Gossip Girl will always have Paris

Οι υπερανάπτυκτοι και εθιστικά self-serious 18ρηδες ήρωές μας γυρίζουν στην Upper East Side για το υπόλοιπο της σεζόν. Αλλά πώς ήταν η καλοκαιρινή παριζιάνικη περιπέτειά τους;

Με μια λέξη, γαμάτη. Το Παρίσι έχει γίνει κάτι σαν ο απόλυτος κλισέ προορισμός- όταν οι τρομεροί έφηβοι του ορίτζιναλ 90210 πήγαιναν στο Παρίσι για αταξίες, η Blair και ο Chuck δεν ήταν καν σπερματοζωάρια. Κι όμως, η Stephanie Savage και η Team Gossip της κατάφεραν να βρουν τρόπο να κάνουν αυτό το δίπτυχο επεισοδίων στην πόλη του φωτός αρκούντως αναζωογονητικό για μια σειρά που πέρσι το Μάιο σκεφτόμουν σοβαρότατα πλέον να εγκαταλείψω.

Τι άλλαξε; Καταρχάς λείπει η καταστροφική Jenny. Στην οποία έχει δηλώσει κατ'επανάληψη εθισμένος, αλλά για τους λάθος λόγους: Όταν η σειρά ήταν βαρετή μέχρι δακρύων (όπως ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα της 3ης σεζόν), τουλάχιστον ένα Marisa-esque trainwreck σου κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον. Τώρα που το σπέρμα της καταστροφής πήγε σε ελβετικό αναμορφωτήριο (ή όπου στα κομμάτια την ξαπόστειλαν), μπορούμε να ασχοληθούμε ξανά με τους χαρακτήρες που είναι η ψυχή της σειράς. Και πώς!

Blair, Serena και Chuck συναντούνται στο Παρίσι σε μια σύντομη αλλά άκρως ικανοποιητική ιστορία που περιλαμβάνει κρυφές ταυτότητες και κουλτουριάρηδες γαλαζοαίματους- υπερατλαντικά τηλεφωνήματα με άσχημα μαντάτα- ένα δίκτυο παράνομου εμπορίου που απλώνεται από την Πράγα ως το Παρίσι- την Blair και τον Chuck σε ένα πολυαναμενόμενο τετ-α-τετ επικολυρικά βαρύγδουπης στιχομυθίας- και γκραν φινάλε με την ατάκα “We don't need tickets. I'm Chuck Bass.”

Υπέροχα πράγματα.

Πίσω στη Νέα Υόρκη τα πράγματα δεν είναι εξίσου συναρπαστικά, κυρίως επειδή η Serena βασανίζει τα δύο αγοράκια της κι αυτά δε μπορούν να αποφασίσουν. (Στον Dan και τον Nate αναφέρομαι, τους δυο πιο βαρετούς χαρακτήρες της σειράς.) Ανάμεσά τους υπάρχει και μια Vanessa (χμ, έκανα λάθος) αλλά ευτυχώς και η Juliet, μια νέα άφιξη, την οποία παίζει η λατρεμένη Katie Cassidy, a.k.a. ό,τι καλύτερο υπήρχε στο έτσι κι αλλιώς cult και αδικημένο περσινό Melrose Place.

H Juliet βασικά μπλέκει τα υπέροχα μπούτια της μέσα στο ερωτικό τρίγωνο τετράγωνο στο οποίο βρίσκεται παγιδευμένο το παλικάρι της ο Nate, και με περισσή χάρη καταφέρνει ως το τέλος των 2 επεισοδίων να φέρει τα πράγματα εκεί που τα ήθελε. Αλλά πρόσεξε: Το κάνει με χάρη και λάμψη, δίχως archy "I'm a byatch" βλέμματα, ούτε τραβηγμένα από τα μαλλιά ψέμματα. Fabulous, απλά.

Ποιος είναι ο σκοπός της; Με ποιον μίλαγε στο τηλέφωνο; Τι θέλει από τη Serena; Και *gasp* είναι η Juliet το Gossip Girl; Υπομονή, όλα θα απαντηθούν. Σύντομα. Ελπίζω.

Αλλά γενικώς, επιτέλους I can't wait και πάλι. Καιρό είχα.


.

8 σχόλια:

  1. Hear hear to getting rid of Little J.
    Όσο για τη Juliet, αν και χάρηκα αρχικά που είδα γνωστή φυσιογνωμία, με φοβίζει λίγο η agenda που κρύβει. Δεν πιστεύω ότι είναι το obvious - δηλαδή το gossip girl -, το μόνο που ελπίχω είναι να μην την κάνουν βρυκόλακα/λυκάνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποσο επικη ήταν όντως η ατάκα "we don't need tickets. I am Chuck Bass."
    To Gossip Girl φαινεται να επεστρεψε δυναμικα με κορυφαια σκηνη περα απο την ατακαρα του Τσακ, την σκηνη στο σταθμο με την Μπλερ σε αυτο το καταπληκτικο κοκκινο φορεμα. Βεβαια τιποτα δεν έχει τελειώσει για αυτους ακόμα και μετα το περσινό φινάλε.
    Η απουσια της Τζένυ δεν φαίνεται καν στην σείρα οπως και δεν θα φαινόταν αν εφευγε καποιος Νέιτ. Ο χαρακτηρας του εδω και 3 σεζον ειναι καρικατουρα και δεν ξερω γιατι τον εχουν να γυροφέρνεται εκει μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταλαβαίνω γιατί κρατάνε τον Nate (αν και για κανένα λόγο δεν το υποστηρίζω) επειδή είναι το all-American pretty boy με λεφτά ανατροφή κτλ κτλ.
    Εγώ αισθάνομαι ανάλογα για τον Dan, του οποίου δεν καταλαβαίνω τη νιάνιαρη ύπαρξη..
    Και seriously Dan, θεωρείς ότι είναι παιδί σου και δεν πας να κάνεις εσύ τις εξετάσεις; Ε τα θες και τα παθαίνεις. Φλώρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, αυτό το subplot δυστυχώς ήταν εντελώς ανθυπο-90210.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε τότε να αραιώνουμε βρε παιδιά! Blair με Chuck, Serena με guests, καμία φορά καμιά Lily, αυτά. Budget cuts.

    PS: Τουλάχιστον ας τιμήσουμε τη μνήμη της Jenny της 1ης σεζόν. Mεγαλεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτω τα χέρια από το Τζενάκι. Αυτή την απουσία της μπορώ να τη δεχτώ μόνο με προσωπικό της spin-off.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μονο εγώ νομίζω οτι το Georgina subplot κρύβει εκπλήξεις και έχει σαν παραπέτασμα την πασιφανέστατα μη-πατρότητα του Dan όσον αφορά το bebe της Ροζμ...εεε Georgina?

    κατα τ'άλλα η σεζόν ξεκίνησε δυνατά, πολύ καλύτερα απο πέρσι. Η "νέα ζωή" του Chuck και η Katie Cassidy είναι δύο πολύ φρέσκα καιδυνατά χαρτιά. Κρίμα μόνο που η τσέχα δε μου πολυγεμίζει το μάτι, μοιάζει σαν νυχτοπεταλούδα τριτοξαδέρφη της Dorota με 20 ευρώ το δεκαπεντάλεπτο...! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Dan sucks, sthn prwth season trwgotan me duskolia kai polu bbq sauce alla trwgotan. Stis epomenes seasons kathnthse o pio 3enerwtso xarakthras sthn istoria tou cw-toulaxiston-..

    Den 3erw giati alla oi script writers den mporoun na dhmiourghsoun swsth kai endiaferousa relationship meta3u chuck kai blair ws zeugari, kati pou exie antiktupo kai sthn upoloiph seira. Anti8etws kanoun thn kaluterh tous douleia otan einai xwria..

    To GG sto Parisi htan san sto fusiko tou perivallon: ekplhktiko, fantasmagoriko, aristokratiko,romantiko mazi me thn aparaithth dosh katinias...

    ΑπάντησηΔιαγραφή