THIS POST IS NOT AN EVENT

Βαριέμαι οικτρά να γράψω οτιδήποτε για το Event, κυρίως επειδή νιώθω πως ό,τι έχω να πω το έχω ήδη ξαναγράψει ένα κάρο φορές στο παρελθόν, απλά για άλλες σειρές.

Αν θες θυμήσου τι είχα γράψει για το FlashForward, και λίγο ως πολύ ισχύουν και για το Event τα ίδια πράγματα.

Όπως και για το FlashForward φυσικά, έτσι και στο Event δύο ακόμα επεισόδια τα δίνω- αν μη τι άλλο γιατί είχε cool φινάλε. Αν με πιάσει, με έπιασε. Αλλά χλωμό το κόβω.

.

17 σχόλια:

  1. Ο επίλογος του comment μου

    ...γιατί τελικά κάνουν όλες lost-wannabes σειρές το ίδιο λάθος: Μιμούνται το λάθος πράγμα. σου πετάν ένα αστραφτερό μυστήριο και μετά αναλώνονται στο - WOAH! What the hell just happened!?

    Η μέση του comment μου

    ...ότι τον πρόεδρο τον έκαναν και μαύρο και με "μεξικανοφωνο" όνομα. Ελπίζω στη συνεχεια να αποκαλύψουν ότι είναι στην πραγματικότητα γυναικα.

    45 λεπτά πριν

    Δεν έβλεπα το event.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αδικώ την επιφυλακτικότητα σου. Με το Lost να εκτροχιάζεται εντελώς στη τελευταία σεζόν και με το Flashforward να αναδεικνύεται σε major μπαλαφάρα, νιώθεις ότι οι σεναριογράφοι πάνε να παίξουν και πάλι τη 'mystery card', εκμεταλλευόμενοι τη sci-fi πείνα σου. Όμως το γεγονός πώς ο πιλότος ήταν κάτι παραπάνω από ok,συν οι δηλώσεις των παραγωγών πώς δεν θα τιγκάρει η σειρά, επεισόδιο το επεισόδιο, με αναπάντητα ερωτήματα, ώστε να τρέχουν να μαζεύουν στο τέλος τα ασυμάζευτα, καθιστούν το όλον ακόμα πιο ελκυστικό imho.

    Η συνέχεια θα δείξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και καταλαβαίνω κιόλας ότι είναι κάπως άδικο να συγκρίνουμε όλες αυτές τις σειρές με τον πιλότο του Lost. Ο πιλότος του Lost ήταν ένας από τους 3-4 καλύτερους στην ιστορία της τηλεόρασης. Αλλά σε αυτό το genre παίζεις, αυτό είναι το σημείο αναφοράς.

    Περί επιφυλακτικότητας, ναι, είναι όλο και μεγαλύτερη κάθε φορά. Στην πραγματικότητα θα προτιμούσα να μην το έβλεπα καν το Event, για την ώρα τουλάχιστον. Και ΑΝ ολοκληρωνόταν η πρώτη σεζόν και ΑΝ άκουγα καλά λόγια ως τότε, και ΑΝ ήξερα ότι θα συνεχιστεί για να πει την ιστορία της, τότε θα την έβλεπα. Αλλά να, αυτή η ρημάδα η περιέργεια κάθε φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως ο letterist είναι ο ίδιος του 24. Αστειεύομαι, βέβαια, απλώς έχουν την ίδια γραμματοσειρά· μη σας μπερδεύουν αυτοκίνητα που κυνηγούν αεροπλάνα και η επερχόμενη επέλαση του ποιος προδίδει ποιον, η μαθηματική απόδειξη πως το The Event δεν είναι το 24 είναι πως εκεί έπεφταν όλοι οι τίτλοι στην αρχή του επεισοδίου, ενώ εδώ έπεφταν στην αρχή του κάθε κεφαλαίου. Επίσης, το The Event δεν είναι το Lost, επειδή από το δεύτερο επεισόδιο (άντε τρίτο) θα μάθουμε ποιοι κερατούκληδες εξαφάνισαν το αεροπλάνο.
    Συγκεκριμένα: οι υπόλοιποι 96 από τους πάγους (X-GuantanaMen) έσωσαν τον Πρόεδρο (που παρεμπιπτόντως είναι Κουβανικής καταγωγής, πράγμα που α) εξηγεί το όνομά του β) αποδεικνύει περίτρανα τον SF χαρακτήρα της σειράς), και ο ήρωας (μετά; άνευ του πεθερού του; έχει σημασία; Πάντως ο Ivanek τελικά φταίει για την απαγωγή και την αεροπειρατεία, αφού ήθελε να πεθάνουν όσοι ήξεραν για τους XGM) θα ψάχνει την κοπέλα τουλάχιστον μέχρι το τέλος της περιόδου (όπως, παράδειγμα: the day after tomorrow, το προσωπικό δράμα ενώ γίνεται της μουρλής τριγύρω). Οι XGM είναι γήινοι από τη χαμένη αδελφή φυλή μας των Ατλάντων/ΕΛ, οι οποίοι ήρθαν για να γλιτώσουν από καταστροφή του κόσμου τους κι εμείς τους φυλακίσαμε. Φτου μας.

    Μετά από τις σίγουρα σωστές προβλέψεις μου, να ευχηθώ και εγώ να έχει ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον, και να έχουν μάθει από τα παθήματα του παρελθόντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, κι εγώ όλα αυτά σκεφτόμουν περίπου. (LOL)

    Πάντως ναι, κι εγώ ανάμεσα σε παράλληλο σύμπαν και εξωγήινους πιο πολύ στο δεύτερο γέρνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εγώ θα περιμένω όλη τη σεζόν και αν αντέξει μέχρι τότε και μάθω ότι αξίζει τότε θα το δω.
    Μυστήρια και συνωμοσίες και κυνηγητά χωρίς να υπάρχει ούτε ένας στοιχειωδώς ενδιαφέρον χαρακτήρας με κούρασαν.
    Στο τέλος του πιλότου του Lost είχες μάθει όλους τους χαρακτήρες. Μετά από όλη την περσινή σεζόν Flash Forward ανάθεμα κι αν θυμόμουν το όνομα του πρωταγωνιστή.
    Και το Event μου έβγαλε ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια γέυση.

    Είδα και το ανεκδιήγητο Persons Unknown το καλοκαίρι... :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφού είπανε ότι δεν θα έχει 2η σεζόν, γ@#$%(/! FlashForward

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νταξ, τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής. Σίγουρα το περίμενα καλύτερο, αλλά είναι νωρίς ακόμα... Δεν (κατα)κρίνουν μια σειρά από το πρώτο επεισόδιο (δεν ήταν και κακό άλλωστε-έχω δει και πολύ χειρότερα). Τουλάχιστον από την πρεμιέρα του FlashForward μου άρεσε (λίγο) περισσότερο. ;)

    ΥΓ: Πάντως το προτιμώ απ΄το να έβλεπα τίποτα γκοσσιπγκέρλια... :p :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To Event piasthke koroido autou tou idiou tou tou eautou, prospa8hsan na dhmiourghsoun kati catchy kai super duper cool , den tous vghke (idiaitera o tropos afhghshs htan a-pa-ra-de-ktos kai e3airetika varetos) . Isws th seira th swsei h Moore me ta mellontika performances ths....

    Plus einai e3airetika vareto gia ton e3hs logo , den 8a exie 2h season(opws proanefere o kopasas)enw to megalutero tou spoiler exei hdh ginei gnwsto...Lame...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο τέλος του πιλότου του Lost είχες μάθει όλους τους χαρακτήρες. Μετά από όλη την περσινή σεζόν Flash Forward ανάθεμα κι αν θυμόμουν το όνομα του πρωταγωνιστή.
    Και το Event μου έβγαλε ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια γέυση.


    Αυτό. Πολύ απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η σειρά για μένα τελείωσε με το τελευταίο πλάνο και το αεροπλάνο που χάνεται.Πες μου ρε άνθρωπέ μου ότι η σειρά είναι sci-fi απ'την αρχή,που μέχρι το 38ο λεπτό άλλη σειρά νόμιζα ότι έβλεπα.Το νοιάξιμο για τους χαρακτήρες είναι απ'τα βασικά συστατικά μιας επιτυχημένης σειράς και απορώ δηλαδή,δεν το σκέφτοναι καθόλου αυτό μια αρμαθιά σεναριογράφων που κάθονται σε ένα ρημαδοδωμάτιο να γράψουν;Καλές οι εντυπωσιακές ανατροπές και η δράση,αλλά αν λείπει το κουκούτσι,τρως το γύρω γύρω και δε σου μένει τίποτα στο τέλος.
    Και ότι δεν έκανε το ''The Event'',το έκανε για μένα το αγαπημένο ''Lone Star''!Εξαιρετική ηθοποίια,πολύ καλή σκηνοθεσία, εκπληκτικός James Wolf να σπάει την κάμερα στα κοντινά,συναισθηματικές στιγμές,μια σειρά που θα ταίριαζε στο προφίλ καλωδιακού καναλιού και που τα 4 εκατομμύρια τηλεθέασης του πιλότου είναι εκνευριστικά λίγα.Αντε να φεύγουν τα εκατομμυριάκια απ'το ''Εvent'' προς ''Lone Star'' μεριά.'Αντε σιγά σιγά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ με τους περισσότερους προλαλήσαντες, plus: πάλι αεροπλάνο και πάλι έγχρωμος πρόεδρος... Ούτε τα προσχήματα πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα μόλις τώρα δυστυχώς ανακάλυψα το μπλογκ (ζω έξω) και θέλω τη γνώμη σας για το αν αξίζει να αγοράσω το Breaking Bad και το Modern family. Έχω δει τα άπαντα γενικώς και απογοητεύτηκα από σχεδόν όλες τις σειρές πλην Σοπράνος. Α και μία ερώτηση. Τελικά το True blood αρέσει στους νέους μόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μόνο το "Sopranos" σου αρεσε; Είσαι τόσο δύσκολος (-η); "Modern family" δεν έχω δει ακόμη. To "Breaking Bad" εκπληκτική σειρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπα καθόλου δύσκολη απλά με απογοητεύουν σειρές που αρχίζουν πολύ καλά και συνεχίζουν ηλιθιωδώς (βλ. Weeds, Lost, Prison break, Gossip girl (brrr)και αρκετές άλλες που θα έπρεπε να σταματάνε στην τρίτη το πολύ σεζόν. Τους Σοπράνος τους είδα μέχρι το τέλος και προς το παρόν δηλώνω φάν του Ντέξτερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. emena mou aresei to event,vlepetai re paidia (toulaxiston ta dyo prwta mia xara htan).symfwnw oti einai adiko na sygkrinoume ton piloto tou me afton tou lost (kai opoios perimenei na ksanadei syntoma eksisou kalo piloto se scifi seira...e 8a perimenei).den perimenw kati idiaitero apo th seira,alla se mia xronia pou opws fainetai to mono pragma pou 8a perimenw na dw ka8e vdomada 8a nai to doctor who k to walking dead, nomizw oti xwraei sto programma mou.
    anwnyme to breaking bad einai makran h kalyterh amerikanikh seira afth th stigmh.ta aksizei ta lefta sou.
    twra gia to modern family,ok kalo,alla community den einai!

    ΑπάντησηΔιαγραφή