How I Met Your Mother: High six

Αν ήμουν τα παιδιά του Ted, θα τον είχαμε βάλει σε γηροκομείο.

Ο λόγος απλός και γνωστός, και τα σχόλιά μου για αυτή την καλή-αλλά-όχι-φοβερή πρεμιέρα, λίγα. Το How I Met Your Mother αντιμετωπίζει εδώ και δυο χρόνια το πολύ βασικό πρόβλημα του πώς προχωράς μια κεντρική μυθολογία όταν δεν ξέρεις για πόσο ακόμα έχεις να την τραβήξεις. (Ειδικά μια σειρά σαν το ΗΙΜΥΜ δηλαδή, που βασίζεται πολύ στη μυθολογία της και το continuity της.)

Απλό. Δεν με ενδιαφέρει η υπόθεση της Μητέρας. Ποτέ δε με ενδιέφερε, ποτέ δεν ήταν ο λόγος που παρακολουθούσα τη σειρά. Οπότε είμαι απολύτως διατεθειμένος να παρακολουθώ μια ιστορία που φαινομενικά δεν πάει πουθενά, όσο είναι γεμάτη με "high six"es και με "dibs"es. Αλλά για το θεό, σταματήστε να μας ζαλίζετε τον έρωτα με τη Μητέρα. Τη μία βλέπουμε την ομπρέλα της, την άλλη τον αστράγαλό της, την άλλη βλέπουμε ποια είναι η τάξη της, την παράλλη την αυλή πριν συναντηθεί με τον Ted. Νισάφι.

Αυτό το πράγμα έχει καταντήσει όχι απλά ο ροζ ελέφαντας στο δωμάτιο, αλλά ένας φουσκωτός ροζ ελέφαντας που διαρκώς μεγαλώνει, καταπίνοντας ακόμα και χαριτωμένα επεισόδια σαν αυτό, με έξυπνες ανατροπές όπως αυτή με τη Rachel Bilson και τη μέλλουσα σύζυγό της.

Για την ακρίβεια, αν η σειρά δεν είχε tease-άρει τόσες φορές στο παρελθόν τη Μητέρα, αυτό το επεισόδιο θα ήταν μια αυθεντική και ανατρεπτική απόλαυση. Αλλά οι Bays & Thomas πρέπει να διαβάσουν την ιστορία του ψεύτη βοσκού. Ή απλά να πουν απερίσπαστοι τη δική τους- αλλά χωρίς να φωνάζουν διαρκώς "λύκος".

Άντε, καλή μας σεζόν- παρόλο το rant, το διασκέδασα το επεισόδιο.


.

11 σχόλια:

  1. θα συμφωνήσω σε όσα είπες!
    έχω βαρεθεί λίγο το παιχνίδι με τη μητέρα κ οι καλές ατάκες κάποια στιγμή τελειώνουν και αυτές.
    Ο Μάρσαλ πάντως πολύ με έκανε να γελάσω σήμερα!

    Καλό χειμώνα κ καλη σαιζόν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειτε κυριλέ ειτε "άπλυτη" η Ρομπιν είναι θεά. Πρωτον αυτό.
    Δευτερό. Η Rachel Bilson μου λειπεί από την αμερικάνικη τηλεόραση. Θα ήθελα να την δω ξανα σε καποια σειρα και οχι χαζοguests. To baby face το έχει ακόμα. Αλλες στα 31 τους κάνουν 18αρες ακόμα..

    Το επεισοδιο για πρεμιερα ηταν μέτριο δυστυχώς. Δεν ειδα καποιο αστείο που θα με κάνει να χαζογελάω οπως έκανα στις 3 πρώτες σεζον. Βεβαια η σειρα εξακολουθει να παραμένει ακρως διασκεδαστική και πάρα τα 6 χρονάκια της και καποιο καινουριο mini arc στην σειρα πιστευω θα το ζωντανέψει και αλλο.
    Αυτο με την mother συμφωνω, προσωπικα δεν με νοιαζει ποτε θα την δειξουν αρκει να βλεπουμε καλυτερα επεισοδια και χωρις καθε φορα την εισαγωγη για την $@%!@μάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή τη φορά πάντως απ'όσα έχουν δηλώσει οι Bays/Thomas, ο λύκος θα είναι αληθινός.
    Όλη η σεζόν είναι προσχεδιασμένη όσον αφορά στη μητέρα και δεν θα είναι απλά χαζά τιζεράκια.

    Αλλά τα ίδια μας λέγαν και κάποιοι άλλοι...

    (αν το θεωρήσεις σποιλερ, μην το βάλεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι, αφού είναι δηλώσεις των ίδιων των δημιουργών.

    Πάντως ναι, δε λέει και τίποτα. Μπορεί λέγοντας αυτό να εννοούν απλά ότι η σεζόν θα οδηγεί στο Γεγονός που θα αποτελέσει την Αφετηρία κτλ κτλ. Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έμενα όπως φάνηκε μου είχε λείψει το HIMYM, μιας και μου άρεσε η επιστροφή του.. Συμφωνώ με αυτό που λες, ότι όταν παίζει επεισόδιο με την μάνα και βάζει μέσα "high sixes" και τέτοια κλασικά αστεία της σειράς όλα κυλούν ομαλά, αλλά εγώ παραδέχομαι ότι το συγκεκριμένο μάνα-story πρέπει να ήταν ότι πιο αστείο έχει βγάλει στη συγκεκριμένη κατηγορία η σειρά (αν υπάρχει άλλο θυμήστε μου).. Για κάποιο λόγο λατρεύω όταν η σειρά κάνει το build up της Ted the Drama Queen και μετά να το καταρίπτει κάνοντάς τον να μοιάζει τόσο λούζερ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγώ ακόμα και τώρα -5 ολόκληρες σαιζόν + 1 επεισόδιο μετά- εξακολουθώ να πιστεύω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της σειράς είναι ο πολύ κακοπαιγμένος ρόλος του Ted από τον Josh Radnor . παίζει ακόμα το ίδιο νευρικά το ρόλο του όπως και στο πρώτο επεισόδιο, όταν όλα είναι δικαιολογημένως κατατρεγμένα από το άγχος και την ανασφάλεια που φέρνει η έλλειψη εξοικείωσης με ένα χαρακτήρα.

    γι'αυτό και με κουράζει η σειρά πλέον, γιατί έχει εκλπηκτικούς "δεύτερους" φαινομενικά χαρακτήρες, κι ακόμα η μεγαλύτερη προσοχή περιστρέφεται γύρω από τον Ted.
    νοσταλγώ τα επεισόδια που ο Barney τα είχε με την Robyn και έκλεβαν λίγο περισσότερες σκηνές από κάθε επεισόδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2o lost.θα τελειωσει κ ο κοσμακης θα γκρινιαζει για το ανουσιο τελος.

    You can't teach an old mind new truths.

    (πλακα δεν εχει που ο 'γυναικας' της σειρας ειναι gay in real life ? )

    boring us humor.friends upgraded.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε θα έλεγα πως στέκει αυτή η σύγκριση. Και χαζομάρα να είναι το τέλος (που δε βλέπω γιατί να είναι), δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στο ΗΙΜΥΜ που στηρίζεται στο πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα για να λειτουργήσει ως σειρά. Δηλαδή η αξία των 3 πρώτων σεζόν δεν έρχεται με κανέναν αστερίσκο, είναι αυτό που είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτο το "ολη η σεζον θα γυρναει γυρω απο την μανα" με τρομαζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θεωρώ οτι πολλές σειρές , οι φετινές τους πρεμιέρες ηταν απογοητευτικές, το HIMYM ηταν απο τα λιγότερο απογοητευτικά ... ελπίζω οτι τα επόμενα επεισόδια θα ανκάμψουν και θα δωσει πολύ γέλιο.
    (ασχετο,αλλα η καλυτερη πρεμιερα για μενα ηταν το Big Bang Theory ... )

    ΑπάντησηΔιαγραφή