The Zeros: My number 9, Skins (Series 1-2)


E4 (2007-2008)
Created by Jamie Brittain & Bryan Elsley

Σαν το Gossip Girl να είχε δημιουργηθεί από τον David Chase, αυτό το νεανικό δράμα όμοιο του οποίου δεν έχει ξαναδεί η τηλεόραση απεικονίζει με ανατριχιαστική ακρίβεια, και μέσα από ονειρώδεις one-off περιπέτειες πρώτου προσώπου, την πεμπτουσία της heightened reality της εφηβείας. Δηλαδή, ένα ασταμάτητο όνειρο πυρετού που δε γνωρίζει όρια ή λογική. Μόνο ακραία συναισθήματα και larger-than-life (κάθε βραδιά) εμπειρίες. Αυτό το λέμε τέχνη.

~-~-~

essential episodes:

1x01 Tony
1x02 Cassie
1x05 Sid
2x02 Sketch
2x07 Effy
2x09 Cassie
2x10 Final Goodbyes

.

8 σχόλια:

  1. Περιμένω να δω αν τελικά θα βάλεις FNL. Αν και αφού δεν το έκανες στα δεύτερα 20, μάλλον προς το χλωμό. Κι όλα αυτά για εκείνο το μελανό σημείο της δευτεροτρίτης με την Παλίκι και τον Χιλμπίλι; Κρίμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι, δεν το έχω στην 20άδα μου, γενικότερα παρακολούθησα όλη τη 2η σεζόν και απλά το ξε-ερωτεύτηκα. Καλή σειρά παρέμεινε, απλά ποτέ δεν απέδωσε ξανά τόσο ιδανικά τον λυρισμό στην απόγνωση και τον θρίαμβο, όπως η πρώτη σεζόν. Θα γράψω όμως γι'αυτό μετά την ολοκλήρωση της λίστας (πιθανώς σε μια ματιά στις σπουδαιότερες single seasons), και θα το συζητήσουμε όσο θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία, ωραία. keep 'em coming.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άψογη απο κάθε πλευρά, έχω να ευχαριστώ εσένα που ξεκίνησα να την βλέπω.

    συμφωνώ μέχρι και στα επεισόδια που ξεχωρίζεις, κι εμενα αυτα ειναι τα αγαπημένα μου με απόλυτο highlight την Sketch.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Agreed. Με το Sketch η σειρά έκανε το πρώτο αποφασιστικό βήμα προς την υπέρβαση του 4ου τοίχου, τον οποίον και διέλυσε στο καλύτερο επεισόδιο (για μένα), το δεύτερο Effy, όπου ένας χαρακτήρας κοίταξε την κάμερα και εξήγησε όλους τους λόγους για τους οποίους το Skins είναι Τέχνη με "τ" κεφαλαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχεις δει καθόλου 4η σεζόν; Έχει καλυτερέψει δραστικά. Αν εξαιρέσεις το γεγονός πως η Panda δε θα έχει δικό της επεισόδιο ενώ ο Freddie (bleurgh!) θα έχει, νομίζω πως το πάνε καλά. Συμπάθησα μέχρι και τον Poor-Man's-Version-of-Chris Cook για μια στιγμή, να φανταστείς. Και το τελευταίο επεισόδιο (Katie) ήταν στο επίπεδο Gen-1.

    Δε φτάνει βέβαια την εξαιρετική πρώτη γενιά (κυρίως διότι οι χαρακτήρες είναι κατώτεροι και κατά κυριότητα αδιάφοροι ή εκνευριστικοί), αλλά δείχνουν σημάδια ότι θυμούνται τα παλιά μεγαλεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χμμ, πολύ ενδιαφέρον write-up. Δεν την είχα ξανακούσει τη σειρά, θα την τσεκάρω οπωσδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Series 4 δεν έχω δει ακόμα, και γενικά δεν είχα πρόβλημα ούτε με την 3, όσο την βλέπω ως κάτι εντελώς διαφορετικό από τις 2 πρώτες σεζόν. Θ το τσεκάρω σύντομα πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή