How I Met Your Mother: Not breaking up


Δε με είχε ενθουσιάσει φέτος ακόμα, αλλά το τελευταίο επεισόδιο πέτυχε μαζεμένα πολλά πράγματα που έχω μάθει να περιμένω από τη σειρά.

Πετυχημένα αστεία υπήρχαν και στα προηγούμενα (η αναλογία γυναικών/gremlins και ο θρύλος του sexless innkeeper ήταν δύο άμεσες και πανάξιες προσθήκες στο canon αστείων του show) αλλά κανένα επεισόδιο δε μου δημιούργησε την ανάγκη να γράψω δυο λέξεις γι'αυτό.

Το αρχικό εύρημα του μηνύματος του Barney από το παρελθόν ήρθε κατευθείαν από την ευρύτερη ζώνη επιρροής Doctor Who/Moffat/Coupling με την οποία οι Carter & Bays παίζουν τόσο πετυχημένα. Το σκιαχτικό μακιγιάζ της Robin και το υπέροχα tacky fat suit του Barney έπαιξαν με την υπερβολή της υποκειμενικής ματιάς του αφηγητή. Η έκκληση απόγνωσης και αγωνίας προς την αυθεντία της Lilly έκλεισε το μάτι σε υπάρχουσες λεπτομέρειες της μυθολογίας της σειράς, την ώρα που το ίδιο το σχέδιό της δεν ήταν παρά σωστή εκμετάλλευση του σφιχτού continuity.

Κι όσο για την εξέλιξη, παρότι το ζευγάρι Robin-Barney με έχει όσο πιο κοντά σε 'ship έχω επιτρέψει στον εαυτό μου να φτάσει, ομολογώ πως χάρηκα για το πού μας πήγε το επεισόδιο. Too much awesome indeed σε αυτό το ζευγάρι χαρακτήρων, και προσεκτικά οι συγγραφείς οδήγησαν σε αυτό το σημείο μέσα από μικρά subtle plot points στα περασμένα επεισόδια.

Δεν ξέρω καθόλου πόσο μόνιμος θα είναι αυτός ο χωρισμός, αλλά ό,τι κι αν κρύβει το μέλλον για αυτούς του δύο χαρακτήρες δηλώνω ικανοποιημένος όχι μόνο με τον τερματισμού αυτού έστω του κεφαλαίου, αλλά και για το γεγονός και μόνο οτι είχαμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε ως item. Ας είμαστε όμως ρεαλιστές: Θέλουμε πίσω τον playa' Barney. Ψέμματα;


.

10 σχόλια:

  1. mou leipoun ta one-liners tou re gamwto. posa xronia exoume na akousoume legen-waitforit, suit up, haveyoumetTed, -dary ?

    ante, na epistrefoume sta kala k agapimena!

    ante, erxetai kai to all-musical episodeio! o NPH ekane idi prothermansi me to Batman Musical (to opoio den to kalupses, ts ts )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή επανένοδος. (Και του HIMYM και του blog) :)
    Και φοβερή η χρήση της ατάκας :
    It was Legen..wait for it...ds of the Fall.
    Ακόμα γελάω με αυτό.
    And they should have taken a van..

    Επίσης το:
    Well, maybe this isn't a breakup.
    Maybe this is two friends getting back together.
    πάρα πολύ καλό σε βαθμό quote που μένει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπω αυτό το Legends of the Fall ήταν ταυτόχρονα ό,τι πιο ξεκαρδιστικό και sad έχει ειπωθεί σε αυτή τη σειρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασικά, υποψιάζομαι ότι είναι η μόνη σειρά στην ιστορία που 'διαβάζει' το κοινό της, παραπάνω από το τάδε showing σε non-fans, σε πράγματα δλδ που καταλαβαίνοουν το 'πιστό κοινό'.

    Για καιρό τώρα το έλεγα ότι, ε, όσο 'καλή φάση' κι αν είναι το 'Barney-in-love-with-Robin' storyline σε πρώτη ματιά, γενικότερα μας κλέβει τον Barney κι είναι τόσο μα τόσο un-HIMYM ως αποτέλεσμα.

    Yay λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εδω ο dan humphrey έκανε παρ-wait for it-τούζα και μας ενόχλησε που ο Barney ήταν out of character... πφφφφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άνετα η χειρότερη σεζόν ε; Έφτιαξαν τον χαρακτήρα του Τεντ και χάλασαν των άλλων, πως το βλέπετε εσείς; Πάλι καλά που υπάρχει - γι'αυτούς που τους αρέσει - το Big Bang Theory μια ώρα μετά, που είναι ξεκαρδιστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έφτιαξαν τον χαρακτήρα του Τεντ και χάλασαν των άλλων

    Νομίζω το συνόψισες πολύ καλά.

    εδω ο dan humphrey έκανε παρ-wait for it-τούζα

    Σιγά καλέ, και ο Ted έχει κάνει. Οι παρτούζες δεν είναι πια αυτό που ήταν :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα ίδια με τον Hellboy. Το big bang theory είναι το πρώτο στις προτιμήσεις μου όσο αφορά τις φετινές κωμωδίες και η μόνη που με κάνει να γελάω αυθόρμητα σε όλο το επεισόδιο. Πιο δυνατό γέλιο μου προκαλεί μια καλή ατάκα σε μια δραματική σειρά όπως το House, το Bones ή το NCIS παρά το φετινό HIMYM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή