Community: Conspiracy Theories and Interior Design

Σύντομα σχόλια για ένα ακόμα γαμιστερό Community.

Είναι τέλειο που το Community έχει πλέον περάσει στον σχολιασμό εξωφρενικά specific ειδών. Έκανε τις περιπέτειες, και τα μαφιόζικα, και όλα αυτά τα μεγάλα και προφανή, και πλέον σχολιάζει πράγματα σαν τα bottle episodes και το Magic Garden. Αλλά αυτό που είναι πραγματικά γαμάτο, είναι το πώς συνδέει αυτές τις μεγάλες και έξυπνες αναφορές με ιστορίες που σημαίνουν κάτι για χαρακτήρες που αγαπάμε. Τα λέγαμε και την περασμένη βδομάδα αυτά.

Σειρά είχαν οι conspiracy theories, σε ένα διασκεδαστικό 20λεπτο που ξεφτιλίζει τις ιστορίες που έχον την ανατροπή ως αυτοσκοπό, συνήθως εις βάρος της λογικής ή του χαρακτήρα. Τα κωμικά highlights είχαν ως συνήθως τον ατελείωτο, από τα "I DON'T KNOW!" του Jeff όταν τον ρώταγε η Annie πώς γίνεται να υπάρχει ο Professor Professerson, το ότι υπήρχε (χωρίς να υπάρχει) ο Professor Professerson, η εμφατική μουσική που έμπαινε όποτε της κάπνιζε, το "σαφές όσο και απογοητευτικό" μήνυμα που ήρθε με την στρακαστρούκα-τρενάκι, την Annie να κρατάει όπλο, και φυσικά την Annie να κυλιέται στο πάτωμα. Μεγάλες στιγμές.

Όλο αυτό είχε από κάτω μια ιστορία (μη) εμπιστοσύνης ανάμεσα στον Jeff και την Annie, οι οποίοι έχουν ανάγκη να λάβουν επιβεβαιώσεις από τον άλλον. Και στην πορεία παίρνουμε μέχρι και hints για τη φλόγα που υπάρχει μεταξύ τους και δεν έχει σβήσει ακόμα. (Ήθελα εξαρχής να συμβούν αυτοί οι δύο στη σειρά, don't ask.)

Την ίδια ώρα, ο Abed κι ο Troy επειδή είναι "πολύ μεγάλοι" για να χώνονται κάτω από ένα μικρό φρούριο από κουβέρτες, αποφασίζουν φυσικά να φτιάξουν ένα μεγαλύτερο. Ξεκαρδιστικό, και επίσης ΤΟΘΕΛΩΤΩΡΑ.

Δεν είναι πάντως γαμάτο; Οι ιατρικοδικαστικοαστυνομικές σειρές, όταν θέλουν να γράψουν ένα συναισθηματικό arc κάποιου χαρακτήρα, δημιουργούν κάποιον προφανή παραλληλισμό στη μορφή κάποιας υπόθεσης της βδομάδας. (Ας το αποκαλέσουμε αυτό, σύνδρομο Penisfish.) Το Community δημιουργεί genre homages αντ'αυτού.


.

16 σχόλια:

  1. H Britta σε στυλ Eyes Wide Shut και με το σάουντρακ ίσα να ακούγεται από κάτω!! Epic.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Britta στο Turkish District του κουβερτοφρουρίου ήταν ίσως ότι πιο random και αστείο υπήρχε σε όλο το επεισόδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιθουανική/Λετονική Παρέλαση μέσα στο blanket fort.-

    Δν περγράφω άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ^οντως απο τα 2 καλυτερες στιγμες
    αυτο το επ μου αρεσε πολυ περισσότερο απο τα αλλα γιατί ειχε τζεφ-ανυ. εχουν χημεια και ναι, κι εγω τους θελω μαζι μετα το debate

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. We've gone mainstream.
    Και καταστροφή.

    Νομίζω ότι ήταν το πιο επιτυχημένο καλάμι στον κώλο των καβαλημένων που στο φόβο τού μεινστριμ, ξέρεις πού το πάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει να εξερευνήσουν την σκοτεινή πλευρά της Μπρίτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Dan Harmon tweeted ότι θα πει και την ιστορία του Troy και της Annie, που γνωρίζονταν απ'το σχολείο. Ελπίζω να το εννοούσε και να το κάνει όντως, θα είναι τέλειο όπως τα πάντα του Community.

    Το επεισόδιο αυτό ήταν καταπληκτικό once again, με το στόμα ανοιχτό το παρακολουθώ κάθε βδομάδα. Στο τέλος με τον μπάτσο που μπουκάρει και πυροβολεί ("Prop guns belong backstage"), μου θύμισε τα μαθήματα του George Bluth στα παιδιά του με τον μονόχειρα, "And that's why you always leave a note". Extra points για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. respect dan harmon .

    -there is a conspiracy here go all the way over to the top.
    -this is greendake anny if there is a conspiracy goes slightly below the middle

    Leonarf you already have three fart violations

    Learning!

    Ex Cetera

    Jeff Winger never learns.

    Επος γενικότερα και εν κατακλείδι .. enjoy it as it lasts.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου αρεσε πολυ το πως χρησιμοποιησαν το giant blanket fort των Abed-Troy για να εχουν την κλασικη σκηνη ανθρωποκυνηγητου στην πόλη, που υπαρχει σε πολλες απο τις conspiracy theory movies που εκαναν homage.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τρελό επισόδιο. Σειρά που έχει Μουσείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Λετονικές Παρελάσεις(αφού είχαν τα κατάλληλα χαρτιά!!) σε κάστρα από σεντόνια μόνο Community μπορεί να λέγεται. Απλά εξωπραγματικά αστείο. Τα απανωτά twist δε, και το κλάμα του Dean στη ζακέτα του(που δυστυχώς δεν είναι χρονομηχανή) ήταν απλά τέλεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για ακόμα μια φορά.

    I can't count the reasons i should stay (είναι αμέτρητοι).

    αυτά δεν γίνονται, ποτέ.

    όλη η conspiracy theory να συνδέεται με το fort, που έχει ήδη γίνει πόλη κι έχει τις γειτονιές της, όπου συνήθως περνούν μέσα από κρόσια σε πόρτες στα κυνηγητά και κάπου σταματούν για κάτι άσχετο και χάνουν ό,τι κυνηγούν.

    ειλικρινά, τώρα.

    what next?

    χαίρομαι που δεν μπορώ να φανταστώ με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ιδέα μου είναι ο Pierce δεν μίλησε καθόλου σε όλο το επεισόδιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ναι, ηταν απο τα καλα : Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό που με τρομάζει είναι τα νούμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή