων των χαρακτήρων. Νομίζω πως το θέμα των αναφορών είναι πολύ πιο προβληματικό, και πάλι θα στραφώ προς τα εκεί, σε κάτι σαν το 30 Rock το οποίο ζει και αναπνέει στο τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Emena me to presentation tous me kerdise i seira teleiws. I have high hopes. Arrested Development hopes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είχα μεγάλη απορία για το αν θα συμφωνούσαμε γι'αυτό, I'm glad we do!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειχα τις αμφιβολίες μου γι' αυτό αλλά μετά απ' όλα αυτά βλέπω ότι πρέπει να του δώσω μια ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου αρέσει πολύ.

    Οι τελικές σεκάνς Abed-Troy είναι διαμάντια!

    btw για τον Troy από wiki ''best known for his work as a writer on the NBC series 30 Rock''? rly?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "you go host the american idol" ??!!!
    χαχαχαχα ΠΕ-ΘΑ-ΝΑ λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Go kill John Lennon again" :D

    Θέλουμε κι άλλο John Oliver.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. I'll have ... a birthday cake!: ήταν η ακριβής στιγμή στην οποία ήξερα ότι θα συνεχίσω να το βλέπω.

    Προσυπογράφω κι εγώ την έκκληση για περισσότερο John Oliver.

    ΑπάντησηΔιαγραφή