HIMYM: Send Casual Friday down the laundry chute


To How I Met Your Mother γίνεται 100.


Και πραγματικά εύχομαι να σταματούσε να ασχολείται με τη Μητέρα μέχρι να αποφασίσει να κάνει κάτι με αυτήν. Όπως το βλέπω, θα μπορούσε να την εισάγει ως χαρακτήρα αλλά διατρέχει τον κίνδυνο να μη δέσει με το υπόλοιπο καστ και μετά να μην υπάρχει τρόπος να τη γλιτώσουμε. Οπότε fair enough που δεν έχει παρουσιαστεί ως τώρα. Είμαι πλήρως συμβιβασμένος με το να γνωρίσουμε τη Μητέρα στην τελευταία ίσως σκηνή της σειράς και καθόλου δε με νοιάζει. Αλλά αυτό το διαρκές τρέξιμο της σειράς γύρω από τον εαυτό της με κουράζει, και μειώνει την ίδια της την αξία.

Γιατί το HIMYM δεν είναι λατρεμένο χάρη στη μυθολογία του, αλλά σε κάθε τι περιφερειακό. Στους κανόνες του, την ορολογία της καθημερινότητας, τα χωροχρονικά πήγαινε-έλα, τον Barney, τη Lily και τον Marshall, τα Καναδέζικα αστεία, την παιχνιδιάρικη αφήγηση του ενήλικου Ted. Κοινώς, χάρη σε οτιδήποτε σε αυτό το επεισόδιο δεν περιστρεφόταν γύρω από τον PresentTed και την αναζήτηση της μέλλουσας συζύγου του.

Οπότε ας αφήσω τις θεωρίες και το ψάξιμο, και τις κίτρινες ομπρέλες και την κατα τα άλλα πάνγλυκη Rachel Bilson κι ας εστιάσω στην Ωδή του Barney στο Κουστούμι, η οποία ΟΚ, πόσο απίστευτη ήταν όμως; Στην πραγματικότητα όλο το b-story ήταν major winner, από την μπαργούμαν και το φέρσιμό της σε όλους πλην Barney, την circumstancial hotness, την ειλικρινή αδυναμία του Marshall να εκτιμήσει την εν λόγω hotness (σε αντίθεση με τη Lily!), τον Barney να χάνει το κουστούμι του και τον Tim Gunn να μη μπορεί καν να το επαναφέρει (*), και φυσικά όλα να κορυφώνονται με το Musical number που μπαίνει αυτομάτως στα highlights της σεζόν και φυσικά της σειράς.

(*) Λάτρεψα τη μίνι-ανατροπή προσδοκιών, όπου συνήθως κάποια περσόνα κάνει cameο σε κάποιο σχετικό ρόλο, αλλά ο Tim Gunn δεν ήταν απλώς ο Μέγας Κουτουρ-ίστας μόδιστρος του Barney, αλλά ήταν ο "TV's Tim Gunn".

Βάλτε την Ωδή στα Κουστούμια στο repeat, εγώ το έκανα. Γι'αυτό και μόνο, χαίρομαι που είδα αυτό το 100ό επεισόδιο. Που, ως 100ό, κατάφερε να είναι απόλυτα χαρακτηριστικό της σειράς με έναν μοναδικό τρόπο: το λάτρεψα κι αυτό όχι χάρη, αλλά
παρά την ύπαρξη του κεντρικού χαρακτήρα και της αναζήτησης του έρωτα της ζωής του. Κάποια μέρα θα πρέπει να γραφτεί μια Ωδή στον Barney.

.

7 σχόλια:

  1. Καλά, πόσο έσπειρε όμως??

    Και by the way ήταν η πρώτη ίσως φορά που μου άρεσε και το στόρυ σχετικά με τη μητέρα... ήταν αξιαγάπητα έξυπνη.

    Τώρα ψάχνω το νούμερο του φινάλε στο γιουτιούμπι, αμα δεν το βρω το ανεβάζω επιτόπου!

    Υ.Γ. Γράψε κάτι και για την επιστροφή του Chuck!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει, είπαμε να ξαναγίνει αστείος ο Barney αλλά έπρεπε να ξαναχαλάσει ο Ted; Ε, τουλάχιστον είχε πλάκα ο House σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Barney: singing and dancing
    nat: goofy xamogelo mexri t'autia

    Apla theos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. confession: apogoiteytika. den ftaiei to episodeio, alla egw blakwdws eixa katalabei oti tha itan OLO to episodeio musical. otan bgike to music number to ubarney (teleio?) katalaba oti itan to 100o k oti eixe mono to ena tragoudi


    oh well

    'TV's Tim Gun'

    LOLz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Manolis Vamvounis είπε...
    egw blakwdws eixa katalabei oti tha itan OLO to episodeio musical.


    Blakwdws xe-blakwdws, ki egw pantws to idio eixa katalavei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγω παλι γιατι θεωρω το χιουμορ του himym κλασικη κ καλα 'ψαγμενη' αμερικανια,για να γελανε τα αμερικανακια,οι γυναικες κ οι gay ?

    ελα μου ντε....


    αλλα εδω υπαρχουν ανθρωποι που θεωρουνε το wire βαρετο κ το friends γαμω τις σειρες....το himym μας χαλαει ?

    απλα my 2 cents γιατι η ειδωλοποιηση των μετριοτητων μου τη σπαει αφορητα.


    παω να κατεβασω το arrested development,κατι μου λεει οτι ειναι η τελευτια μου ελπιδα για πραγματικα 'καμμενο' χιουμορ κ οχι μαλακιουλες στυλ friends (στις πιο μαλακισμενες/μισητες σειρες μαζι με baywatch κ 90210)



    46+2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή