The Zeros: My number 16, Six Feet Under


HBO (2001-2005)
Created by Alan Ball

Η ζωή, ο θάνατος, και η πιο δυσλειτουργική οικογένεια ever. Επειδή όλοι μας κρύβουμε μέσα μας λίγους Fishers και κάθε φορά αφηνόμασταν να χαθούμε στον παγερό και αρρωστημένα συναισθηματικό κόσμο τους. Κι επειδή όλοι λατρέψαμε τις διαδρομές της Claire και του Nate και όλοι κλάψαμε με αναφιλητά στο κορυφαίο φινάλε στην ιστορία του μέσου και σοκαριστήκαμε με εκείνο το "Narm". Rest in peace, 6FU.

~-~-~

essential episodes:
1x01 Pilot
1x13 Knock, Knock
2x02 Out, Out Brief Candle
2x08 It's the Most Wonderful Time of the Year
2x13 The Last Time
5x09 Ecotone
5x12 Everyone's Waiting

.

7 σχόλια:

  1. Pragmatika katapliktiki seira. Aporw pws o Alan Ball synexise me to True Blood...
    Kala pou thymasai ola ta epeisodia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το περίμενα λίγο ψηλότερα το six feet under να πω την αλήθεια μου! Απο την άλλη βλέπω οτι δεν έχεις καθόλου επεισόδια απο την 3η και 4η σεζόν (ομολογουμένως κουράστηκε πολύ η σειρά εκεί) οπότε υποθέτω γι' αυτό!

    τώρα αναρωτιέμαι αν η 10αδα θα έχει 4 Whedon - του οποίου έχω δει μόνο την 1η σεζον Dollhouse. Κάποτε θα πιάσω και την Buffy, αλλά θέλει κουράγιο τόσο μεγάλη (σε έκταση) σειρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την αρίθμηση των επεισοδίων βοηθάει πάντα η wikipedia, αλλά μέσες-άκρες θυμάμαι ποια είναι αυτά που οφείλονται για την παρουσία της κάθε σειράς σε αυτή τη λίστα.

    Η 3η και η 4η σεζόν αξίζουν μόνο για την πορεία της Claire, κατά τη γνώμη μου. Ειδικά η 3η σχεδόν σκότωσε τη σειρά για μένα.

    Όσο αφορά στην απορία σου, όχι, δεν θα έχει 4 Whedon! Αλλά ναι, πιάσε Buffy. Εγώ είμαι στο όριο να την ξαναπιάσω τώρα, όπως λέμε από αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ βρήκα την 5η χειρότερη από την 3η και την 4η αλλά με το ελαφρυντικό του καλού τέλους. Διάβολε, ένα καλό επεισόδιο στην μέση και έναν στο τέλος και τα υπόλοιπα φριχτά.

    Δεν πειράζει όμως, οι πρώτες δυο σεζόν ήταν υπέροχες. Και πιστεύω πως με το True Blood χωρίς να έχει την "εξυπνάδα" του 6FU ο Ball θα κάνει μια γενικά καλύτερη σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς το SFU άρχισε να προβάλετε στην Ελλάδα από το STAR προ-DSL εποχής με τις γνωστές πρακτικές του, βάζοντάς το μεταμεσονύχτια και όποτε γουστάρανε, πηδώντας και κανένα επεισόδιο, τίγκα στις διαφημίσεις μέχρι να χάσεις τον μπούσουλα και έτσι την παράτησα ενώ είναι όντως πολύ καλή. Κάποια στιγμή θα το πιάσω από την αρχή γιατί αξίζει σαν σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αγαπημένη μου σειρά όλων των εποχών. Life-changing stuff.
    (άντε μαζί με το Shield και το Wire, αν και είναι διαφορετικά πράγματα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ωραια σειρα.τρομερο φιναλε.

    και ακομα θυμαμαι και ανατριχιαζω με τη σκηνη-ονειρο στο τελος που πανε για σερφ ο nate με τον david και τον πατερα τους.....


    HBO ftw.
    (και λογω wire/deadwood)


    46+2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή