Community: Mixology Certification

Ένα πολύ διαφορετικό Community. Και very welcome επίσης.

Κάνει φανταστικά homage επεισόδια η σειρά, το ξέρουμε αυτό, αλλά μία στο τόσο μου αρέσει που έχει την αυτοπεποίθηση (και την ικανότητα) να αλλάζει ταχύτητες και να κάτι πιο ήρεμο και εντελώς character-based. Όπως έχω ξαναγράψει, μπορεί τα Μεγάλα Επεισόδια να με κάνουν να ενθουσιάζομαι με τη σειρά, αλλά είναι αυτού του είδους τα επεισόδια που με κάνουν να την αγαπώ.

Όπως σημειώνει κι ο Abed προς το τέλος αυτής της "οι ήρωές μας πάνε στο μπαρ" περιπέτειας, είναι σαφέστατα ένα σκοτεινό κεφάλαιο στην ιστορία τους, και ήταν απολύτως απαραίτητο να υπάρξει. Γιατί από όσο ξέρουμε αυτή την υπέροχα αταίριαστη παρέα από περιθωριακούς τύπους, έχουν όλοι τις μικρές τους αμαρτίες να κρύψουν, και κανείς τους δεν είναι τόσο ώριμος και αυτοεπιβεβαιωμένος ώστε να τις βγάλει στη φόρα.

Αυτό γίνεται λοιπόν σε ένα επεισόδιο ποτισμένο με αλκοόλ, όπου όλοι ακολουθούν τις διαδρομές τους για να καταλήξουν σχεδόν στο ίδιο σημείο. Μέσα στη γενική του μαυρίλα, το επεισόδιο ήταν πολύ διασκεδαστικό, όποιον ήρωα κι αν ακολουθούσε. Τον Jeff με την Britta που κάνουν σαν ανώριμα 15χρονα (διαφωνώντας απλώς για να διαφωνούν), την Shirley που μάζευε ένοχες (ξεκαρδιστικά depressing) φωτογραφίες, τον Abed που προτιμούσε να μιλάει για μια αγαπημένη του σειρά αντί να σκεφτεί λίγο τι νιώθει ο άλλος απέναντί του (οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα είναι τυχαία!), την Annie που έχει προγραμματίσει τα πάντα στη ζωή της εκτός από το να σκεφτεί αν της αρέσουν όσα προγραμμάτισε. Όλα λυπηρά, όλα αληθινά, όλα όμως τόσο αστεία.

Στο τέλος ο Troy τους μαζεύει και τους φροντίζει όλους, αποδεικνύοντας ότι η ωριμότητα μπορεί να έρχεται στη μορφή των μικρότερων κινήσεων. Υπέροχο, υπέροχο Community.

Random σχόλια:

> O Jeff και η Britta φιλιούνται στο πίσω κάθισμα και μέχρι που κοπανάνε τον Abed στην πιο άβολη τοποθέτηση e v e r.

> Το ότι ο πορτιέρης του μπαρ όχι μόνο ζήτησε την ταυτότητα της Britta αλλά και την σκανάρισε για να είναι σίγουρος, ήταν η κίνηση που πραγματικά έφτιαξε ένα προβλέψιμο αστείο.

> Ο Pierce ήταν το αρνητικό του επεισοδίου, αν είχα κάτι. Τον λυπήθηκα τον κακομοίρη εκεί που δε μπορούσε να στρίψει, και δεν ήταν καν αρκετά αστείο για αντίβαρο, όπως στις περιπτώσεις των άλλων.

> "Τooo youuuuu!"

> Το Stargate ούτε καν δεν είναι καλύτερο από το Farscape.

> Δεν έχει να κάνει με το επεισόδιο αυτό το σχόλιο, αλλά είδα και το πιο πρόσφατο Glee, που είχε στα Sectionals τους Hipsters, οι οποίοι ήταν... γέροι. Seriously, get your own jokes, losers. (Όπως θα τους έλεγε και ο Jeff circa 'Modern Warfare'.)


.

8 σχόλια:

  1. Η Shirley στην κρυφή της ζωή παίζει την μάνα της Tara στο True Blood.

    Που στο διάολο κρύβεται ο Chang, και σημαντικότερο, πότε επιστρέφει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως βλέπω πως ξαφνικά Jeff και Britta έχουν αποκτήσει αυτό που τους κατηγορούσαν πως δεν είχαν, χημεία. Και την δεύτερη την αντιμετωπίζουν λες και είναι τόσο σέξι όσο ένα σκουπόξυλο, επίτηδες. Κάπου εκεί σκέφτομαι το Choke και αναμένω το επεισόδιο που θα μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί δεν το είχαμε καταλάβει κ.ο.κ.

    Κορφή επίσης ο Abed με τον gay geek. Σπάνιο πράγμα να βρει κανείς fans του Farscape!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Troy πάει καρφί για αγαπημένος χαρακτήρας ever(?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. RE: hipsters — το καλύτερο σχόλιο νομίζω πως ήταν αυτό, από το δημιουργό της σειράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειχε λιγο HIMYM λιγο μεσα του αυτο το επεισοδιο. Σχεδον ακουγα την φωνη του Ted οταν ηταν μεσα στο αμαξι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Hah, good point. Κι επίσης συμπαθές τελευταία το ΗΙΜΥΜ, θα κάνω κανά συγκεντρωτικό ποστ στις διακοπές Χριστουγέννων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με το τουίτ που λίνκαρε παραπάνω ο Κωνσταντίνος έχω πεθάνει, απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή