How I Met Your Mother: Natural History

Για δες, φτιάχνουν ακόμα καλά τέτοια.

Δεν ήταν και τίποτα τρομερό, mind you, αλλά μετά από καιρό ένιωσα τη σειρά να προσπαθεί να πει κάτι. Οι συμβολισμοί της ήταν λίγο in the nose σε μερικά σημεία, αλλά όλες οι ιστορίες έδεναν στο τέλος πολύ αποτελεσματικά με το κεντρικό μοτίβο του επεισοδίου, την επίσκεψη στο μουσείο.

Είχες μεν την Robin και τον Barney σε ένα καθαρά κωμικό subplot (που όμως ήταν αρκετά over the top για να καταλήξει όσο αστείο ήθελα) για να εξισορροπούνται τα πιο δραματικά στοιχεία των άλλων δύο ιστοριών. Του Marshall και της Lilly ήταν ωραία απόπειρα να προσεγγιστεί η διαρκώς εξελισσόμενη ταυτότητα του καθενός μας, αλλά και το τι σημαίνει να είσαι σε μια σχέση και κάποια βασικά πράγματα να μένουν αναλλοίωτα. (Κι επίσης, είναι πάντα ευχάριστο όταν επιστρέφει ο σαντουιτσόμπαφος.)

Και όλως περιέργως, το πιο λειτουργικό κομμάτι του επεισοδίου ήταν η ιστορία του Ted. Που ήταν ασυνήθιστα αστεία, με τον douchey Ted να τρέχει εδώ κι εκεί κοροϊδεύοντας τους θαμώνες του μουσείου, με πρώτο και καλύτερο τον "The Captain". Αλλά κουβάλαγε και λίγο συναίσθημα στις φλέβες του, χάρη στην διπλή (καραπροβλέψιμη βέβαια) ανατροπή με την Jennifer Morrison. Που πρώτα τον προδίδει με τα απολαυστικά ψεύτικα δάκρυά της, και μετά σβήνει η ίδια τον θρίαμβό της όταν ακούει τον Ted να την εκτιμά και να την καταλαβαίνει περισσότερο από ό,τι ο The Captain, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και έκθεμα στο μουσείο. Σαν τον College Marshall ένα πράμα.

Αστείο επεισόδιο, συναισθηματικό, και με όλα να έρχονται και να δένουν στο τέλος με τρόπο οργανικό και έξυπνο. Υπάρχει ακόμα λίγη ζωή σε αυτή τη σειρά.

ΥΓ. Μιλώντας για ζωή, η Zoey παίζει να είναι η Μητέρα; Χλωμό, γιατί αν θυμάμαι καλά ο Ted είπε ότι τη γνώρισε σε ένα γάμο. Τα έχω λάθος στο μυαλό μου; Υπάρχει παραθυράκι που θα έκανε τη Jennifer Morrison αυτή που περιμένουμε τόσα χρόνια; (Όχι ότι θα το ήθελα, btw. Τη βρίσκω αρκετά αντιπαθή ως χαρακτήρα.)


.

9 σχόλια:

  1. Δύσκολο να είναι η Zoey η Μητέρα.. Πέρα απο τη γνωριμία τους που θα γίνει σε γάμο, ξέρουμε ήδη πως θα γνωριστούν με τέτοιο τρόπο που θα παίξει "ρόλο" και η κίτρινη ομπρέλα. Εκτός απο αυτό, ξέρουμε πως η μητέρα έχει συγκάτοικο τον χαρακτήρα της Rachel Bilson απο το 100ό επεισόδιο ενώ η Zoey είναι παντρεμένη και ζεί με τον Captain. Και στης Rachel Bilson το γάμο είναι που θα γίνει η γνωριμία.. Προβλέπω οτι ίσως να έχουμε κάτι τέτοιο στο Season Finale.. Καιρός να σταματήσει το teasing και να δούμε κάτι άλλο πέρα από φτέρνες.. Και επίσης: Πού είναι η Britney? Μόνο εγώ θέλω να την ξαναδώ στη σειρά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έκτη σεζόν και ακόμα δεν ξέρουμε ποιά στο διάολο είναι η μητέρα. Σε αυτό το σημείο πλέον καλύτερα να μη μάθουμε. Να ακυρωθεί το σόου πριν γίνει κάποια αποκάλυψη. Ότι και να είναι το τελικό πλάνο τους, θα είναι σίγουρα απογοητευτικό μετά από τέτοιο build up. Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί εξακολουθώ και το βλέπω, ο πρωταγωνιστής είναι ο πιο αδιάφορος, γελοίος φλώρος που γέννησε η τηλεόραση. Οι υπόλοιποι όμως είναι χρυσός. Ο μόνος τρόπος πλέον να ικανοποιηθώ είναι να είναι η Robin η μητέρα. Το έχουν αποκλείσει αρκετές φορές, αλλά μυθοπλασία είναι, παραθυράκια άπειρα μπορείς να βρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ την θεωρώ άνετα candidate για γυναίκα του Ted. Και αν είναι έτσι σημαίνει ότι στην πορεία θα μας δείξει σιγά σιγά τα στοιχεία που ξέρουμε ήδη. Πάντως (προς τον Tyler που δεν συμπαθεί τη Zoe) σκέψου ότι είναι όσο αντιπαθητική όσο γίνεται και ο Ted και αυτό νομίζω ότι λέει κάτι.

    Το σάντουιτς γίνεται μεγαλύτερο από εμφάνιση σε εμφάνιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, ε? Ή εσύ έχεις γίνει πολύ επιεικής ή εγώ έχω ξινίσει πολύ με το himym, αλλά δεν μ'άρεσε το επεισόδιο. 2-3 αστεία άξιζαν. Επίσης, θα ήμουν πολύ ευτυχισμένη αν δεν την ξανάβλεπα ποτέ τη Zoey.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η συμπεριφορά του Ted ήταν σαν ένα mea culpa των συγγραφέων για το περυσινό douchepocalypse.
    H Zoey δεν είναι η Μητέρα. Εξάλλου δεν κάνουν και καμιά προσπάθεια να μας πείσουν ότι είναι. Λετε μετά τη Στέλλα να ξεπέσει o Ted πάλι με μία ξανθιά δευτεροπαντρεμένη;
    Κι ας είναι όσο αντιπαθητική θέλετε η Zoey. Είναι η Jennifer Morrison, ftw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Zoey με κάνει να νοσταλγώ τη Stella. Αν είναι η μητέρα, θα χαρώ πολύ που δεν έχω αγοράσει ποτέ μου himym boxset. (Όχι ότι με ενδιαφέρει η ταυτότητα της μητέρας, αλλά λέμε τώρα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ιστορία των Μάρσαλ και Λίλυ ήταν κακή, της Ρόμπιν και του Μπάρνι είχε πλάκα αν και δεν ήταν κάτι φοβερό ενώ του Τεντ γενικά καλή. Το επεισόδιο συνολικά ήταν μέτριο με την πρώτη ιστορία να έχει την μεγαλύτερη ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η zoey εχει πιο-ξεκαθαρο-δε-γινεται character arc που οδηγει να τα φτιαξουν με τον βαριεστημενο. μπορινγκ

    οπως κ το επεισοδιο. δεν σωζεται με τιποτα. δειτε κανα cougar town να ευχαριστηθειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ήταν ένα αρκετά καλό επεισόδιο σε σχέση με τα δυο προηγούμενα που ήταν άκρος απογοητευτικά και βαρετά.
    Και εγώ θα ήθελα πολύ να είναι η Ρόμπιν η μητέρα αν όχι θα ήθελα να παντρευτεί με τον Μπάρνι που ταιριάζουν απόλυτα και πραγματικά αν δεν ήταν αυτοί οι δυο σε αυτή τη σειρά ιδικά αυτή τη σεζόν θα είχε πιάσει πάτο η σειρά.

    Υ.Γ. Τόσο καιρό διαβάζω το blog σου κ επιτέλους αποφάσισα να κάνω το πρώτο μου comment :P ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή