True Blood: Flesh Blood


Spoilers μετά το άλμα για το προχθεσινό True Blood, ένα επεισόδιο πριν το τέλος της σεζόν.

Καθώς μια γενικά φοβερή σεζόν True Blood πλησιάζει στο τέλος της, ένα άσχημο πράγμα συνέβη στη σειρά. Με τα πιο σημαντικά ή/και κεντρικά storylines να συγκλίνουν επιτέλους, ξεγυμνώθηκε περίπου το μισό show ως αυτό ακριβώς που φοβόμασταν ότι ήταν: απλώς βαρετό και ανούσιο. Διότι αν βαριόμασταν τον Sam και τον Lafayette μία όταν ακόμα πηγαίναμε στο χαλαρό, φαντάσου πόσο τους βαριόμαστε όταν όλοι οι σημαντικοί χαρακτήρες είναι στο ίδιο δωμάτιο και απασχολούν μόλις κάτι σαν το 1/3 του κάθε επεισοδίου.

Το χάσμα ενδιαφέροντος μεταξύ των όσων συμβαίνουν με τον Russell, την εκδίκηση του Erik, την 'προδοσία' του Bill και τα sex dreams της νεράιδας Sookeh, με οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στη σειρά, είναι γιγάντιο. Οπότε με κάθε εκτίμηση προς το overacting πρόσωπο της Tara, περίπου το μισό επεισόδιο παίζει σαν ταπετσαρία της ώρα που, πχ, φτιάχνω καφέ, καθαρίζω το γραφείο, σχηματίζω νοητικά μια συνάρτηση για τον βηματισμό μιας μύγας που έχει κατασκηνώσει στο μπράτσο του καναπέ μου, κτλ.

All that said, τα κομμάτια που ήταν ενδιαφέροντα, ήταν ενδιαφέροντα. Από την επιμονή με την οποία ο Erik κυνηγάει τη Sookeh ως τελευταία επιθυμία (κι ας μην ξέρουμε ακόμα γιατί, όταν το λέει), μέχρι την ίδια την νεραϊδούλα μας που ακόμα της κάνει κούκου ο Erik κι επιτέλους αρχίζει να το παραδέχεται στον Bill. Του οποίου γενικά το arc αυτή τη σεζόν έχει υπάρξει κατά τόπους συναρπαστικό. Οι εκπτώσεις ηθικής, οι παραχωρήσεις που έχει κάνει, οι αποφάσεις που έχει αναγκαστεί να λάβει, όλα αυτά έχουν υπάρξει απλά φοβερά να τα βλέπεις.

Όσο για τη βεντέτα, μας έδωσε δύο εκπληκτικές σκηνές- από τη μία τον Russell να ψάχνει στις γωνίες θέλοντας να αποχαιρετήσει τον Talbot με τον δικό του τρόπο, όπως μπορούσε. Κι από την άλλη, τη δίψα για εκδίκηση του Erik, που καίει τόσο δυνατά ώστε τον οδηγεί ακόμα και στην αυτοθυσία, αρκεί να πάρει τον Russell μαζί του.

Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε κάποιος να δει την τελευταία σκηνή του επεισοδίου, τον νορβηγικό ψίθυρο "μην τον αφήσεις να δει", τους καπνούς, τις χειροπέδες, και να μην την βρήκε καθηλωτική. Αυτό θα πεί cliffhanger, και μάλιστα με timing τουλάχιστον βασανιστικό: το επόμενο, τελευταίο, επεισόδιο της σεζόν (με τίτλο 'Burning Man') θα προβληθεί σε 2 εβδομάδες, λόγω της Labor Day κατά την οποία πάντα το ΗΒΟ παίρνει ρεπό.

Can't wait, προφανώς.


.

18 σχόλια:

  1. o Eric βασίζεται στη θεωρία ότι το τριχίλιαρο καίει πιο γρήγορα; (oh snap)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ PaulieK αυτό σκέφτηκα βλέποντας το επεισόδιο. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε για να επιβεβαιωθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σουηδικός πρέπει να είναι ο ψίθυρος

    πάντως σε σχέση με τα βιβλία, ενώ η 1η και 2η σαιζόν ήταν σχεδόν αντιγραφή του 1ου και 2ου βιβλίου αντίστοιχα, η 3η σαιζόν αντλεί μυθολογία ακόμα και από το 7ο βιβλίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, σορι, το εγραψα στο ποδι το ποστ και εχει ενα καρο λαθη.

    Ενδιαφερον αυτο που λες για τα βιβλια.

    Κατα τα αλλα, guys, αφου ξερουμε οτι οι κακοι παντα καιγονται πιο γρηγορα :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χμ, το πρόβλημα κατά την γνώμη μου είναι πως σε αυτόν τον κύκλο δεν κατάφερε ο Ball να βρει ενδιαφέροντα πράγματα για τους άλλους χαρακτήρες. Και μην ξεχνάμε, πως οι 2οι χαρακτήρες και το τι κάνουν είναι σχεδόν αποκλειστικά δική του ευθύνη και όχι της συγγραφέως των βιβλίων που δεν ασχολείται μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα χειρότερα story lines είναι σίγουρα του Sam και της Arlene, που όχι μόνο είναι χάλια, δεν υπάρχουν και πουθενά στα βιβλία (στο 8ο είμαι, αλλά και στα άλλα δυο δε φαντάζομαι να ασχολείται η συγγραφέας με τον μικρό αδερφό του Sam και το παιδί του Rene Lenier - ποιου;).
    Της Tara και του Jason υπάρχουν στα βιβλία, αλλά ο Ball τα πάει ένα βήμα παραπέρα. Όπως πάει παραπέρα και την επαφή των δικών μας με τον βασιλιά του Missisipi. Kαι μου αρέσει αυτό, γιατί εξακολουθώ να εκπλήσσομαι. Αν όμως σκοτώσουν τον Eric, θα είναι μεγάλοι μαλάκες. Αυτός είναι οι έρωτας της Sookie, όχι ο προδότης ο Bill!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω την τρομακτική υποψία ότι θα γίνει φινάλε τύπου περασμένης σεζόν, με το κεντρικό στόρι να κλείνει στο 20λεπτο με 40 λεπτά ξυσίματος και cliffhanger (για να μάθουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σα να παιζει πολυ αυτο. Για να δουμε αν εμαθαν απο την περσινη απογοητευση.

    Wonder, ξανα θενκς για τα ινφο. Οποτε οι προσθηκες του Ball εχουν δωσει και καλα πραγματα στη σειρα (στο scope του βασικου season arc) αλλα και κακα (ολοι οι β' χαρακτηρες). Ενδιαφερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φαντάσου ότι για το παρελθόν του Eric ως viking η Harris δεν αναφέρει τίποτα. Ήτανε πολεμιστής. Αυτό.
    Ο Ball είναι αυτός που έχει βάλει τον Russell να σκοτώνει την οικογένειά του Eric και τον Eric να ζητάει εκδίκηση, τον Russell να χάνει τον αγαπημένο του και να τρελαίνεται, τους βρικόλακες να αναζητούνε το fairy blood για να ξαναδούνε τον ήλιο...Όλα αυτά που μας αρέσουν στην 3η σαιζόν, δεν υπάρχουν στα βιβλία (επιμένω είμαι ακόμα στο 8ο, μπορεί μετά να τα γράφει). Και επίσης, έχει πάει ένα βήμα παραπέρα τη σχέση της Tara με τον Talbot, ο οποίος στο βιβλίο είναι απλά ένα αλλαζονικό βαμπίρ. Δεν είναι αρρωστάκι και δεν ψάχνει τον Bill.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "σχηματίζω νοητικά μια συνάρτηση για τον βηματισμό μιας μύγας που έχει κατασκηνώσει στο μπράτσο του καναπέ μου"

    Weirdo :P

    Mpa, pali tin idia apogoiteusi tha fame sto finale. Sorry kiolas gia to nitpicking alla 3000 xronwn kai den mporei na surei ton Erik sikwto me superpspeed mesa? O Bill mporouse kai katw apo ton ilio.

    Έχουμε πάλι φτάσει σε ένα finale με, όπως είπες, τα 2/3 των plots να μην ενδιαφέρουν κανέναν (και btw ΠΟΣΟ out of character φέρεται ο Sam?) και η μονη ευκαιρία να δούμε awesome δράση από το "παλαιότερο vampire on the planet" γαμήθηκε. Τουλάχιστον λίγο fight πριν καεί, λίγο mayhem, λίγο gore...

    Και να μην ξεχάσω το "I couldn't say it better" της εβδομάδας απο το io9:

    Sam is being so hard again. Sorry Sam, your insults sting like a kitty mewing for milk. Until… Sam calls Terry a "shell-shocked motherfucker." Whoa. Whoa. Pump the breaks buddy.

    Εγω θα του ειχα σπάσει τα μούτρα. Και ο Terry απλα του είπε "you'll hate yourself for saying that" Πόσο τέλειος είναι ο Terry?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνεπαρμενος απο τα ΕΜΜΥΣ του χρονου ο Bill παιρνει το Lead,ενω ο Ερικ με τον Ρασελ στο σαππορτ,το οποιο θα το παρει ο Spine-Ripper!K ευκολα ΕΜΜΥ για το επεισοδιο με το ξυλο-τσοντα.Εχω μια υπονοια οτι το τελος θα μας εκπληξη για την δεν εξηγουνται 3 μετρια προς το τελος επεισοδια.Δεν το δεχομαι απο τον Μπολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. I might be the only person pou den 8ewrei to story ths Arlene toso bareto idiaitera an kanei ena mini connection me to series finale tou 2ou kukolou. Isws an den mesolavousan tosoi mhnes anamesa stous kuklous na mporouse na ginei to connection pio amesa. APlws perimenw proswpika na dw thn e3eli3h sto final episode...

    Moue xie leipsei h evan rachel wood ws basillisa ofeilw na pw pws mazi me ton russel htan ekplhktiko androguno.Kai nai epitelous prpei an anadei3oun ligo tous main characters, exoume vu8istei sta sub plots tou Lafayette (an kai exei plaka ws iereia/magissa) ths Tara, kai tou good-for-nothing-other-than-banging-weird-chicks Jason

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "good-for-nothing-other-than-banging-weird-chicks Jason"

    το ξεπέρασα με τις ξύλινες σφαίρες :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. i moni apantisi sauto to kata ta alla vareto egraki (mias kai to vlepo mono gia ton A-Skars) einai: EEEEERRRRRIIIIICCCCC WWWHHHYYY?????
    ok no way na ton skotosoun alla kai pali WHY ERIC?WHY THAT LITTLE EACHY-FEACHY SOOKIE? ase tin sookie ston bill kai gyrna piso ston palio kako sou eauto please!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλέ ήρεμα, σιγά μη σκοτώσουν τον Eric :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. to provlima den einai an tha to skotosoune (afto etsi kai allios den prokeitai na ginei)) alla giati na einai in love me tin sookie (toulaxiston etsi opos to vlepo ego) o eric einai vampirakos gia oles tis fangbangers (esto kai kata fantasian Fangbanger) oxi gia auti tin diastaurosh tis jean d-arc me ton Goofy kai tin Tinkerbell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ema den einai dontia auta pou exei i sookie. me auta ta dontia kai to ifos(eidika otan to paizei isteriki) einai IDIA o goofy...an kai se autin tin periptosi prosvalo ton goofy.
    meta apo auto peste mou tairiazei auto to @#$%@#^#%^@@$%@ pragma ston (adult language) Viking Eric?

    ΑπάντησηΔιαγραφή