True Blood: Night on the Sun


Μη σας ξεγελάσουν τα 45 λεπτά γκρίνιας και ευαισθησίας- το τελευταίο δεκάλεπτο του True Blood αυτής της εβδομάδας είναι η καλύτερη TV του καλοκαιριού.(*)


(*Δεν είναι. Αλλά λέμε και καμιά υπερβολή να περνά η ώρα.)

Ας δούμε πρώτα τι οδήγησε εκεί. Η Sookeh με τον Bill τα σπάσανε λίγο μετά από ένα ακόμα παραλήρημα άθλιας ηθοποιίας από την Tara δίπλα στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Ύστερα η Sookeh φλέρταρε ξεδιάντροπα με την True Blood version του Team Jacob αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ γιατί ο ΗΒΟ-Jacob πήρε το φορτηγό του και οδήγησε μακριά, παρά την επιθυμία της Tara να γίνει κάτι μεταξύ τους για να ξεχάσει η Sookeh τον Vampire Bill. (Εκεί έριξε και μια φοβερή αναλογία, αποκαλώντας την Sookie "dumb bitch" όλων των country τραγουδιών.)

Βασικά ξέρετε τι; Ασχέτως του "dumb bitch" argument ομολογώ πως βαρέθηκα ήδη, γιατί πού να πιάσω κιόλας τον Sam και την Tara και τα οικογενειακά τους. (Hint: Δεν θα το κάνω.) Το μόνο που κρατάμε από όλα αυτά τα περιφερειακά είναι η ατάκα του Jason όταν προσπαθούσε να μάθει περισσότερα για τη μυστηριώδη αγαπημένη του, “Is that a church or a cult or something? Because I've done that and they washed my brain.”

Οπότε πάμε κατευθείαν στο τέλος που γάμησε με περίπου 37 διαφορετικούς τρόπους που δεν έχουμε δει καν στη σειρά.

H Debbie η εξοργισμένη πρώην μπουκάρει στης Sookeh παρέα με 2-3 σκυλάκια ακόμα που δεν ξέρουμε τι δουλειά έχουν εκεί. Η Baby Jessica (που στο μεταξύ έχει παρακαλέσει τον Bill να την βοηθήσει να ελέγξει την βαμπιροσύνη της αλλά εκείνος την είχε δει καρα-απόμακρος και "αφήστε με να βουλιάξω μόνος στο σκοτάδι της ψυχής μου" φάση, της είπε πως δεν είναι για τέτοια, δεν είναι ικανός για τίποτα), καθαρίζει το ένα αλλά το άλλο την παρασύρει έξω από το σπίτι όπου την πιάνει όμηρο ο Mississippi King.

Είναι εκεί, μαθαίνουμε, για να συλλέξει την νεραϊδο-Sookeh, να την ανταλλάξει με την Bab Jessica. O Vampire Bill δεν ψαρώνει από κάτι τέτοιες απειλές έτσι στις μαύρες του όπως είναι κιόλας τώρα, οπότε ο King πετάει την Jessica στο δάσος και διατάζει το σκυλάκι να την ξεσκίσει.

(Το καημένο σκυλάκι, διαπιστώνουμε στο τέλος του επεισοδίου, θα συναντήσει το δημιουργό του με χαρακτηριστικά αιματηρό τρόπο καθώς η Jessica συνεχίζει να μη μπορεί να ελέγξει τη δύναμη και τη δίψα της. That can't be good!)

Πίσω στο σπίτι, η Sookeh με την Debbie ρίχνουν τρελό ξυλίκι, σε μια από τις καλύτερες σκηνές bitch-fight της πρόσφατης τηλεοπτικής μνήμης. Βασικά σκεφτείτε την κλασική σκηνή Buffy/Faith από την 3η σεζόν της Buffy, αλλά αν η Buffy μπορούσε να περάσει ένα ψαλίδι από το μάγουλο της Faith. Ναι, τόσο καλό ήταν αυτό. Τελικά η Sookeh δεν χρειαζόταν τη βοήθεια κανενός, φίλε ΗΒΟ-Jacob.

Όλα αυτά παίζουν με μοντάζ που μας γυρνά πίσω στο κάστρο του King, όπου ο Erik με τον Talbot έχουν αρχίσει να μαθαίνουν ο ένας τον άλλον καλύτερα. Δυστυχώς όμως για το γυναικείο και γκέι ποσοστό του κοινού που παρακολουθούσε τη σκηνή με κομμένη την ανάσα (και μην πει κανείς διαφορετικά), οι περιπτύξεις κόβονται απότομα, τη στιγμή που ο Erik είχε γυρίσει τον Talbot μπρούμυτα, και οι αληθινές του προθέσεις αποκαλύπτονται: Όπως ο Mississippi King κόστισε στον Erik την οικογένειά του, έτσι κι ο Erik θα ξεκληρίσει τη δική του.

Talbot, αντίο. Δεν έχεις ιδέα πόσο θα μας λείψεις. Οι ατάκες του κατά τη διάρκεια της σκηνής της μετακόμισης της βασίλισσας ήταν και πάλι ανεκτίμητες:
“I had to bury warewolves under the gazebo!”
“You're acting like a century-old child.”
και φυσικά το απαραίτητο ελληνόφωνο ξέσπασμα της βδομάδας,
“Καλά, θα σου πω εγώ. Κάτσε να κοιμηθεί η πουτάνα σου και θα δεις!”

Τίποτα δε θα είναι ίδιο χωρίς τον Talbot, αλλά μην απελπίζεστε! Διότι το shit έχει επισήμως hit the fan με την δολοφονία του Talbot. Τη στιγμή εκείνη ο Mississippi King ένιωσε τι συνέβη και ΠΕΤΑΞΕ πίσω στο κάστρο για να βρει τον Erik, σε μια μονομαχία to be continued.

Αυτό όμως που είδαμε με τα μάτια μας, ήταν τον Bill να τσακίζεται επάνω για να βρει μια χτυπημένη-αλλά-ποτέ-ηττημένη Sookie, και μαζί οι δυο τους να τα ξαναβρίσκουν επιτόπου στο πάτωμα, αλλάζοντας ο ένας τα φώτα του άλλου.

Και μόνο για την κορύφωση του τελευταίου δεκαλέπτου, θα έμπαινα στον πειρασμό να το χαρακτηρίσω ως το καλύτερο επεισόδιο της σεζόν ως τώρα. Αλλά κάτι μου λέει πως έτσι κι αλλιώς δε θα είχε νόημα. Με 4 επεισόδια to go και τον πόλεμο τώρα να ξεκινάει, τα καλύτερα (και τα πιο αιματηρά, και τα πιο σέξι) ακόμα έρχονται.


.

16 σχόλια:

  1. Το πρώτο μισό του επεισοδίου ήταν τόσο uneventful που απλά ήξερες οτι στρώνει το δρόμο για το εκτροχιαστικό φινάλε... και όντως οι τελευταίες σκηνές ήταν επικές!

    Eric goes gay!
    Catfight!
    Vamp/Were fight!!!
    Jessica! (μόλις τη βούτηξε ο άλλος την είχα ξεγραμμένη)
    O Eric "καρφώνει" τον Talbot! :P
    O Bill καρφώνει την Sookeh! (χμ, μαλλον επρεπε να τα ειχα βαλει αναποδα)

    cunt wait για το επόμενο επεισόδιο!! ειδικά αμα δούμε γυμνό Eric λουσμένο με αίματα και εντόσθια :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Mirela & Soula.Ακριβώς αυτό.Φαινόταν οτι ο κατατονικός ρυθμός θα δομήθει στα πανικο-ξυλικο-γ@..δια του φινάλε.Κ εγώ ανησύχησα για τν Jess!Κ συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να μην κάνω λογοπαίγνιο με το "cunt wait" σου...
    Τωρα όσον αφόρα το επεισόδιο όλοι ξέρουμε ότι η σειρά ειναι βασισμένη στα βιβλία αλλά ότι ειδικά η σκήνη πήδουλου Bill & Sookeh και η non-book related Jess κάνουν μπάμ ότι είναι φέρουν σφραγίδα "Alan Ball's TV".Alternative metal-ιά,βίαιο in your face sexxx,bloody gore εκδίκηση στο τέλος κ ο Hoyt να περνάει κλαίγοντας...Ίσως είναι νωρίς να προβώ σε κάτι τέτοιο αλλά το "Γνήσιο Αίμα" (θα) είναι η σειρά που είναι -σαν- ταινία.

    ΥΓ:RIP έλλην κούρε Τάλμποτ(αλήθεια το όνομα που κολλάει???)θα μας λείψουν οι α λα Μάχη (Εγκλήματα)ελληνικές κ μη ατάκες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλουμε μάνα Τάρας και μάνα Λαφαγιέτ σε δικό τους spin-off!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. α, και κάτι άλλο...ο Eric εδώ δημιούργησε νέα ορολογία... "gay for pay(back)"!!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. RIP Talbot...
    We will miss you man...
    lol for the cunt wait sxolio...
    lol for the gay for pay
    na sxoliasw oti o malakas o bill anti na tre3ei na dei an h jessika einai ok, to myalo tou to xei sto kontopoutano!tsk tsk tsk
    to m@ni sernei karavi leme...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαφωνώ. Πιστεύω ότι και το υπόλοιπο επεισόδιο γάμησε και μόλις άρχισαν να μ' ενδιαφέρουν τα sub-plots με τους Sam/Tommy και Jason/Crystal. Επίσης ξέχασες ατάκα Talbot "I'm bored. Take off your clothes." και αυτό που μου άρεσε εμένα:

    - Jessica, it's over.
    - No way.
    - Way.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. την ώρα που αναλήφθηκε εις τους ουρανούς, μου ρθε - αν και λίγο καθυστερημένα - ότι ο μισισίπι κινγκ φέρνει του γκάρι όλντμαν στου κόπολα κι επιπλέον όντως όλα τα σέκονταρι στόριζ (τάρα, σαμ+σκυλολόι, χόιτ-ρέντχεντ, χεσούς-λαφαγέτ) έχουν αρχίσει να με κουράζουν, όπως οι διαφημίσεις της πρόκτερ εν γκαμπλ μεσοπέλαγα ταινίας.

    TALBOT RIP ---> ΤΟ 80's πρότυπο ελληνίδας συζύγου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ξέχασα να πω θέλω να ψοφήσει η λύκαινα γκόμενα. με κουράζει επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. na sxoliasw oti o malakas o bill anti na tre3ei na dei an h jessika einai ok, to myalo tou to xei sto kontopoutano!tsk tsk tsk
    Εγώ και που πήγε στη πόρτα να δει τι γίνεται πολύ το βρήκα. :p

    Αnon @2:19, πεθαίνω με το σχόλιο για Talbot, πεθαίνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 3ekardistikh skhnh me thn Jessica (pio hli8io -alla sumpa8estato kata t alla- vamp apo thn epoxh ekeinou tou accountant pou eixe sfa3ei h buffy se mia apo tis season 3 h 4) na kunhgaei to werewolf na gurisei pisw wste na to skotwsei. Meta3u sovarou kai asteiou exei sumpa8htikes maxhtikes ikanothtes...

    To Talbot apo to Talbotheos vgainei?

    Einai h gnwmh mou h h Basilissa xaramizei ton xrono ths me thn Hadley?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάει ο Γιάννης Μπέζος του True Blood... Σνιφ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το τελευταίο τέταρτο ήταν ο ορισμός του cool as fuck, περιμένω με τρελή αγωνία τη συνέχεια.
    Ένα ακόμα κρίμα κι από μένα για τον Talbot, έφυγε νωρίς. Θέλαμε κι άλλο, ahem, "interaction" με τον Έρικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για άντρα straight πειράζει που δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτά τα τελευταία episodes; Laf + Jesus, Eric + Talbot. Να πάω να κοιταχτώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. LOL, όταν πας να κοιταχτείς θα πρέπει να έρθω κι εγώ I guess.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Jessica comes in and stares at wolf: "Hi." ΤΕΛΕΙΑ. Αγαπάω Jessica, είναι πλέον επισήμως ο αγαπημένος μου χαρακτήρας, μαζί με Eric.

    Ας μη μιλήσω για το Russel took my family. Now I take his.... Δε μπορούσε να τον take διαφορετικά; Πάλι κάτι θα του έχωνε. :P Κι ας τον σκότωνε μετά...

    Κρίμα, και μ' άρεσε το ελληνικό κράξιμο του Τάλμποτ σε κάθε επισόδειο. RIP.

    ΑπάντησηΔιαγραφή