Community: Aerodynamics of Gender

Γρήγορα, απαντήστε μου: Ποιο ήταν το βασικό στόρι του επεισοδίου που είχε τον Abed στο background; Ναι, ούτε εγώ θυμάμαι. Είναι περίεργο όταν το b-story ενός επεισοδίου είναι τόσο ανώτερο του a. Πληγώνεται το επεισόδιο μεν, έχουμε κάτι φοβερό να θυμόμαστε δε. Αυτό είναι ένα από αυτά τα επεισόδια.

Έχει πλάκα, είχα κατά σύμπτωση χθες (πριν δω το επεισόδιο) μια συζήτηση με έναν φίλο, με αφορμή of all thing το ΟΥΚ, για το αν το Community είναι μια σειρά που μπορεί να εκτιμήσει κάποιος που δεν πιάνει τις αναφορές της. Η συζήτηση είχε ως εκκίνηση την γκρίνια μου για την ελληνική σειρά, και για το ότι μισώ τις κωμωδίες που είναι απλή συρραφή τυχαίων γκαγκς και βεβιασμένων αναφορών. "Και το Community έτσι είναι," μου λέει.

Το φοβερό b-story με τον κρυφό κήπο με το τραμπολίνο στο Greendale είναι από τα πιο αστεία πράγματα που έχει κάνει ποτέ η σειρά. Ήταν εμφανές ότι ήταν αναφορά σε κάτι, αλλά ομολογώ πως δεν είχα ιδέα τι. Αλλά όπως και νά'χει, το βρήκα φοβερά αστείο, και κάτι το οποίο δε θα ήταν ποτέ δυνατόν να είχε κάνει οποιαδήποτε άλλη σειρά πλην του Community. Το καλύτερο στην όλη φάση ήταν το επιμύθιο- είχε και τέτοιο.

Η ανατροπή με τον Joshua ως ρατσιστή ήταν ξεκαρδιστική. Από τη random ατάκα για τους μαύρους- αρχικά ο Troy γελάει και ξαφνικά συνειδητοποιεί και "What;!" Μετά το "was it;" του Jeff, και τα flashback στις ατάκες που έκρυβαν μέσα τους την εξήγηση, το "it's going to be a maze" που με έριξε στο πάτωμα από τα γέλια, και τέλος η σκέψη με την οποία μας αφήνει: Αν είναι exclusive δε μπορεί να είναι παράδεισος.

Αυτό δεν ήταν τυχαία ποπ αναφορά, ήταν ένα ολοκληρωμένο στόρι, που μάλιστα έδενε και έξυπνα με το φαινομενικά άσχετο -και σαφώς πιο αδύναμο- κυρίως στόρι του επεισοδίου. Το οποίο, σε ένα homage στο Mean Girls, μιλάει επίσης για ένα -διαφορετικό- είδος exclusivity.

Εδώ είχαμε από τη μία έναν Abed ντελιριακά αστείο (και πραγματικά, βρείτε μου άλλη σειρά που κάνει συνδυασμένη αναφορά σε Mean Girls και RoboCop) όμως ταυτόχρονα μια Britta παντελώς out of character. Γενικά ήταν αστείο ως ιδέα και ως εκτέλεση, όμως ένιωσα πως σε κάποια σημεία ήταν τραβηγμένο από τα αυτιά για να καταλήξει εκεί που ήθελε. Καλό cameo από την Hillary Duff, πάντως.

Και γενικά πολύ αστείο επεισόδιο, αν και ελαφρώς άνισο.


.

7 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα, η ιστορία με τον κήπο της Εδέμ έκλεψε την παράσταση. Έλιωσα στα γέλια στο τέλος με τον ρατσιστή Joshua (It's going to be a maze!!!), αλλά και με το θυμωμένο κλάμα του Troy όταν τον υποχρέωσε ο Pierce να ανεβούνε μαζί στο τραμπολίνο. Το mean girls story είχε όντως ωραίες ατάκες του Abed και γέλασα και με τον Chang που πεταγόταν όλη την ώρα, αλλά ένιωσα ότι δεν πήγε πουθενά. Ναι, άνισο λίγο το επεισόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γενικά το επεισόδιο το πήρε ο Glover κι έφυγε. Όλα τα λεφτά είναι ο Troy, δώστε του ένα Έμμυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα πάλι μου έμειναν 2-3 επικές ατάκες. Αρχικά το maze thing. To "the leader's name is Megan" για κάποιο λόγο μου έχει κολήσει, αλλά το low key της βραδιάς ήταν το βλέμα του Jeff προς το κλαδευτήρι τη στιγμή που ο Pierce ανέβηκε στο τραμπολίνο.

    ΛΟΛ! Ήταν όντως η Hilary Duff? Didn't even notice..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έμενα το a-story με τα mean girls δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα αδύναμο, ήταν σχετικά on par με τα λίγοτερο awesome επεισόδια της 1ης σέζον. Είχε χίουμορ και έδενε τις αναφόρες με ένα στόρι που είχε κάτι να πει. Ότι κάνει δηλαδή το Κομμιούνιτυ καλύτερα απ τον καθένα.

    Αλλά όντως τα ανελέητα καμμένο ξεκαρδιστικό story με το τραμπολίνο το επισκίασε.

    Και συμφώνω και για τον Glover. Αν και αρχίκα δεν είχε ξεχώρισει ως κωμικός όσο ο Abed, ο Chang και ο Dean πλέον τους έχει ξεπεράσει. Καθέ φόρα που κάνει αυτό το προσπαθώ-να-μιλήσω-ενώ-ξεσπάω-σε-κλάμματα κλαίω και εγώ απ τα γέλια. Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφανής αναφορά στο γνωστό παιδικό βιβλίο The Secret Garden που χε γίνει και (εντελώς cheesy και αν θυμάμαι καλά, αρκετά πετυχημένη εμπορικά) ταινία στα 90s.
    Ο Μυστικός κήπος είναι άχρονο μυθολογικό concept από τα Ηλύσια Πεδία, σε κάτι-άλλο-που-δε-θυμάμαι-ακριβώς-πως-το-λένε-αλλά-υπάρχει στην Αιγυπτιακή μυθολογία (εκεί που πάνε οι νεκροί τέλος πάντων) και φυσικά τον Χριστιανισμό, και ακόμα στα Ταρό. Πρέπει να χει χρησιμοποιηθεί ως μεταφορά σε άπειρες ταινίες οπότε λογικό να βγάζει απόλυτο νόημα ως αναφορά και μην μας έρχονται όλοι οι τίτλοι στο μυαλό.

    Α και φυσικά : ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει να χει χρησιμοποιηθεί ως μεταφορά σε άπειρες ταινίες οπότε λογικό να βγάζει απόλυτο νόημα ως αναφορά και μην μας έρχονται όλοι οι τίτλοι στο μυαλό.

    Αυτό βασικά. Και θενξ για τα ίνφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το να βάζεις τον Troy να κλαίει πάντα βγάζει γέλιο. Η εμφάνιση της Duff χωρίς φανφάρες, ένιωθες σαν να έπαιζε πάντα στην σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή