Community: Abed's Uncontrollable Christmas



Μια εκπληκτική χρονιά για το Community κλείνει με τον πιο ξεχωριστό τρόπο, με ένα Christmas special επεισόδιο προορισμένο για Classic TV status.

Αυτό το επεισόδιο τα κατάφερε. Δεν έχω λόγια για αυτό! Αλήθεια το λέω, έχω ξεκινήσει αυτό το ποστ 4 φορές, και όλες έσβηνα και ξανάρχιζα. Δεν ξέρω σε ποιο από όλα τα υπέροχα συναισθήματα να πρωτοεστιάσω. Τα Rankin/Bass όνειρα του Abed χρειάστηκαν ένα 'It's a Wonderful Life'-esque πνεύμα θαυματουργής community αγάπης για να καταλήξουν με συγκινητικό τρόπο στην διαπίστωση πως “The meaning of Christmas is the idea that Christmas has meaning. And it can mean whatever we want.”

Μακριά από τους συνήθεις Χριστουγεννιάτικους ωκεανούς ζάχαρης και ανούσιων κλισέ, αυτό το φανταστικό ταξίδι στην wonderland του μυαλού του πιο υπέροχου τηλεοπτικού χαρακτήρα καταφέρνει το πιο σπάνιο Χριστουγεννιάτικο θαύμα: Να βρει το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων, μέσα από μια αληθινή και θαρραλέα ιστορία αγάπης. Θαρραλέα διότι δεν απαίτησε από τον ήρωά της να συμβιβαστεί με τίποτα- παρά ήταν οι φίλοι του που μπήκαν στον κόσμο του για να τον βρουν εκεί και να τον κάνουν να νιώσει πως έχει οικογένεια.

Δεν θέλω να συνεχίσω με λόγια να φτηναίνω αυτά τα φανταστικά Χριστούγεννα του Abed, θέλω απλώς να συνεχίσω να τα επισκέπτομαι. Ήταν αστεία, ήταν συγκινητικά, και είχαν και κάτι πολύ σημαντικό να πουν. Το έχω ήδη κάνει 4 φορές, και μία από αυτές έφερα πίσω και φωτογραφίες. Πάμε μία και μαζί στις πιο γαμάτες στιγμές ενός βασικά τέλειου επεισοδίου.


~-~-~
I vote we let it go.
Με το που ξεκινάει το επεισόδιο είναι εμφανές πως όλοι κρατάνε τις αποστάσεις τους από τον Abed, και έχοντας δει το επεισόδιο καταλαβαίνουμε και το γιατί. Είναι μία φορά δύσκολο να πλησιάσεις κάποιον που έχει ουσιαστικά χάσει την οικογένειά του, κι είναι τόσο πιο δύσκολο να το κάνεις όταν, εχμ, νομίζει ότι είσαι φτιαγμένος από σιλικόνη. Εκεί φυσικά έγκειται και η γαματοσύνη του Community.
Roast every nut / mistle the toe
Α, ναι, μην ξεχνιόμαστε. Ψιτ, Glee, write your own songs, losers!
Sad quick Christmas song
Chang! Που apparently του αρέσει να τον ακουμπάει ο Abed.

-Don't relax Pierce any lower.
-Screw you!

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που κατάφερε αυτό το επεισόδιο, ήταν να μη μας αφήσει στιγμή να ξεχάσουμε πως πίσω από την stop-motion φαντασίωση βρίσκονταν οι πραγματικοί χαρακτήρες, μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, και πιθανότατα κοιτάζοντας άβολα ο ένας τον άλλον. Αν ξαναδείς το επεισόδιο με αυτό στο μυαλό σου, γίνεται ακόμα πιο απολαυστικό.
-It's planet Abed!
-Subtle.
Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που το επεισόδιο χρησιμοποίησε τον Duncan σαν villain. Είναι φοβερά underused ο παλιομπάσταρδος! Και ο τρόπος που πατρονάρει τους πάντες τον έκαναν τέλειο ταίριασμα για τον ρόλο του υπεροπτικού, σνομπ Grinch που θέλει να καταστρέψει το νόημα των Χριστουγέννων, αλλά τελικά καταλήγει να βαράει σφηνάκια με τον Dean στο τέλος του επεισοδίου.



Jeff-in-a-box
Σοβαρά, πεθαίνω.



Troy soldier
Τον Troy τον λατρεύω επειδή ούτε στιγμή δεν διανοήθηκε να προδώσει τον Abed όπως όλοι οι υπόλοιποι, που στην αρχή αυτού του ταξιδιού βρήκαν την ευκαιρία να προβάλει ο καθένας τους τις δικές του ανασφάλειες πάνω στα κακόμοιρα τα Χριστούγεννα. Soldier, κανονικά.


Its atmosphere is 7% cinnamon.
Awwww.



I am freezing Shirley with my wand... and I'm ejecting her from planet Abed... with a... remote conrtol... Christmas pterodactyl!
Σε μια γωνιά της τηλεοπτικής limbo, το holiday armadillo του Ross Geller κλαίει με μαύρο δάκρυ.


Somewhere out there Tim Burton has a boner.
Αυτή η α λα 'Charlie and the Cholate Factory' διαδρομή μετ'εμποδίων που τέσταρε όλους τους φίλους του Abed ήταν φανταστική, γιατί πριν το επεισόδιο καταλήξει να βρει το νόημα των Χριστουγέννων, έπρεπε πρώτα να υπογραμμίσει όλα όσα δεν είναι. Τα Χριστούγεννα, αν δεν ήταν εκεί θα τα είχαμε εφεύρει συλλογικά, σαν μια ανάγκη ζεστασιάς και θαλπωρής μες στο κρύο του τέλους της χρονιάς. Και ουσιαστικά όντως αυτό κάναμε, όπως κυνικά εξηγεί η Britta. Οπότε σίγουρα δε μπορεί κάποιος με ανωτερότητα να τα οικειοποιηθεί, και σίγουρα δεν έχει θέση ο σαρκασμός και ο κυνισμός σε αυτά. Αλλιώς ξέρεις, παραμονεύει ο Χριστουγεννιάτικος πτεροδάκτυλος.


Bitter, shallow hipster / Sweater-matching socks
Christmas needs more presents / Than a haircut in a box
"Annie, nice!" Τα τραγουδάκια δεν υπήρχαν!




We'll get to the end, man. Always.
Μέχρι και τον χαιρετισμό τους έκαναν! Bros. Τελεία.



This is nicer than all the Christmases I've ever celebrated.
Αν δεν είχα κλάψει τα άντερά μου τόσο πρόσφατα με τα ψηφιακά παιχνίδια του Toy Story 3 ίσως να αισθανόμουν πιο άβολα για το σκουπιδάκι που μπήκε στο μάτι μου παρακολουθώντας τις σιλικονέ εκδοχές των χαρακτήρων ενός sitcom.



Abed, there is no train! This is not real!
Μπορεί όπως φώναξε η BallerAnnie να βοηθούσαν τον φίλο τους να βρει το νόημα των Χριστουγέννων, αλλά τελικά αυτή η φανταστική περιπέτεια ανακάλυψε ακόμα περισσότερα στην πορεία. Ο Duncan φώναζε στον Abed "Reality always wins!", κι εγώ βρήκα τον εαυτό μου να σκέφτεται πως από τότε που η Amelie βρήκε τον έρωτα με τον τύπο που μάζευε φωτογραφίες αγνώστων έχω να αγαπήσω τόσο έντονα τον διαφορετικό κόσμο στον οποίον λειτουργεί και αισθάνεται ένας fictional χαρακτήρας. Όπως και σε εκείνη την ταινία, έτσι κι εδώ λάτρεψα τη δήλωση πως δεν οφείλεις να αλλάξεις εσύ για να βρεις την ευτυχία. Οι φίλοι του Abed τον αγαπούν για αυτό που είναι. At the very least, he took notes!



I didn't wanna go home. It's depressing there, this time of year.
Έφτασε αυτό το σημείο στην 3η πράξη του επεισοδίου, από το οποίο και μετά ήμουν διαρκώς συγκινημένος. Και μέσα σε όλα, είχαμε και τον Teddy Pierce που έκανε squeak squeak όταν περπάταγε, πιο cute πεθαίνεις δηλαδή.



It's a metaphor. It represents lack of payoff.
Ο Damon Lindelof έκανε ένα γλυκό tweet προς 'απάντηση'. Σε αυτό το σημείο να προτείνω σε όσους δεν το κάνουν ήδη, να ακολουθήσουν τον Dan Harmon στο twitter.


-This is what Christmas does to people. We put too much meaning to it, and it lets us down.
-We beg to differ.
Εντάξει, έπος όλη η τελευταία σκηνή, τι να λέμε τώρα.



Videogames for two straight weeks, that's what Christmas is for.

Τα Χριστούγεννα τα λατρεύω, και όπως είπαμε ήδη αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι ο καθένας τα απολαμβάνει με τον δικό του τρόπο. That said, εγώ είμαι με τον Troy.



...aaaaand Christmas pterodactyl!

Μην ξεχνιόμαστε. Μασκώτ λέμε, μασκώτ! (Πόσο μπορεί να αργήσει το σχετικό action figure;)



Thanks, Lost.

Μάλλον η πρώτη φορά μες στο 2010 που κάποιος λέει αυτή τη φράση, αλλά χαλάλι.


~-~-~

Ο Abed κλείνει τα μάτια και ξυπνάει στον 'πραγματικό' κόσμο. Και, σε αυτό που για μένα ήταν το πιο υπέροχο σημείο ενός υπέροχου επεισοδίου, οι ήρωές μας είναι ακόμα σε stop-motion.


Και δημιούργησαν τη δική τους οικογενειακή παράδοση, βλέποντας μαζί τον 'Rudolph'.


Και μετά τους τίτλους τέλους, στην οθόνη αντανακλούνται, αληθινοί.


Τέλειο.

~-~-~

Troy and Abed in stop-mooootion!
O @anakop βρήκε αυτό το behind the scenes αφιέρωμα, αξίζει να το τσεκάρεις. Ποτέ δε σταματάω να θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν την υπομονή και το focus στη λεπτομέρεια προκειμένου να γυρίζουν τέτοιου είδους animation.


.

18 σχόλια:

  1. epic fucking epicness

    attention to detail μέχρι εκεί που δεν πάει. ήθελα να 'ξερα αν η μέρα φτάνει στον Dan Harmon. νομίζω ότι δεν κοιμάται ο άνθρωπος.

    όταν έμπαινε κι έβγαινε ο Duncan στο planet Abed φαινόταν από το άνοιγμα το πραγματικό study room, για να μην ξεχνιόμαστε και που βρίσκονταν όλοι.

    fucking genius.

    p.s. thanx for mentioning about behind the scenes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς γίνεται να μην είναι αυτή η #1 σειρά στην αμερικανική τηλεόραση. Εντάξει δώσαμε λίγο χρόνο να τη μάθουν αλλά όταν είναι ΤΟΣΟ καλή δεν πρέπει κάτι να γίνεται στο σύμπαν και να έρχεται ο κόσμος από μόνος του;

    Μια ντουζίνα Emmy θα κάνει τη δουλειά ίσως.

    Aloof -> Detached -> Distant -> Bjork!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μόνο αγάπη. αυτό μόνο, τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο, πόσο, πόσο, πόσο τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το "λάθος" αυτής τής σειράς είναι πως έχει τον Chevy Chase και όχι τον Shatner.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ωραιο ποστ ρε συ.
    τετοιο επεισοδιο δεν σου αφηνει να πεις πολλα, οποτε το επαιξες ωραια. ευγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι θεαματικότητες της άθλιας νέας σειράς του Shatner σε σχέση με αυτές του Community.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. A, ναι. Ή θα έπρεπε επίσης να παίζεται στο CBS, να μην έχει καμία εφευρετικότητα, και κάθε βδομάδα να είναι σαν η προηγούμενη να μην έχει συμβεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ho ho ho

    the meaning of christmas ειναι οτι ξεχασες να βαλεις page break κ βγαινει ολο το ποστ με οοολες τις photos στην κεντρικη σελιδα του blog

    regards

    the Greeknch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν το ξέχασα, απλά γαμιέται ο κώδικας όταν του βάζω φωτογραφίες και δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσω να το ψειρίσω μετά από τις ώρες που το έφτιαχνα. (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Ο Damon Lindelof έκανε ένα γλυκό tweet προς 'απάντηση'. Σε αυτό το σημείο να προτείνω σε όσους δεν το κάνουν ήδη, να ακολουθήσουν τον Dan Harmon στο twitter."

    Και η συνέχεια εδώ: http://yfrog.com/gzn14uj

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απίστευτο, πραγματικά, επεισόδιο αλλά...Where are BallerAnnie's boobs?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και επεισοδιο γραμμενο απο τον Αστεροφαβοριτα, μαζι με τον Dan Harmon!

    ΑπάντησηΔιαγραφή